Home » Leden » Ledenblog » Lockdown en de Amerikaanse Oehoe

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Lockdown en de Amerikaanse Oehoe

Hans de WinterBij de start van de lockdown gingen we naarstig op zoek naar andere bezigheden dan ‘normaal’. Dat is nu al meer dan een jaar geleden, maart 2020. Eén van mijn keuzes was het leggen van puzzels. Daar heb ik jullie al eerder enthousiast voor proberen te maken, op deze website en in de laatste twee Vogelstreken, ons fraaie clubblad. Uiteraard met puzzels van vogels. De Canadese puzzelfabrikant Cobble Hill had mij vorig jaar al verleid tot de aanschaf van het fraaie ‘Raven Rendezvous’. Van dezelfde fabrikant was er ook nog ‘Great Horned Owl’, de Amerikaanse Oehoe. En ja hoor, ik ging weer voor de bijl. Ook weer een lastig te maken puzzel, maar wederom een ontzettend mooie prent, van fotograaf Simon Bolyn deze keer.

De Amerikaanse Oehoe (Bubo Virginianus) is een maatje kleiner dan de Europese Oehoe (Bubo Bubo), maar desalniettemin een imposante vogel. En dan zo in beeld gebracht, in zijn eigen fraaie habitat met een zeer alert jong. Prachtig! Volgens mijn ‘Field Guide to the Birds of North America’ kent hij meerdere leefgebieden dan de getoonde: ‘Common; habitats vary from forest to city to open desert’. Met deze prent ga ik twee jaar terug in de tijd. Eind april 2019 was ik met de Stichting Vogelreizen naar de Eifel. De beelden van de Oehoes die we daar gezien hebben kwamen zo weer op mijn netvlies.

 

Deze pagina is 41 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

okt
14
do
20:00 Lezing: Spinnen
Lezing: Spinnen
okt 14 @ 20:00 – 21:00
Lezing: Spinnen
Menigeen die in huis een grote spin tegenkomt schrikt zich een hoedje. Als je echter de tijd neemt om spinnen rustig te bekijken en je te verdiepen in hun levenswijze, dan blijken ze niet eng … Lees verder
nov
11
do
20:00 Lezing: Groenzoom (bij Pijnacker)
Lezing: Groenzoom (bij Pijnacker)
nov 11 @ 20:00 – 21:00
In 2010 werd begonnen met het omvormen van een agrarisch landschap met verspreid staande kassen naar een natuur- en recreatiegebied: De Groenzoom. Het is 560 hectare groot en verbindt Midden Delfland (Ackersdijkse Plassen) met het … Lees verder
jan
13
do
20:00 Lezing: African Woodgrow
Lezing: African Woodgrow
jan 13 @ 20:00 – 21:00
Roeland Lelieveld liep in 2005 stage in Kenia. Hij zag daar de gevolgen van ontbossing, maar ook een oplossing: herbebossing! En waar anderen blijven steken in de gedachte, heeft Roeland gewoon gedaan. Met het spaargeld … Lees verder
feb
10
do
20:00 Lezing: Vogelatlas
Lezing: Vogelatlas
feb 10 @ 20:00 – 21:00
Vogels moeten zich voortdurend aanpassen, aan veranderingen in gebieden, aan andere landbouwmethoden en aan het veranderende klimaat. De Vogelatlas, die in november 2018 werd gepresenteerd, brengt de trends en ontwikkelingen van de vogelstand in beeld, … Lees verder