Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » De dating specht deel drie en slot

De dating specht deel drie en slot

door Leo Meewisse

Vanaf onze ontbijttafel hebben we via ons keukenraam een fraai uitzicht op de vogelvoederplaats. Zie ook het bericht van 14 april onder de knop “nestgelegenheid”. De spechten man was lange tijd alleen, wat toch wel enigszins zorgelijk was. Op 12 mei verscheen uiteindelijk dan toch een mevrouw specht. Was natuurlijk een gevolg van de contact advertentie van 14 april op onze VWD site!¬† ūüėČ Tot onze vreugde werd er inderdaad een gezin gesticht. Meestal kwam pa specht in beeld met een juveniel. Soms was ie het jong aan het voeren, maar ook joeg ie ‘m wel weer eens weg. Zal wel bij de opvoeding horen. Ma specht zagen we ook wel met en soms zonder jong maar minder vaak. Al enige tijd hadden we het vermoeden dat er sprake was van twee juvenielen totdat ze eindelijk het bewijs leverden door samen in beeld te komen. Helaas is het niet gelukt om daar een foto van te maken. Dus geloof maar dat onze waarneming waarheidsgetrouw is! Wel is op de foto pa specht rechts te zien en links √©√©n van de juvenielen. De vogels zijn tamelijk schuw en als we dicht bij het keukenraam komen zitten ze weer achter de stam van onze kastanje of zijn ze vertrokken. Sorry voor deze omissie! Net als vorig jaar weten we weer niet waar het paar heeft gebroed. Misschien toch in √©√©n van onze spechtenkasten waar eerst spreeuwen gebruik van gemaakt hebben?

Deze pagina is 2 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2021

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

aug
20
za
hele dag Jubileumactiviteit: sluitingsdat...
Jubileumactiviteit: sluitingsdat...
aug 20 hele dag
Jubileumactiviteit: sluitingsdatum fotowedstrijd
Op 30 augustus sluit de inzendingstermijn voor de fotowedstrijd. Zie https://www.vogelwachtdelft.nl/home/?p=11306
aug
27
za
07:00 Auto-excursie Brabantse Biesbosch
Auto-excursie Brabantse Biesbosch
aug 27 @ 07:00 ‚Äď 16:00
Zaterdag 27 augustus 2022, 07:00 – 17:00 uur Start Korftlaan tegenover de Papaver. Kosten ‚ā¨ 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 25 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter, Tel: … Lees verder

Thank you for your upload