Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Familie Specht

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Familie Specht

Leo MeewisseAl enkele jaren hebben wij spechten in onze tuin. Schuwe vogels en heel apart. Ik klaag er niet over dat ze nogal eens mezenkastjes vernielen, want daar neem ik passende maatregelen tegen.

We hebben de groene en ook de grote bonte, waarbij we de groene specht vaker horen dan dat we ze te zien krijgen. De bonte specht maakt de bekende territorium roffels niet in onze tuin maar bij buren een stuk verderop. Daar staan stalen hooiberg palen en dat klinkt geweldig.

Natuurlijk heb ik als nestkast bouwer twee fraaie spechtenkasten in onze tuin geplaatst om ze tot broeden te verleiden. Dat broeden is inmiddels wel gelukt, maar tot mijn ongenoegen niet in de door mij gratis beschikbaar gestelde accommodaties. Waar ze zich hebben voortgeplant weet ik nog niet exact, maar het bewijs dat er juvenielen zijn zie op de foto. Ik lok ze met een potje vogelpindakaas, regelmatig ook bijgevuld met meelwormen. En dit vlak voor ons keukenraam in de kastanjeboom. Vuilnisbelt vogels vreten beperkt mee omdat ik er een deksel op doe met een kleiner gat. Zo komen de meesjes, de spreeuwen en spechten wel aan hun trekken. Op de foto zie je dat ma specht haar jong voedt.

Mooi toch!

Deze pagina is 40 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

nov
4
do
19:30 Cursus Vogels Kijken 2021
Cursus Vogels Kijken 2021
nov 4 @ 19:30 – 22:00
In november 2021 organiseert de Vogelwacht Delft en omstreken weer een cursus “Vogels kijken voor beginners”. Tijdens deze cursus wordt volop aandacht besteed aan het herkennen en op naam brengen van vogels. Eén avond is … Lees verder
nov
6
za
08:00 Excursie: Oude land van Strijen...
Excursie: Oude land van Strijen...
nov 6 @ 08:00 – 16:00
Zaterdag 6 november, Oude land van Strijen/Korendijkse Slikken, auto- excursie Start Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 4 november tussen 19.00 uur en 21.00 … Lees verder
nov
11
do
19:30 Cursus Vogels Kijken 2021
Cursus Vogels Kijken 2021
nov 11 @ 19:30 – 22:00
In november 2021 organiseert de Vogelwacht Delft en omstreken weer een cursus “Vogels kijken voor beginners”. Tijdens deze cursus wordt volop aandacht besteed aan het herkennen en op naam brengen van vogels. Eén avond is … Lees verder
20:00 Lezing: Groenzoom (bij Pijnacker)
Lezing: Groenzoom (bij Pijnacker)
nov 11 @ 20:00 – 21:00
In 2010 werd begonnen met het omvormen van een agrarisch landschap met verspreid staande kassen naar een natuur- en recreatiegebied: De Groenzoom. Het is 560 hectare groot en verbindt Midden Delfland (Ackersdijkse Plassen) met het … Lees verder
nov
18
do
19:30 Cursus Vogels Kijken 2021
Cursus Vogels Kijken 2021
nov 18 @ 19:30 – 22:00
In november 2021 organiseert de Vogelwacht Delft en omstreken weer een cursus “Vogels kijken voor beginners”. Tijdens deze cursus wordt volop aandacht besteed aan het herkennen en op naam brengen van vogels. Eén avond is … Lees verder