Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Voorbereiding broedseizoen

Voorbereiding broedseizoen

Leo MeewisseTerwijl onze inventariseerders al weer bezig zijn met de indeling voor het komende broedseizoen wordt er ook gewerkt aan de nest gelegenheid. Een team van inmiddels zes personen staat in de startblokken om de ruim 250 nestkastjes in onze Delftse parken een onderhoudsbeurt te geven. Ook gaat de oeverzwaluwwand aan de Korftlaan op de schop. De broed resultaten liepen terug van bijna volledig, (ruim 200)  naar ongeveer 20 in het afgelopen jaar.

Het zijn dan ook wel echte pionier vogels die graag een verse wand bezetten. Het weer vullen van de broedgangen met vers zand vinden de zwaluwtjes kennelijk onvoldoende. Daarom is er besloten om er een kraanbedrijf bij in te schakelen die alles uitgraaft en opnieuw aanbrengt. Ter voorbereiding is de begroeiing van de bovenlaag er af  gehaald. Het betrof inmiddels vooral kweekgras en andere diep wortelende kruiden die absoluut niet favoriet zij bij de honig zoekende insecten. Door het te verwijderen zal de grond van de bovenlaag verarmen en de juiste voedingsbodem zijn voor de bloeiende honing kruiden. Het wordt er ook nog eens mooier van. Als het leemzand weer is aangebracht gaat de bovenlaag er weer op zodat alles weer kan zetten. We verwachten dat de zwaluwtjes er tevreden over zijn en weer massaal gaan broeden.

Deze pagina is 23 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2021

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

aug
20
za
hele dag Jubileumactiviteit: sluitingsdat...
Jubileumactiviteit: sluitingsdat...
aug 20 hele dag
Op 20 augustus sluit de inzendingstermijn voor de fotowedstrijd. Zie https://www.vogelwachtdelft.nl/home/?p=11306
aug
27
za
07:00 Auto-excursie Brabantse Biesbosch
Auto-excursie Brabantse Biesbosch
aug 27 @ 07:00 – 16:00
Zaterdag 27 augustus 2022, 07:00 – 17:00 uur Start Korftlaan tegenover de Papaver. Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 25 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter, Tel: … Lees verder
aug
28
zo
14:00 Jubileum bijeenkomst
Jubileum bijeenkomst
aug 28 @ 14:00 – 20:00
Jubileum bijeenkomst
Het programma van deze dag: 14.30: Aftrap van de middag met een openingswoord door de voorzitter Pieter Aaldring. 15.30: Een lezing over vogels door Michel Kuijpers 16.15: Bekendmaking van de winnaars van de fotowedstrijd en … Lees verder
sep
10
za
07:00 fietsexcursie: Westlandse plasse...
fietsexcursie: Westlandse plasse...
sep 10 @ 07:00 – 15:00
excursieleider: Gert vd Horn details volgen

Thank you for your upload