Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Fuut vervolg

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Fuut vervolg

Leo MeewisseTijdens de vorstperiode moest het futengezin overleven in een wak van 8 m2. Na enkele dagen zijn de ouders verhuisd naar een wak onder een brug 20 meter verderop. Eén kuiken wist de oversteek te maken maar twee anderen zijn denk ik verdwaald onder het ijs. Er overheen lopen was veiliger geweest, maar dat kunnen deze zwemvogels misschien niet.

Het werd spannend toen de ouders na enkele dagen gingen baltsen en het jong in de steek lieten. Of het beestje visjes ving betwijfel ik want het zag er in die dagen niet best uit. Inmiddels is er weer veel open water en heeft het overgebleven juveniel zijn ouders teruggevonden. Daarmee is de recordpoging van de zeer vroege futenouders die al op 18 december begon met 3 eieren toch nog deels geslaagd!

Deze pagina is 16 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio