Home » Vereniging

Categoriearchief: Vereniging

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Complimenten aan de bezorgers

Hans de WinterIn de laatste Vogelstreken (najaar 2020) stonden onze SOVON jubilarissen van de BMP broedvogeltellingen. Een terechte pluim voor dit goede en inspirerende werk voor de vogelbescherming. Succes van vele clubs, verenigingen en organisaties staat of valt met de inzet van vrijwilligers. Dat geldt ook voor Vogelwacht Delft en omstreken.

In dit stukje aandacht voor een groep van onze vrijwilligers die niet voor het voetlicht staan. Je vindt ze niet terug in de lijst van personen op pagina 2 van Vogelstreken: het zijn de bezorgers van Vogelstreken. Enkele van hen staan wel op pagina 2, maar niet voor deze taak. Tweemaal per jaar, in het niet zo verre verleden zelfs viermaal per jaar, gaan zij door weer en wind om brievenbussen te vullen met ons prachtige clubblad. Sinds ik de ledenadministratie onder mijn hoede heb, dat is vanaf begin 2005, heb ik hier zicht op. Als schrijvers, redacteurs en drukker aan de slag zijn geweest, worden dozen vol Vogelstreken bij mij afgeleverd. Dan maak ik 22 verdeelpakketten klaar voor 22 bezorgers. In 2005 waren dat er nog 23. Vervolgens lopen de bezorgers hun rondje. Dat scheelt de Vogelwacht een hoop portokosten. Een van onze bezorgers verzorgt de verzending voor die adressen die niet belopen of befietst kunnen worden. Van de 23 bezorgers in 2005 zijn er in 2020 nog 9 actief! Hulde aan Anthony Patterson, Peter van den Akker, Henk Driessen, Gerard Dumaij, Rob en Maudy Suijkerbuijk, Anton en Nella Heidweiller, Joke Iest, Peter en Caroline Elfferich en Eveline Vogelaar. Maar ook de overige bezorgers, waarvan velen ook al jaren actief zijn of actief zijn geweest, dank namens alle lezers van Vogelstreken.

 

Versoepeling website

Het harde lock-down regime dat de website hanteerde tijdens de eerste coronagolf, moet van Rutte versoepeld worden. Daar geven we met tegenzin gehoor aan. Dat wil zeggen dat vanaf heden niet meer dagelijks een bericht op de website hoeft te verschijnen. En dat is jammer, want als de statistieken niet liegen, en statistieken liegen nooit, dan mag geconcludeerd worden dat velen van u, waarschijnlijk u zelf ook wel, regelmatig even langs de site van de Vogelwacht kwam. De cijfers ondersteunen dit.

Bovenstaand plaatje laat zien dat het aantal bezoeker met een factor tussen 2 en 3 is toegenomen in de vergelijking van de periode voor de lockdown. Rutte snijdt dus met zijn beleid in onze vingers.

Nadere informatie Algemene Ledenvergadering

Beste leden van de Vogelwacht Delft en Omstreken,

Het zijn bijzondere tijden. Ik hoop dat het jullie allemaal goed gaat.

A.s. donderdag, 11 juni, staat onze Algemene Leden Vergadering gepland. Als bestuur hebben we na ampel beraad besloten om deze ALV wel door te laten gaan, maar uiteraard met inachtneming van de maatregelen zoals door de overheid afgekondigd.

We willen naast de bestuursleden een beperkt aantal leden fysiek deel laten nemen aan deze ALV. Het aantal leden hebben we bepaald op maximaal 13, gelet op de beschikbare ruimte. We zijn er zeker van dat we hiermee de voorgeschreven afstand van 1,5 meter kunnen handhaven.

Voor alle leden zal er ook een mogelijkheid worden ingericht om deze ALV online te volgen, dus thuis via uw computer, tablet of smartphone. Via het programma Jitsi meet zal de ALV integraal gevolgd kunnen worden.

Voor het fysiek, in persoon, bijwonen van de vergadering gelden de volgende regels:

  • U bent niet koortsig, verkouden of aan het hoesten;
  • U houdt t.o.v. de andere leden 1,5 meter afstand;
  • Bij binnenkomst maakt u uw handen schoon met een ontsmettingsmiddel;
  • Er wordt geen koffie of thee geschonken, dus u moet eventueel drinken zelf meenemen.

Mocht u interesse hebben om de ALV fysiek dan wel online bij te wonen, geef dit dan graag door aan Hans Zweekhorst (zweekhorst68@hetnet.nl / 015-2626826), onze secretaris of aan mij (p.aaldring@planet.nl / 06 24573278).

Met vriendelijke groet,

Pieter Aaldring, namens het Bestuur van de Vogelwacht Delft e.o.

Aangepast excursieprogramma Vogelwacht Delft e.o.

Bij aanvang van de intelligente lockdown in Nederland, half maart, zagen we ons genoodzaakt de vogelexcursies tot nader orde helaas af te gelasten.

Het kabinet heeft vorige week nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus bekend gemaakt, waardoor er weer meer mogelijk is. We hebben als bestuur, samen met de excursiecommissie gekeken welke, nog geplande excursies nog mogelijk zijn, rekening houdende met de nieuwe omgangsregels. De regel die het meest op onze excursies van toepassing is de volgende: “ Iedereen mag buiten sporten (inclusief lesgeven), mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden.” Dit betekent dat we de volgende wandelexcursies die voor de zomer vakantie gepland stonden door willen laten gaan:

  • Plas-dras Korftlaan Oeverzwaluwwand en Lepelaarsnesten – vrijdagavond 12 juni 2020 door John Kleijweg;
  • Tanthofkade – zaterdag 20 juni 2020 door Pieter Aaldring

Beide excursies zijn wandelexcursies, dus iedereen komt op eigen gelegenheid en houdt min. 1,5 afstand tot elkaar. Deelnemers melden zich telefonisch bij de excursieleider op het aangegeven tijdstip (de donderdagavond voor de excursie) en melden ook dat ze gezond zijn. Er kunnen maximaal 30 personen mee.

De door Peter Jacobs geïnitieerde excursie naar de Markerwaard op 1 juni gaat helaas niet door, omdat Natuurmonumenten tot zeker 1 juli alle activiteiten op de Markerwadden heeft opgeschort.

De excursie naar de Biesbosch van 22 augustus door Hans de Winter willen we voorlopig op de agenda houden. Mogelijk dat door verdere versoepeling van de corona maatregelen deze gewoon door kan gaan, eventueel tijdens het vervoer met maximaal 2 personen in een auto.

Stap in de natuur met Sander en Luna

Met Sander en Luna ontdek je tips en tricks die je vrolijk maken en waar je de natuur een handje mee helpt.

Luna en Sander zijn de hoofdrolspelers van de youtube serie. Luna is 15 en een typisch stadskind dat zich snel verveeld maar graag buiten op avontuur gaat. Sander is een echte natuur nerd, een doctorandus die zijn best doet om Luna naast alle vermaak ook nog wat bij te brengen. Alleen pakt dat meestal net anders uit dan hij had bedacht.

Elke week op dinsdag komt een nieuwe grappige Sander en Luna video met de tofste ideeën voor wat je in de stadsnatuur kunt doen. Op je grasveld, in de groenstrook of het parkje.  Doe mee en ontdek hoe je van de plaag die Japanse duizendknoop is heerlijke limonade kunt maken, hoe je van het kleinste balkon een bloemenweide maakt en nog veel meer! Ben je bezig met jouw state-of-the-art wormenhotel of heb jij nu het chillste balkon? Stuur dan een foto of filmpje naar info@destaduit.nl en maak kans op een meet-up met Sander en Luna op de set.

Buiten zijn is zo lekker! Bewegen, spelen, leuke dingen te doen en helemaal vergeten dat alles anders is dit voorjaar. Maar hoe doe je dat als je geacht wordt in je eigen buurt te blijven? Nou, met Sander en Luna gaat het je lukken!

‘Stap in de natuur’ met Sander en Luna is een productie van De Stad Uit.

Vanaf 5 mei 12.00 uur is duizendknoop limo online te zien op www.destaduit.nl

Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

nov
7
za
08:00 AFGELAST: Oude land van Strijen/...
AFGELAST: Oude land van Strijen/...
nov 7 @ 08:00
Zaterdag 7 november, Oude land van Strijen/Korendijkse Slikken, auto- excursie In verband met de corona regels is besloten dat deze excursie niet door kan gaan. Afgelast Start Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten … Lees verder
dec
12
za
08:00 AFGELAST: Excursie Arkemheen/Oos...
AFGELAST: Excursie Arkemheen/Oos...
dec 12 @ 08:00
Zaterdag 12 december, Arkemheen/Oostvaardersplassen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 10 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Gert van der … Lees verder
jan
16
za
08:00 Excursie De Kwade Hoek
Excursie De Kwade Hoek
jan 16 @ 08:00
Zaterdag 16 januari, De Kwade Hoek, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 14 januari tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Jannie … Lees verder