Home » Leden » Ledenblog » Vogeltjesalbum 7 (Haiku’s)

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Vogeltjesalbum 7 (Haiku’s)

Hans de Winter


Het is altijd tijd voor een nieuwe reeks Haiku’s over vogels en de natuur. Nummer 7 alweer, maar er zijn dan ook veel vogels en ze laten zich altijd zien of horen. De dagen worden langzamerhand weer langer, dat wil zeggen lichter. Dat laat ook de vogelbevolking niet ongemoeid. En ook aan de natuur kunnen we niet ontkomen. Ook al denken we soms van wel.

 

Elegante duik
Opwippen en recht omlaag
Fuut de diepte in

Schattig klein valkje
Smelleken op wintersport
Soms in Nederland

Kraakheldere lucht
Schitterende winterzon
Wat wil een mens meer

Groepen meerkoeten
Een zwart witte invasie
Typisch winterbeeld

Kijk daar schijtlijsters
Kramsvogels, koperwieken
Dat zijn prachtlijsters!

J.J. Audubon
Prachtige vogelprenten
Kijk maar in Teylers

Deze pagina is 1 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Activiteiten

jan
29
za
08:00 Excursie: De Kwade Hoek – andere...
Excursie: De Kwade Hoek – andere...
jan 29 @ 08:00 – 16:00
In verband met de lockdown is de excursie verplaatst naar 29 januari. In de hoop dat hij dan wel doorgang kan vinden. Zaterdag 29 januari 2022, De Kwade Hoek, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver … Lees verder
feb
10
do
20:00 Lezing: Vogelatlas
Lezing: Vogelatlas
feb 10 @ 20:00 – 21:00
Lezing: Vogelatlas
Datum: 10 februari 2022, 20:00 uur, inloop vanaf 19:45 uur Door: Albert de Jong, SOVON Aanmelden (gratis) via de site van IVN-Delft: link voor aanmelding De drie natuurverenigingen in Delft (IVN-Delft, Vogelwacht Delft en Natuurlijk … Lees verder
mrt
10
do
20:00 Lezing: Wie is de bij ?
Lezing: Wie is de bij ?
mrt 10 @ 20:00 – 21:00
door Linde Slikboer (EIS Kenniscentrum Insecten) Na de noodkreet van wetenschappers dat het niet goed gaat met bijen en andere insecten is de aandacht voor “de bij” sterk toegenomen. Helaas blijft de broodnodige kennis over … Lees verder
apr
14
do
20:00 Lezing: De biologische boer vertelt
Lezing: De biologische boer vertelt
apr 14 @ 20:00 – 21:00
Arie is een biologische boer die vanuit zijn jarenlange ervaring zal vertellen. Hij zal de volgende vragen beantwoorden: Hoe lang boert zijn familie al op deze plek? Wat is de aanleiding geweest om biologisch te … Lees verder