Home » Homepage » “Jojojaar”

“Jojojaar”

‘Jojojaar’, nee het is geen roep van nog onontdekte tropische vogel, of het woord van het jaar 2021 volgens Van Dale. Nee, het geeft goed weer hoe we met z’n allen dit afgelopen jaar hebben beleefd. Van lockdown, naar verkregen vrijheid, naar milde lockdown en weer een volledige lockdown. Een jaar dat niet voor iedereen even makkelijk was.

Ook bij onze Vogelwacht was het schipperen met onze activiteiten door de wisselende beperkingen, maar we hebben ontdekt wat wel kan en ook andere manieren gevonden om onze leden en andere vogelvrienden in en rond Delft van dienst te zijn. De online lezingen waren een schot in de roos met gezamenlijke inzet van het lezingenteam. De fiets- en wandelexcursies in de omgeving van Delft trokken veel nieuwe geïnteresseerden aan. Ook was er toch nog een vogelcursus in het najaar. Daarnaast waren er weer twee fantastische uitgaven van onze Vogelstreken. Ik wil al onze betrokken vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet, creativiteit en doorzettingsvermogen.

Uiteraard konden andere activiteiten die met name buiten plaats vonden wel gewoon door gaan zoals het onderhoud van en installeren van nieuwe nesten voor diverse vogels. Veel mensen hebben genoten van de Lepelaars op het Vogeleiland en de Oeverzwaluwen op diverse locaties.

Ook het bestuur heeft niet stilgezeten en heeft de ANBI status ‘binnen’ en er zijn diverse projecten voor het vogelvriendelijker maken van gebieden in en rond Delft. In 2022 zult u hier meer over vernemen.

Ook zal 2022 in het teken staan van ons 60-jarig jubileum. Hopelijk kunnen we dit uitgebreid vieren met diverse activiteiten.

Rest mij jullie fijne kerstdagen en een heel gezond, voorspoedig en vogelrijk 2022 toe te wensen.

Met gevleugelde groet,

Pieter Aaldring
Voorzitter

Deze pagina is 55 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2022

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

dec
9
za
08:00 Excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
Excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
dec 9 @ 08:00 – 17:00
Zaterdag 9 december, Arkemheen/Oostvaardersplassen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 7 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Gert van der … Lees verder
dec
14
do
20:00 Natuurlezing “Into the Arctic”
Natuurlezing “Into the Arctic”
dec 14 @ 20:00 – 22:00
Natuurlezing "Into the Arctic"
Drie Delftse Natuurverenigingen, IVN-Delft, Natuurlijk Delfland en Vogelwacht Delft, organiseren ieder jaar in de wintermaanden 6 lezingen over een natuuronderwerp. Spreker: Kees Mostert Waar: De Papaver, Korftlaan 6, 2616 LJ Delft Wanneer: 14 december 2023, … Lees verder
jan
20
za
08:00 De Kwade Hoek
De Kwade Hoek
jan 20 @ 08:00 – 17:00
Zaterdag 20 januari 2024, De Kwade Hoek, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 18 januari tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij … Lees verder
feb
8
do
20:00 Natuurlezing en workshop Botanis...
Natuurlezing en workshop Botanis...
feb 8 @ 20:00 – 22:00
Natuurlezing en workshop Botanisch tekenen
Drie Delftse Natuurverenigingen, IVN-Delft, Natuurlijk Delfland en Vogelwacht Delft, organiseren ieder jaar in de wintermaanden 6 lezingen over een natuuronderwerp. Janneke van Laar vertelt voor de pauze over botanische kunst, wat wordt er onder verstaan … Lees verder
feb
10
za
08:00 Excursie: Schouwen Duiveland, St...
Excursie: Schouwen Duiveland, St...
feb 10 @ 08:00 – 17:00
Zaterdag 11 februari , 8.00 uur, Schouwen Duiveland, Stellendam, Brouwersdam, Plan Tureluurs, Koudekerkse inlaag. auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver Kosten: € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdag 9 februari tussen 19:00 en … Lees verder

Thank you for your upload