Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Meer lepelaars!

Meer lepelaars!

Leo MeewisseDe kolonie op het vogeleiland krijgt inmiddels de status van een heuse toeristische attractie. In 2012 was er het eerste broedgeval op een andere hoek van het arboretum en een jaar later verhuisden ze naar de bekende zichtlocatie op het vogeleiland. De oorspronkelijke grondbroeders zijn door de vossen de bomen in gejaagd, maar zijn nog matig handig met het nesten bouwen.

Drie jaar geleden heb ik de eerste eenvoudige prefab nesten geplaatst om ze te helpen en in 2020 zeven stuks in betere uitvoering. Deze zijn gemaakt met de leden van de Delftse Natuurwacht. Dit jaar nog weer vijf erbij die we zelf gemaakt hebben want de jeugd van de natuurwacht mocht niet bijeenkomen vanwege corona. Die kunstnesten hebben geleid tot het vroeger beginnen met broeden en een stevige uitbreiding. Inmiddels staat de teller op minimaal 14, maar het kan nog wel meer worden.

Wonderlijk is dat als de lepelaars nesten aangeboden krijgen die ongeveer af zijn ze binnen enkele dagen al eieren leggen en gaan broeden. Zo zijn al op 20 april de eerste kuikens gespot terwijl de lepelaars arriveerden op 26 februari. Knap staaltje voortplanten! In middels zijn er al meerdere kuikens uit de eieren gekropen Zie een foto van een lepelaarfan met een mooie camera.

Mocht u daar in de buurt zijn en zelf even een kijkje willen nemen, blijf op het fietspad en respecteer de rust van de vogels. Samen kunnen we zorgen dat de jongen gezond opgroeien !

 

Deze pagina is 142 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2021

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

aug
20
za
hele dag Jubileumactiviteit: sluitingsdat...
Jubileumactiviteit: sluitingsdat...
aug 20 hele dag
Jubileumactiviteit: sluitingsdatum fotowedstrijd
Op 30 augustus sluit de inzendingstermijn voor de fotowedstrijd. Zie https://www.vogelwachtdelft.nl/home/?p=11306
aug
27
za
07:00 Auto-excursie Brabantse Biesbosch
Auto-excursie Brabantse Biesbosch
aug 27 @ 07:00 – 16:00
Zaterdag 27 augustus 2022, 07:00 – 17:00 uur Start Korftlaan tegenover de Papaver. Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 25 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter, Tel: … Lees verder

Thank you for your upload