Home » Leden » Ledenblog » Close Encounters of the Bird Kind

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Close Encounters of the Bird Kind

Hans de Winter‘Ontvang die zomergasten!’, schreef ik in een eerder stukje. En of het nu vogelaars zijn, of honden-uitlaters, of sportievelingen (bestaat het woord ‘trimmers’ nog?), of leden van een of andere natuurvereniging, of gepensioneerden met heerlijk veel vrije tijd, of ga zo maar door, iedereen wil naar buiten als het zonnetje schijnt. Met dank aan Covid-19 die ons nog steeds in zijn houdgreep heeft. Gelukkig heb ik de uitnodiging voor mijn twee vaccinaties onlangs ontvangen.

Als je dan eenmaal buiten bent, blijk je naast de zomergasten ook zomaar oude bekenden tegen te komen. Oud heeft hier overigens niets met leeftijd te maken, misschien met uitzondering van die van mij. Speurend naar een groenpootruiter staarden Annemieke van O. en Toine A. door hun telescopen toen ik langs kwam fietsen. Bekende en gewaardeerde medeleden van Vogelwacht Delft en Omstreken. Op bijgaande foto zijn de groenpootruiters wat lastig te zien, maar het trio Annemieke, Toine en Hans des te beter.

De foto is gemaakt in de Groene Keijzer, een van de groene parels uit ‘Delft en Omstreken’. Waar ik vorige week (half april) naast de vele rietgorzen, ook al weer rietzangers en snorren heb gezien en gehoord. In de laatste Vogelstreken, het jaarverslag 2020 van onze Vogelwacht, worden in en naast Delft gelegen gebieden beschreven. In ieder geval waar het gaat om hun vogelpopulatie. Maar ook de wat verder weg gelegen groene ‘Omstreken’ zijn meer dan de moeite waard, het balijbos bijvoorbeeld tussen Pijnacker en Zoetermeer, of verschillende gebieden in Midden Delfland, het Westland en de duinenrij. Allemaal uitstekend bereikbaar op de fiets.

Onlangs trof ik ook een nog (thuis)werkende oud-collega aan, tijdens zijn lunchpauze, met een verrekijker om zijn nek aan het einde van de Korftlaan. En zo kan ik nog wel meer bekenden noemen. Maar ook leuk zijn de onbekenden, die willen weten wat je aan het doen bent, of alleen met je willen meegenieten van al het moois wat er buiten te vinden is. En inderdaad als de zon schijnt in het voorjaar, straalt buiten alles, de meeste mensen ook. Geniet ervan!

 

Deze pagina is 22 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

okt
14
do
20:00 Lezing: Spinnen
Lezing: Spinnen
okt 14 @ 20:00 – 21:00
Lezing: Spinnen
Menigeen die in huis een grote spin tegenkomt schrikt zich een hoedje. Als je echter de tijd neemt om spinnen rustig te bekijken en je te verdiepen in hun levenswijze, dan blijken ze niet eng … Lees verder
nov
11
do
20:00 Lezing: Groenzoom (bij Pijnacker)
Lezing: Groenzoom (bij Pijnacker)
nov 11 @ 20:00 – 21:00
In 2010 werd begonnen met het omvormen van een agrarisch landschap met verspreid staande kassen naar een natuur- en recreatiegebied: De Groenzoom. Het is 560 hectare groot en verbindt Midden Delfland (Ackersdijkse Plassen) met het … Lees verder
jan
13
do
20:00 Lezing: African Woodgrow
Lezing: African Woodgrow
jan 13 @ 20:00 – 21:00
Roeland Lelieveld liep in 2005 stage in Kenia. Hij zag daar de gevolgen van ontbossing, maar ook een oplossing: herbebossing! En waar anderen blijven steken in de gedachte, heeft Roeland gewoon gedaan. Met het spaargeld … Lees verder
feb
10
do
20:00 Lezing: Vogelatlas
Lezing: Vogelatlas
feb 10 @ 20:00 – 21:00
Vogels moeten zich voortdurend aanpassen, aan veranderingen in gebieden, aan andere landbouwmethoden en aan het veranderende klimaat. De Vogelatlas, die in november 2018 werd gepresenteerd, brengt de trends en ontwikkelingen van de vogelstand in beeld, … Lees verder