Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Voorbereiding broedseizoen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Voorbereiding broedseizoen

Leo MeewisseTerwijl onze inventariseerders al weer bezig zijn met de indeling voor het komende broedseizoen wordt er ook gewerkt aan de nest gelegenheid. Een team van inmiddels zes personen staat in de startblokken om de ruim 250 nestkastjes in onze Delftse parken een onderhoudsbeurt te geven. Ook gaat de oeverzwaluwwand aan de Korftlaan op de schop. De broed resultaten liepen terug van bijna volledig, (ruim 200)  naar ongeveer 20 in het afgelopen jaar.

Het zijn dan ook wel echte pionier vogels die graag een verse wand bezetten. Het weer vullen van de broedgangen met vers zand vinden de zwaluwtjes kennelijk onvoldoende. Daarom is er besloten om er een kraanbedrijf bij in te schakelen die alles uitgraaft en opnieuw aanbrengt. Ter voorbereiding is de begroeiing van de bovenlaag er af  gehaald. Het betrof inmiddels vooral kweekgras en andere diep wortelende kruiden die absoluut niet favoriet zij bij de honig zoekende insecten. Door het te verwijderen zal de grond van de bovenlaag verarmen en de juiste voedingsbodem zijn voor de bloeiende honing kruiden. Het wordt er ook nog eens mooier van. Als het leemzand weer is aangebracht gaat de bovenlaag er weer op zodat alles weer kan zetten. We verwachten dat de zwaluwtjes er tevreden over zijn en weer massaal gaan broeden.

Deze pagina is 1 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Activiteiten

jan
29
za
08:00 Excursie: De Kwade Hoek – andere...
Excursie: De Kwade Hoek – andere...
jan 29 @ 08:00 – 16:00
In verband met de lockdown is de excursie verplaatst naar 29 januari. In de hoop dat hij dan wel doorgang kan vinden. Zaterdag 29 januari 2022, De Kwade Hoek, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver … Lees verder
feb
10
do
20:00 Lezing: Vogelatlas
Lezing: Vogelatlas
feb 10 @ 20:00 – 21:00
Lezing: Vogelatlas
Datum: 10 februari 2022, 20:00 uur, inloop vanaf 19:45 uur Door: Albert de Jong, SOVON Aanmelden (gratis) via de site van IVN-Delft: link voor aanmelding De drie natuurverenigingen in Delft (IVN-Delft, Vogelwacht Delft en Natuurlijk … Lees verder
mrt
10
do
20:00 Lezing: Wie is de bij ?
Lezing: Wie is de bij ?
mrt 10 @ 20:00 – 21:00
door Linde Slikboer (EIS Kenniscentrum Insecten) Na de noodkreet van wetenschappers dat het niet goed gaat met bijen en andere insecten is de aandacht voor “de bij” sterk toegenomen. Helaas blijft de broodnodige kennis over … Lees verder
apr
14
do
20:00 Lezing: De biologische boer vertelt
Lezing: De biologische boer vertelt
apr 14 @ 20:00 – 21:00
Arie is een biologische boer die vanuit zijn jarenlange ervaring zal vertellen. Hij zal de volgende vragen beantwoorden: Hoe lang boert zijn familie al op deze plek? Wat is de aanleiding geweest om biologisch te … Lees verder