Home » Leden » Ledenblog » Komkommertijd ?

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Komkommertijd ?

Hans de WinterZomertijd – komkommertijd. Een begrip dat vooral in de media gevleugeld is geworden. Weinig nieuws, velen zijn op vakantie dus er is weinig ‘officieels’ te melden. Dan maar wat andere berichten bijeenschrapen. Nu is dat wat minder dan vroeger, omdat social media mee op vakantie gaan. Gevleugeld is dan wel weer passend, omdat de zomer voor onze gevleugelde vrienden een rust- en overgangsfase is. Dus inderdaad voor vogelaars een wat mindere periode.

Dat neemt niet weg, dat er altijd wat te zien is op het vogelfront. De afgelopen dagen, ik heb het over eind juli, bivakkeert een jonge havik voor mijn huis. En dat is best bijzonder aan de rand van de Delftse binnenstad. Om precies te zijn in de bosschages langs de afrit van de Prinses Beatrixlaan naast het Christelijk Lyceum Delft (CLD). Het is een havik met een tweede kalenderjaarkleed (najaar), zoals omschreven in de ANWB Vogelgids van Europa, een jong vrouwtje.

Aardig rumoerig, maar dat zal wel komen omdat ze vaak wordt lastig gevallen door gaaien en eksters. Daarbij laat zij zich goed zien, omdat ze heen en weer vliegt tussen haar favoriete plekjes. Dat zijn de berm tussen de omhoog lopende Prinses Beatrixlaan en de afrit naar de Buitenwatersloot en de hoge bomen naast de gymzaal van het CLD. Ik ben al een paar keer met mijn verrekijker om mijn nek de voordeur uitgelopen, als haar ijl jammerende bedelroep PIEH-ih (ANWB) weer klonk. Ook de regelmatig zijn hond uitlatende buurman was het geluid al opgevallen. Dat het een roofvogel moest zijn, had hij al geraden. Zo zie je maar weer, wat nou komkommertijd.

Deze pagina is 25 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

sep
25
za
07:00 Excursie: Groenzoom
Excursie: Groenzoom
sep 25 @ 07:00 – 13:00
Fietsrondje Groenzoom deel Nieuwe Droogmaking van Berkel en Rodenrijs 25 september 2021, 7.00 – uiterlijk 13.00 start: Korftlaan tegenover de Papaver Informatie en aanmelden op donderdag 23 september tussen 19.00 en 21.00 uur bij Toine … Lees verder
okt
3
zo
11:00 Excursie: de Zuidpolder van Delf...
Excursie: de Zuidpolder van Delf...
okt 3 @ 11:00 – 15:00
Zondag 3 oktober, de Zuidpolder van Delfgauw, fietsexcursie Start Zuideindseweg bij de N470 om 11.00 uur Informatie en aanmelden op donderdagavond 30 september tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Hans Zweekhorst, telefoonnummer: Tel. telefoonnr … Lees verder
okt
9
za
08:00 Excursie: De Ruigte, gebied in d...
Excursie: De Ruigte, gebied in d...
okt 9 @ 08:00 – 15:00
Zaterdag 09 oktober, De Ruigte, gebied in de Broekpolder, fietsexcursie, 8.00 uur Start: Korftlaan tegenover de Papaver Informatie en aanmelden op donderdag 7 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur bij Herco Christerus, Tel. telefoonnr De … Lees verder
okt
14
do
20:00 Lezing: Spinnen
Lezing: Spinnen
okt 14 @ 20:00 – 21:00
Lezing: Spinnen
Menigeen die in huis een grote spin tegenkomt schrikt zich een hoedje. Als je echter de tijd neemt om spinnen rustig te bekijken en je te verdiepen in hun levenswijze, dan blijken ze niet eng … Lees verder
okt
16
za
08:00 Excursie: Driemanspolder
Excursie: Driemanspolder
okt 16 @ 08:00 – 15:00
Zaterdag 16 oktober, Driemanspolder, fietsexcursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Informatie en aanmelden op donderdag 14 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur bij Alfred Pellemans, Tel. telefoonnr . Laat in ieder geval … Lees verder