Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » De dating specht deel drie en slot

De dating specht deel drie en slot

door Leo Meewisse

Vanaf onze ontbijttafel hebben we via ons keukenraam een fraai uitzicht op de vogelvoederplaats. Zie ook het bericht van 14 april onder de knop “nestgelegenheid”. De spechten man was lange tijd alleen, wat toch wel enigszins zorgelijk was. Op 12 mei verscheen uiteindelijk dan toch een mevrouw specht. Was natuurlijk een gevolg van de contact advertentie van 14 april op onze VWD site!  😉 Tot onze vreugde werd er inderdaad een gezin gesticht. Meestal kwam pa specht in beeld met een juveniel. Soms was ie het jong aan het voeren, maar ook joeg ie ‘m wel weer eens weg. Zal wel bij de opvoeding horen. Ma specht zagen we ook wel met en soms zonder jong maar minder vaak. Al enige tijd hadden we het vermoeden dat er sprake was van twee juvenielen totdat ze eindelijk het bewijs leverden door samen in beeld te komen. Helaas is het niet gelukt om daar een foto van te maken. Dus geloof maar dat onze waarneming waarheidsgetrouw is! Wel is op de foto pa specht rechts te zien en links één van de juvenielen. De vogels zijn tamelijk schuw en als we dicht bij het keukenraam komen zitten ze weer achter de stam van onze kastanje of zijn ze vertrokken. Sorry voor deze omissie! Net als vorig jaar weten we weer niet waar het paar heeft gebroed. Misschien toch in één van onze spechtenkasten waar eerst spreeuwen gebruik van gemaakt hebben?

Deze pagina is 24 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2021

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

dec
1
do
20:00 Lezing: Zestig jaar Vogelwacht i...
Lezing: Zestig jaar Vogelwacht i...
dec 1 @ 20:00 – 22:00
Lezing: Zestig jaar Vogelwacht in Delft en omstreken!
Locatie : De Papaver – Delft Datum : donderdag 1 december 2022 Aanvang : 20:00 (tot ongeveer 22:00) Toegang gratis, Ook online te bekijken, kijk voor de link op de websites van Vogelwacht Delft, IVN-Delft, … Lees verder
dec
10
za
08:00 excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
dec 10 @ 08:00 – 17:00
Zaterdag 10 december, Arkemheen/Oostvaardersplassen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 8 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Gert van der … Lees verder
jan
12
do
20:00 Lezing: Planktonium
Lezing: Planktonium
jan 12 @ 20:00 – 22:00
Locatie : De Papaver – Delft Datum : donderdag 12 januari 2023 Aanvang : 20:00 (tot ongeveer 22:00) Fotograaf en filmmaker Jan van IJken verzamelde op diverse plekken in Nederland plankton uit zowel zout-als zoet … Lees verder
jan
14
za
08:00 excursie: De Kwade Hoek/Stellend...
excursie: De Kwade Hoek/Stellend...
jan 14 @ 08:00 – 16:00
Zaterdag 14 januari 2023, De Kwade Hoek, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 12 januari tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij … Lees verder
feb
9
do
20:00 Lezing: De campus als proeftuin
Lezing: De campus als proeftuin
feb 9 @ 20:00 – 22:00
Locatie : De Papaver – Delft Datum : donderdag 9 februari 2023 Aanvang : 20:00 (tot ongeveer 22:00) De campus zou een proeftuin moeten zijn voor de steden van de toekomst. De stad heeft al … Lees verder

Thank you for your upload