Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Extra faciliteit voor de Specht

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Extra faciliteit voor de Specht

Leo Meewisse
Zoals jullie hebben kunnen lezen in mijn bericht van 16 juni was er dit voorjaar een broedgeval van de bonte specht in of nabij onze tuin. We zagen de oudervogels dagelijks onze voedervoorziening bezoeken en de jongen voeren. De bekende territorium roffel kwam niet tot stand in onze tuin maar een eind verderop. Daar staan nog stalen hooibergpalen en dat klinkt natuurlijk veel beter!

Inmiddels ben ik de nieuwe onderhoudsronde aan het voorbereiden en maak weer wat extra mezennestkastjes. Toevallig had een kennis een afgedankte trespa reclame plaat beschikbaar en omdat ik hergebruik van materiaal nuttig vind, heb ik die in dank aanvaard. Trespa is een keihard materiaal van 4 mm dik en kan niet verrotten. Normaal doe ik een aluminium voorplaatje op het invlieggat zodat de spechten er geen vernielingen kunnen aanrichten. Deze keer heb ik dus trespa voorkantjes gemaakt. Heel duurzaam en fantastisch voor de roffel van de grote bonte specht die veel luider zal gaan klinken. Ben benieuwd of de inventariseerders het komend jaar zullen opmerken.

Deze pagina is 2 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Activiteiten

jan
29
za
08:00 Excursie: De Kwade Hoek – andere...
Excursie: De Kwade Hoek – andere...
jan 29 @ 08:00 – 16:00
In verband met de lockdown is de excursie verplaatst naar 29 januari. In de hoop dat hij dan wel doorgang kan vinden. Zaterdag 29 januari 2022, De Kwade Hoek, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver … Lees verder
feb
10
do
20:00 Lezing: Vogelatlas
Lezing: Vogelatlas
feb 10 @ 20:00 – 21:00
Lezing: Vogelatlas
Datum: 10 februari 2022, 20:00 uur, inloop vanaf 19:45 uur Door: Albert de Jong, SOVON Aanmelden (gratis) via de site van IVN-Delft: link voor aanmelding De drie natuurverenigingen in Delft (IVN-Delft, Vogelwacht Delft en Natuurlijk … Lees verder
mrt
10
do
20:00 Lezing: Wie is de bij ?
Lezing: Wie is de bij ?
mrt 10 @ 20:00 – 21:00
door Linde Slikboer (EIS Kenniscentrum Insecten) Na de noodkreet van wetenschappers dat het niet goed gaat met bijen en andere insecten is de aandacht voor “de bij” sterk toegenomen. Helaas blijft de broodnodige kennis over … Lees verder
apr
14
do
20:00 Lezing: De biologische boer vertelt
Lezing: De biologische boer vertelt
apr 14 @ 20:00 – 21:00
Arie is een biologische boer die vanuit zijn jarenlange ervaring zal vertellen. Hij zal de volgende vragen beantwoorden: Hoe lang boert zijn familie al op deze plek? Wat is de aanleiding geweest om biologisch te … Lees verder