Voornes Duin, Breedewater

Voornes Duin Breedewater
Zaterdag 22 juni, 7.00 uur auto-excursie
Start Korftlaan tegenover de Papaver.

Informatie en aanmelden op donderdag 20 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Hans Zweekhorst, Tel: telefoonnr

Voornes Duin ligt op het Zuid-Hollandse Voorne-Putten, een klein half uur rijden vanaf Rotterdam. Het is één van de soortenrijkste duingebieden van West-Europa. Het afwisselende natuurgebied bestaat uit uitgestrekte duinen, vochtige duinvalleien, moeras, stille duinmeertjes en bos. Dus een gevarieerde biotoop met navenante soorten. Vanuit het uitkijkpunt heb je zicht op een kolonie broedende aalscholvers en tal van watervogels.

We starten bij de Tenellaplas, altijd leuk. Daarna buigen we linksaf naar Breede Water. Een aardige wandeling en na regen is het pad niet zomaar te belopen. We zien wel. Parkeren is goed te doen aldaar (Duinstraat 12a, 3235 NK Rockanje)

Verhuizing steenuilen succesvol

Leo Meewisse

Eind vorig jaar is er voor de steenuilen in het bouwvallige ketelhuis aan de Oude Bovendijk in Berkel een nieuw onderkomen gebouwd. Op deze website heeft u dat kunnen volgen. En dan maar in spanning afwachten of de uiltjes het accepteren.

Op 18 april was er al een melding dat de uiltjes gezien waren in de nieuwe voorziening. John had begin juni al twee uiltjes gezien waarvan een op de houthoop er onder. Het andere uiltje zat op drie eieren.

Inmiddels toont een foto van Raymond van der Ham, genomen van grote afstand om niet te verstoren, het keiharde bewijs dat de verhuizing gelukt is. Dat is een groot compliment voor de initiatiefnemer en de uitvoerders.

Dag-/Weekendexcursie Texel

Toine Andernach

Dag/weekendexcursie zaterdag 9 en zondag 10 november 2024
Verzamelen: vertrek om 6.30 uur, boot van 8.30 uur
Vertreklocatie: Korftlaan tegenover de Papaver
Excursieleiders: Toine Andernach en Kees Mostert
Kosten: € 0,07 per kilometer per persoon, en € 42,50 voor de overtocht per auto. 
Informatie en aanmelden: kan nu al bij Toine Andernach, tel: telefoonnr

Let op: we houden een maximum van 25 deelnemers aan.
 
Na een record van 113 waargenomen soorten in het voorjaarsweekend met als hoogtepunt twee bijeneters en veel gezelligheid, is het nu weer tijd voor de najaarsexcursie. Om optimaal van het daglicht te profiteren gaan we om 8.30 uur met de boot vanuit Den Helder. Tickets kopen we vooraf online op kenteken. We zorgen voor zo min mogelijk auto’s (4 personen per auto dus).
Texel is in alle jaargetijden een van de rijkste vogelgebieden van Nederland. We zullen naast de jaarvogels ook wintergasten en doortrekkers zien. En de kans op zeldzaamheden is op Texel erg groot. In de Slufter hopen we bijvoorbeeld weer sneeuwgorzen en strandleeuweriken te zien.

We rijden dit weekend ‘met de klok mee’ over het eiland en gaan op zaterdag langs de westkant via de Petten, de Mokbaai, de noordzeekust bij Paal 15 en de Slufter richting de Cocksdorp waar we de Eierlandse duinen, de Tuintjes en de Robbenjager aandoen.
De deelnemers die niet blijven overnachten nemen om 17.00 uur de boot terug vanuit Texel ‘t Horntje. De overblijvers overnachten in een zelf te bepalen hotel op Texel.
Op zondag zullen we onder andere de ‘Vogelboulevard’ langs de Waddendijk tussen Oudeschild en de Schorren, de Horsmeertjes en de NIOZ-steiger aandoen. Na een intensief vogelweekend nemen we om 17.00 uur de boot terug.
Tip: Als je al weet dat je het hele weekend meegaat, boek dan snel een kamer want B&B’s en hotels zitten snel vol op Texel! Het is het handigst als je een overnachtingsadres in (of vlakbij) de Cocksdorp boekt, want daarvandaan vertrekken we weer op zondagochtend.

Wandelexcursie Tanthofkade/ Abtswoudsebos

Zaterdag 15 juni, 7.00 uur, wandelexcursie
Start Partycentrum Onder Ons (tegenover zwembad Kerkpolder)

Informatie en aanmelden op donderdag 13 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Pieter Aaldring, Tel: telefoonnr

De Tanthofkade kent een rijke geschiedenis. Als sinds de Middeleeuwen vormt deze kade een waterscheiding tussen twee polders, de Abtswoudse Polder en de Kerkpolder. Lange tijd mocht de kade niet begroeid worden om zo de kade sterk te houden, maar sinds de 19e eeuw is de kade rijkelijk begroeid met diverse bomen en bloeien er diverse planten en kruiden. Samen met het parkje Buitenhof en de Kerkpolder vormt het een vogelrijkgebied aan de westkant van Delft en Den Hoorn.

Er komen diverse soorten zang- en watervogels tot broeden en ook de blauwe reiger en een aantal roofvogels hebben het gebied tot hun domicilie gemaakt. Ondanks de drukte van de doorgetrokken A4 komen ook langs de rand veel vogels voor en is er zelfs aan de andere kant van de Kruithuisweg een grote oeverzwaluwwand door Rijkswaterstaat aangelegd, die door de Vogelwacht wordt beheerd. Ook benieuwd of deze al bezet is?

Uitnodiging Algemene ledenvergadering 2024

Hans Zweekhorst

Het bestuur van de Vogelwacht Delft en Omstreken nodigt alle leden uit om de Algemene Ledenvergadering 2024 bij te wonen.
 
De vergadering vindt plaats op donderdag 20 juni 2024 in de Natuurschuur, Linnaeuspad 3 te Delft. Aanvang 20.00 uur.
Na de sluiting van de vergadering zal een verrassende pubquiz plaatsvinden met kans op een prijsje.

1) Opening
2) Verslag 2023 Algemene Ledenvergadering
3) Ingekomen stukken en diverse mededelingen
Verslag diverse werkgroepen (commissies), zie ook Vogelstreken Jaarverslag 2023
4) Financiële zaken
Jaarrekening 2023, begroting 2024 en de bevindingen van de kascommissie
Aftredend lid kascommissie en benoeming nieuw lid
Contributieverhoging, discussie onderwerp
5) Personele zaken
Bindende voordracht algemeen bestuurslid algemene zaken. Het bestuur draagt Barbara Breimer voor om in het bestuur van de Vogelwacht Delft en omstreken op te nemen.
Volgens artikel 7.3 van de statuten staat het eenieder vrij zich kandidaat bestuurslid te stellen. Een bereidverklaring, mede ondertekend door 5 leden, dient voor de ALV aan het secretariaat gezonden te worden.
Herbenoeming bestuursleden: Voorzitter Pieter Aaldring, secretaris Hans Zweekhorst en algemeen bestuurslid Evelien van Beek stellen zich beschikbaar voor een nieuwe periode van 3 jaar
Stemming kandidaten bestuur.
6) Toelichting en vaststelling wijziging Huishoudelijk Reglement
7) Diverse projecten
Stand van zaken van lopende projecten, zoals het Vogeleiland, oeverzwaluwwanden, Project Rijswijk Buiten en nieuw aan te dragen projecten onder beheer van de Vogelwacht. De Groene Keijzer wordt opnieuw ingericht en direct ten westen daarvan wil de provincie een nieuwe bos aanleggen van 4 ha.
8) Rondvraag en afsluiting

Wij zien u graag op deze vergadering
Met vriendelijke groet,
Bestuur van de Vogelwacht Delft e.o.
 

Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2023

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

jun
15
za
07:00 Wandelexcursie Tanthofkade/ Abts...
Wandelexcursie Tanthofkade/ Abts...
jun 15 @ 07:00 – 12:00
Tanthofkade Zaterdag 15 juni, 7.00 uur, wandelexcursie Start Partycentrum Onder Ons (tegenover zwembad Kerkpolder) Informatie en aanmelden op donderdag 13 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Pieter Aaldring, Tel: telefoonnr De Tanthofkade kent … Lees verder
jun
20
do
20:00 Algemene Ledenvergadering
Algemene Ledenvergadering
jun 20 @ 20:00 – 22:00
Het bestuur van de Vogelwacht Delft en Omstreken nodigt alle leden uit om de Algemene Ledenvergadering 2024 bij te wonen. De vergadering vindt plaats op donderdag 20 juni 2024 in de Natuurschuur, Linnaeuspad 3 te … Lees verder
jun
22
za
07:00 Voornes Duin, Breedewater
Voornes Duin, Breedewater
jun 22 @ 07:00 – 16:00
Voornes Duin Breedewater Zaterdag 22 juni, 7.00 uur auto-excursie Start Korftlaan tegenover de Papaver. Informatie en aanmelden op donderdag 20 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Hans Zweekhorst, Tel: telefoonnr . Voornes Duin … Lees verder
aug
24
za
07:00 Auto-excursie Brabantse Biesbosch
Auto-excursie Brabantse Biesbosch
aug 24 @ 07:00 – 16:00
Biesbosch, zaterdag 24 augustus, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 7.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 22 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Telnr.: telefoonnr … Lees verder

Thank you for your upload