Home » Leden » Ledenblog » Vogeltjesalbum 6 (Haiku’s)

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Vogeltjesalbum 6 (Haiku’s)

Hans de Winter


Tijd voor een nieuwe reeks Haiku’s over vogels en de natuur. Nu de donkere dagen zijn aangebroken (‘Zie de maan schijnt door de bomen’) en het geluid van vogels minimaal is geworden. Maar verdwenen zijn de vogels niet. Nou ja, de zomergasten wel, maar de wintergasten zijn daarvoor in de plaats gekomen.

 

Donkere dagen
Het is weer even wennen
Maar dat valt niet mee

Gastvrij Nederland
Voor vele vogelsoorten
Zomer en winter

Springende blaadjes
Magie in het Haagse Bos?
Groep koperwieken

Bliksemsnel voorbij
Mannetje sperwer met prooi
Toch maar mooi gezien

Kijk de aalscholver
Zijn ze nou lelijk of mooi?
Smaken verschillen

Wilde woerd wil wel
Geruid, klaar voor de vrouwtjes
Nog even wachten

Deze pagina is 3 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Activiteiten

jan
29
za
08:00 Excursie: De Kwade Hoek – andere...
Excursie: De Kwade Hoek – andere...
jan 29 @ 08:00 – 16:00
In verband met de lockdown is de excursie verplaatst naar 29 januari. In de hoop dat hij dan wel doorgang kan vinden. Zaterdag 29 januari 2022, De Kwade Hoek, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver … Lees verder
feb
10
do
20:00 Lezing: Vogelatlas
Lezing: Vogelatlas
feb 10 @ 20:00 – 21:00
Lezing: Vogelatlas
Datum: 10 februari 2022, 20:00 uur, inloop vanaf 19:45 uur Door: Albert de Jong, SOVON Aanmelden (gratis) via de site van IVN-Delft: link voor aanmelding De drie natuurverenigingen in Delft (IVN-Delft, Vogelwacht Delft en Natuurlijk … Lees verder
mrt
10
do
20:00 Lezing: Wie is de bij ?
Lezing: Wie is de bij ?
mrt 10 @ 20:00 – 21:00
door Linde Slikboer (EIS Kenniscentrum Insecten) Na de noodkreet van wetenschappers dat het niet goed gaat met bijen en andere insecten is de aandacht voor “de bij” sterk toegenomen. Helaas blijft de broodnodige kennis over … Lees verder
apr
14
do
20:00 Lezing: De biologische boer vertelt
Lezing: De biologische boer vertelt
apr 14 @ 20:00 – 21:00
Arie is een biologische boer die vanuit zijn jarenlange ervaring zal vertellen. Hij zal de volgende vragen beantwoorden: Hoe lang boert zijn familie al op deze plek? Wat is de aanleiding geweest om biologisch te … Lees verder