Home » Vogels » Mijn tuin » Wolken vogels maken mij blij.

Wolken vogels maken mij blij.

Hans ZweekhorstZo’n overweldigende massa ganzen die langs de horizon trekt of aanzwellend mijn richting op komt. Of een soort mini onweersbui vol met kieviten. Boven de wadden is het helemaal feest met tienduizenden strandlopers in formatie als spreeuwen.

En toch kom ik in mijn tuin ook wel wolken vogels tegen, nou ja wolkjes van een stuk of 10, soms 20. Maar het zijn wel wolkjes!!

Vandaag nog 16 putters. Lekker hangend in de elzen en andere weer wat poetsend in het zonnetje.

Zeker in de wintertijd strijkt er weleens een groep kramsvogels samen met spreeuwen achter onze tuin neer, ik tel snel en kom dan op een 70 stuks. De koperwieken ook, maar die zijn vaak in de minderheid.

Niet helemaal eerlijk is het record van 13 holenduiven. Die vinden namelijk het kippenvoer de moeite waard. Evenals de tortels.

De laatste tijd dwarrelt er wel een grote groep kauwtjes door de corridor van onze buren heen. Luid kauwend en met een air van pedante bezitterigheid.

Nee verder is het 3 van die en een van die. Maar als er dan een sperwer laag door de tuin aanvliegt, nee scheurt, dan ontploft de tuin vol vogels als chinees vuurwerk. De kippen verstijven en ik vergeet alles, behalve dat.

En gisteren was ik heel blij, na jaren afwezigheid zag ik ..….een mannetje huismus, zoekend onder de pannen.

Hoog in de lucht zie ik slierten ganzen, van die verweven v-formaties. Verschillend gakkend alsof het geluid er niet bij hoort. Of een grote groep houtduiven op trek, soms wel 100 bij elkaar.

Ja wolken zijn mooi, maar wolken vogels……..

Deze pagina is 157 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2022

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

apr
1
za
07:00 Voorjaarswandelingen in de Delft...
Voorjaarswandelingen in de Delft...
apr 1 @ 07:00 – 11:00
Data: Zes zaterdagen van 25 maart t/m 29 april, 07.00 uur Aanmelden: is niet nodig. Start: Korftlaan tegenover de Papaver Met de komst van de lente worden er in De Delftse Hout zes wandelingen georganiseerd door … Lees verder
apr
2
zo
08:00 Zondag fiets- en wandelexcursie ...
Zondag fiets- en wandelexcursie ...
apr 2 @ 08:00 – 12:00
Zondag 2 april, 8.00 uur- 12.00 uur, fiets- en wandelexcursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver. Informatie en aanmelden op donderdag 30 maart tussen 19:00 en 21:00 uur bij Peter Elfferich, Tel: telefoonnr De Groenzoom is … Lees verder
apr
5
wo
19:30 Voorjaarscursus Vogels kijken
Voorjaarscursus Vogels kijken
apr 5 @ 19:30 – 22:00
De voor- en najaarscursussen van de Vogelwacht kunnen al vele jaren rekenen op een grote belangstelling. Dat is niet in het minst te danken aan de kennis en het enthousiasme van onze ‘leraren’ Peter Elfferich … Lees verder
apr
8
za
07:00 Excursie bij vogelcursus
Excursie bij vogelcursus
apr 8 @ 07:00 – 11:00
Bij de cursus “Vogels kijken” worden vier excursies gehouden op de zaterdagochtend. (De tijdstippen zijn nog niet zeker)
07:00 Fietsexcursie De Ruigte, gebied ...
Fietsexcursie De Ruigte, gebied ...
apr 8 @ 07:00 – 16:00
Zaterdag 8 april, 7.00 uur, fietsexcursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver Informatie en aanmelden op donderdag 6 april tussen 19.00 en 21.00 uur bij Toine Andernach. Tel: telefoonnr Alfred is mede- organisator en gidst mee. … Lees verder

Thank you for your upload