Home » Actviteiten » Jubileum » Jubileumfeest

Jubileumfeest

De Vogelwacht Delft en Omstreken bestaat 60 jaar. Dat moest gevierd worden, en dat deden we op 28 augustus jl., samen met genodigden en heel veel leden.

De bijeenkomst startte om 2 uur met een ontspannen en druk bezochte receptie of borrel met gitaarmuziek op de achtergrond. Een lekker zonnetje, hapjes en drankjes door de cateraar uit Nootdorp en vooral veel oude en jonge bekenden met bijpraten en mooie verhalen. De voorzitter somde de vele activiteiten op onder vermelding van de actieve leden en schetste zo het beeld van een springlevende vereniging.

De lezing van Michel Kuijpers werd door een “volle bak” in de Natuurschuur gevolgd. De gegenereerde warmte overtrof het onderwerp “vogels in Kenia”. Michel’s vlotte verhaal met zijn onderkoelde humor had een hoog kennisgehalte met zeer fraaie afbeeldingen. De mogelijkheid tot vragen stellen werd goed benut.

Gert van der Horn had speciaal voor dit feest diverse biertjes gebrouwen. Met namen brouwsels als ‘zit wel Snor’ en ‘goeie Grutto’s’; ze dronken goed weg. ‘Verdraaid lekker’ en zeker ‘Wouw’ waren van een overtreffende trap (tripel de trap). Hulde aan Gert voor dit plezierige initiatief.

Caroline Elfferich reikte de prijs van de fotowedstrijd uit (winnaar is Mark Kras). Caroline vertelde uitgebreid over het thema “vogel en mens” en de werking van de jury (samen met Henk Brassinga en Loes Kouwenhoven). Tevens werd er een eervolle vermelding uitgereikt.

In mei was er al een jubileum-activiteit. Tijdens deze Big Day met je groepje zoveel mogelijk soorten binnen ons beheergebied en binnen een bepaalde tijd scoren.
De winnende groep werd tijdens het prachtige jubileumfeest gehuldigd. De groep van Peter Planken (samen met Ed Hauser, Kees Bosman en Ferry van der Lans) heeft glansrijk gewonnen.

Iedereen kreeg een badge opgespeld met afbeelding van een ijsvogel en eigen naam. Rosemarijn van Limburg Stirum ontwierp met zeer goed gevoel voor kleur. Ook de wikkel van de chocoladereep had dit mooie ontwerp, en ieder kreeg er een.

Gaf dat dan al veel vertier, even later stegen de eerste lekkere luchten van de barbecue op en konden we smullen van vlees, vis of vegetarisch.

Kortom een heerlijke dag.

Het bestuur ontving veel complimenten, maar eigenlijk zijn die gericht aan al die leden die actief, gezellig en positief deze dag maakten.

Deze pagina is 141 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2021

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

okt
2
zo
09:00 fietsexcursie: Rondje Zuidpolder
fietsexcursie: Rondje Zuidpolder
okt 2 @ 09:00 – 13:00
Zondag 2 oktober, de Zuidpolder van Delfgauw, fietsexcursie Start : Zuideindseweg bij de N470 om 9.00 uur Informatie en aanmelden op donderdagavond 29 september tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Hans Zweekhorst, telefoonnummer: Tel. … Lees verder
okt
15
za
08:00 Driemanspolder: fietsexcursie
Driemanspolder: fietsexcursie
okt 15 @ 08:00 – 16:00
Zaterdag 15 oktober, Driemanspolder, fietsexcursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Informatie en aanmelden op donderdag 13 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur bij Alfred Pellemans, Tel. telefoonnr Op fietsafstand van Delft ligt … Lees verder
okt
20
do
20:00 Lezing: De stad als bos
Lezing: De stad als bos
okt 20 @ 20:00 – 22:00
Locatie : De Papaver – Delft Datum : donderdag 20 oktober 2022 Aanvang : 20:00 (tot ongeveer 22:00) Delft is niet alleen een stad van mensen, of van gebouwen, maar ook een stad van bomen. … Lees verder
nov
5
za
hele dag Dagje of weekendje Texel
Dagje of weekendje Texel
nov 5 – nov 6 hele dag
Zaterdag 5 en zondag 6 november, vertrek zaterdag om 7.00 uur, auto-excursie. Vertrek : Korftlaan tegenover de Papaver Excursieleiders: Hans de Winter en Toine Andernach Kosten € 0,07 per kilometer en € 37,- voor de … Lees verder
nov
12
za
08:00 excursie: Strijen/Korendijkse Sl...
excursie: Strijen/Korendijkse Sl...
nov 12 @ 08:00 – 16:00
Zaterdag 12 november, Oude land van Strijen/Korendijkse Slikken, auto- excursie Start Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 10 november tussen 19.00 uur en 21.00 … Lees verder

Thank you for your upload