Home » Homepage » “Jojojaar”

“Jojojaar”

‘Jojojaar’, nee het is geen roep van nog onontdekte tropische vogel, of het woord van het jaar 2021 volgens Van Dale. Nee, het geeft goed weer hoe we met z’n allen dit afgelopen jaar hebben beleefd. Van lockdown, naar verkregen vrijheid, naar milde lockdown en weer een volledige lockdown. Een jaar dat niet voor iedereen even makkelijk was.

Ook bij onze Vogelwacht was het schipperen met onze activiteiten door de wisselende beperkingen, maar we hebben ontdekt wat wel kan en ook andere manieren gevonden om onze leden en andere vogelvrienden in en rond Delft van dienst te zijn. De online lezingen waren een schot in de roos met gezamenlijke inzet van het lezingenteam. De fiets- en wandelexcursies in de omgeving van Delft trokken veel nieuwe geïnteresseerden aan. Ook was er toch nog een vogelcursus in het najaar. Daarnaast waren er weer twee fantastische uitgaven van onze Vogelstreken. Ik wil al onze betrokken vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet, creativiteit en doorzettingsvermogen.

Uiteraard konden andere activiteiten die met name buiten plaats vonden wel gewoon door gaan zoals het onderhoud van en installeren van nieuwe nesten voor diverse vogels. Veel mensen hebben genoten van de Lepelaars op het Vogeleiland en de Oeverzwaluwen op diverse locaties.

Ook het bestuur heeft niet stilgezeten en heeft de ANBI status ‘binnen’ en er zijn diverse projecten voor het vogelvriendelijker maken van gebieden in en rond Delft. In 2022 zult u hier meer over vernemen.

Ook zal 2022 in het teken staan van ons 60-jarig jubileum. Hopelijk kunnen we dit uitgebreid vieren met diverse activiteiten.

Rest mij jullie fijne kerstdagen en een heel gezond, voorspoedig en vogelrijk 2022 toe te wensen.

Met gevleugelde groet,

Pieter Aaldring
Voorzitter

Deze pagina is 28 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2021

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

dec
1
do
20:00 Lezing: Zestig jaar Vogelwacht i...
Lezing: Zestig jaar Vogelwacht i...
dec 1 @ 20:00 – 22:00
Lezing: Zestig jaar Vogelwacht in Delft en omstreken!
Locatie : De Papaver – Delft Datum : donderdag 1 december 2022 Aanvang : 20:00 (tot ongeveer 22:00) Toegang gratis, Ook online te bekijken, kijk voor de link op de websites van Vogelwacht Delft, IVN-Delft, … Lees verder
dec
10
za
08:00 excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
dec 10 @ 08:00 – 17:00
Zaterdag 10 december, Arkemheen/Oostvaardersplassen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 8 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Gert van der … Lees verder
jan
12
do
20:00 Lezing: Planktonium
Lezing: Planktonium
jan 12 @ 20:00 – 22:00
Locatie : De Papaver – Delft Datum : donderdag 12 januari 2023 Aanvang : 20:00 (tot ongeveer 22:00) Fotograaf en filmmaker Jan van IJken verzamelde op diverse plekken in Nederland plankton uit zowel zout-als zoet … Lees verder
jan
14
za
08:00 excursie: De Kwade Hoek/Stellend...
excursie: De Kwade Hoek/Stellend...
jan 14 @ 08:00 – 16:00
Zaterdag 14 januari 2023, De Kwade Hoek, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 12 januari tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij … Lees verder
feb
9
do
20:00 Lezing: De campus als proeftuin
Lezing: De campus als proeftuin
feb 9 @ 20:00 – 22:00
Locatie : De Papaver – Delft Datum : donderdag 9 februari 2023 Aanvang : 20:00 (tot ongeveer 22:00) De campus zou een proeftuin moeten zijn voor de steden van de toekomst. De stad heeft al … Lees verder

Thank you for your upload