Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Extra faciliteit voor de Specht

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Extra faciliteit voor de Specht

Leo Meewisse
Zoals jullie hebben kunnen lezen in mijn bericht van 16 juni was er dit voorjaar een broedgeval van de bonte specht in of nabij onze tuin. We zagen de oudervogels dagelijks onze voedervoorziening bezoeken en de jongen voeren. De bekende territorium roffel kwam niet tot stand in onze tuin maar een eind verderop. Daar staan nog stalen hooibergpalen en dat klinkt natuurlijk veel beter!

Inmiddels ben ik de nieuwe onderhoudsronde aan het voorbereiden en maak weer wat extra mezennestkastjes. Toevallig had een kennis een afgedankte trespa reclame plaat beschikbaar en omdat ik hergebruik van materiaal nuttig vind, heb ik die in dank aanvaard. Trespa is een keihard materiaal van 4 mm dik en kan niet verrotten. Normaal doe ik een aluminium voorplaatje op het invlieggat zodat de spechten er geen vernielingen kunnen aanrichten. Deze keer heb ik dus trespa voorkantjes gemaakt. Heel duurzaam en fantastisch voor de roffel van de grote bonte specht die veel luider zal gaan klinken. Ben benieuwd of de inventariseerders het komend jaar zullen opmerken.

Deze pagina is 1 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

nov
4
do
19:30 Cursus Vogels Kijken 2021
Cursus Vogels Kijken 2021
nov 4 @ 19:30 – 22:00
In november 2021 organiseert de Vogelwacht Delft en omstreken weer een cursus “Vogels kijken voor beginners”. Tijdens deze cursus wordt volop aandacht besteed aan het herkennen en op naam brengen van vogels. Eén avond is … Lees verder
nov
6
za
08:00 Excursie: Oude land van Strijen...
Excursie: Oude land van Strijen...
nov 6 @ 08:00 – 16:00
Zaterdag 6 november, Oude land van Strijen/Korendijkse Slikken, auto- excursie Start Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 4 november tussen 19.00 uur en 21.00 … Lees verder
nov
11
do
19:30 Cursus Vogels Kijken 2021
Cursus Vogels Kijken 2021
nov 11 @ 19:30 – 22:00
In november 2021 organiseert de Vogelwacht Delft en omstreken weer een cursus “Vogels kijken voor beginners”. Tijdens deze cursus wordt volop aandacht besteed aan het herkennen en op naam brengen van vogels. Eén avond is … Lees verder
20:00 Lezing: Groenzoom (bij Pijnacker)
Lezing: Groenzoom (bij Pijnacker)
nov 11 @ 20:00 – 21:00
In 2010 werd begonnen met het omvormen van een agrarisch landschap met verspreid staande kassen naar een natuur- en recreatiegebied: De Groenzoom. Het is 560 hectare groot en verbindt Midden Delfland (Ackersdijkse Plassen) met het … Lees verder
nov
18
do
19:30 Cursus Vogels Kijken 2021
Cursus Vogels Kijken 2021
nov 18 @ 19:30 – 22:00
In november 2021 organiseert de Vogelwacht Delft en omstreken weer een cursus “Vogels kijken voor beginners”. Tijdens deze cursus wordt volop aandacht besteed aan het herkennen en op naam brengen van vogels. Eén avond is … Lees verder