Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Eiken processierupsen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Eiken processierupsen

Leo MeewisseDelft heeft gekozen voor onze nestkastjes om de eikenprocessierupsen onder de duim te houden. 100% vernietiging van deze plaagdieren is niet direct het doel want zo werkt het niet in de natuur.

Na de ervaringen van vorig jaar lijkt het wel haalbaar om de plaagdiertjes zodanig te elimineren dat het kostbare opzuigen vanwege ontoelaatbare overlast niet meer noodzakelijk zal zijn. Vogelwacht Delft en omstreken werkt daarin samen met de Delftse stadsecologe en de terreinbeheerder.

Gisteren op aanwijzing van de beheerder in de besmettingshaarden weer 15 mezenkasten geplaatst. Tot mijn verrassing hebben we er nu ook een extra te beheren locatie bij. Het Delft Techno Park. Eikenprocessierupsen zijn prima vogelvoer!

Deze pagina is 16 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio