Home » Leden » Ledenblog » Oevertjes

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Oevertjes

Hans ZweekhorstAfgelopen dinsdag hebben Gerard Dumaij en ik even gekeken bij de oeverzwaluwen tegen de A4. Met meer dan 100 nesten is het lekker druk in de lucht. Sommige betongaten hebben 2 openingen waar beide werden gebruikt.

In de meeste gaten zaten al jongen te wachten op een bekkie voer. ze hielden de ouders scherp in de gaten en bij herkenning was het de grootste bek die wat kreeg. Soms sprong er een jong van achter over de voorste heen en koos het luchtruim voor even. Bij het terug vliegen ging het wel eens mis (zie foto).

Wanneer de ouders gevoerd hadden en zij zich omdraaiden om weg te vliegen zag ik nu op de foto het verdraaien van de veren om bij de opslag niet altijd teveel weerstand te krijgen.

Twee weken geleden hebben Rinse van der vliet, Annemieke van Oosten, Jord Verhulst en ik daar geringd. Eens kijken of daar iets van te leren valt over verhuizen, plaatstrouw etc.

Deze pagina is 1 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

okt
14
do
20:00 Lezing: Spinnen
Lezing: Spinnen
okt 14 @ 20:00 – 21:00
Lezing: Spinnen
Menigeen die in huis een grote spin tegenkomt schrikt zich een hoedje. Als je echter de tijd neemt om spinnen rustig te bekijken en je te verdiepen in hun levenswijze, dan blijken ze niet eng … Lees verder
nov
11
do
20:00 Lezing: Groenzoom (bij Pijnacker)
Lezing: Groenzoom (bij Pijnacker)
nov 11 @ 20:00 – 21:00
In 2010 werd begonnen met het omvormen van een agrarisch landschap met verspreid staande kassen naar een natuur- en recreatiegebied: De Groenzoom. Het is 560 hectare groot en verbindt Midden Delfland (Ackersdijkse Plassen) met het … Lees verder
jan
13
do
20:00 Lezing: African Woodgrow
Lezing: African Woodgrow
jan 13 @ 20:00 – 21:00
Roeland Lelieveld liep in 2005 stage in Kenia. Hij zag daar de gevolgen van ontbossing, maar ook een oplossing: herbebossing! En waar anderen blijven steken in de gedachte, heeft Roeland gewoon gedaan. Met het spaargeld … Lees verder
feb
10
do
20:00 Lezing: Vogelatlas
Lezing: Vogelatlas
feb 10 @ 20:00 – 21:00
Vogels moeten zich voortdurend aanpassen, aan veranderingen in gebieden, aan andere landbouwmethoden en aan het veranderende klimaat. De Vogelatlas, die in november 2018 werd gepresenteerd, brengt de trends en ontwikkelingen van de vogelstand in beeld, … Lees verder