Home » Actviteiten » Jubileum » Jubileumfeest

Jubileumfeest

De Vogelwacht Delft en Omstreken bestaat 60 jaar. Dat moest gevierd worden, en dat deden we op 28 augustus jl., samen met genodigden en heel veel leden.

De bijeenkomst startte om 2 uur met een ontspannen en druk bezochte receptie of borrel met gitaarmuziek op de achtergrond. Een lekker zonnetje, hapjes en drankjes door de cateraar uit Nootdorp en vooral veel oude en jonge bekenden met bijpraten en mooie verhalen. De voorzitter somde de vele activiteiten op onder vermelding van de actieve leden en schetste zo het beeld van een springlevende vereniging.

De lezing van Michel Kuijpers werd door een “volle bak” in de Natuurschuur gevolgd. De gegenereerde warmte overtrof het onderwerp “vogels in Kenia”. Michel’s vlotte verhaal met zijn onderkoelde humor had een hoog kennisgehalte met zeer fraaie afbeeldingen. De mogelijkheid tot vragen stellen werd goed benut.

Gert van der Horn had speciaal voor dit feest diverse biertjes gebrouwen. Met namen brouwsels als ‘zit wel Snor’ en ‘goeie Grutto’s’; ze dronken goed weg. ‘Verdraaid lekker’ en zeker ‘Wouw’ waren van een overtreffende trap (tripel de trap). Hulde aan Gert voor dit plezierige initiatief.

Caroline Elfferich reikte de prijs van de fotowedstrijd uit (winnaar is Mark Kras). Caroline vertelde uitgebreid over het thema “vogel en mens” en de werking van de jury (samen met Henk Brassinga en Loes Kouwenhoven). Tevens werd er een eervolle vermelding uitgereikt.

In mei was er al een jubileum-activiteit. Tijdens deze Big Day met je groepje zoveel mogelijk soorten binnen ons beheergebied en binnen een bepaalde tijd scoren.
De winnende groep werd tijdens het prachtige jubileumfeest gehuldigd. De groep van Peter Planken (samen met Ed Hauser, Kees Bosman en Ferry van der Lans) heeft glansrijk gewonnen.

Iedereen kreeg een badge opgespeld met afbeelding van een ijsvogel en eigen naam. Rosemarijn van Limburg Stirum ontwierp met zeer goed gevoel voor kleur. Ook de wikkel van de chocoladereep had dit mooie ontwerp, en ieder kreeg er een.

Gaf dat dan al veel vertier, even later stegen de eerste lekkere luchten van de barbecue op en konden we smullen van vlees, vis of vegetarisch.

Kortom een heerlijke dag.

Het bestuur ontving veel complimenten, maar eigenlijk zijn die gericht aan al die leden die actief, gezellig en positief deze dag maakten.

Deze pagina is 190 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2022

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

jun
3
za
07:00 Fietsexcursie Kraaiennest
Fietsexcursie Kraaiennest
jun 3 @ 07:00 – 14:00
Zaterdag 3 juni, fietsexcursie Start: Onder Ons/Zwembad Kerkpolder om 7.00 uur Informatie en aanmelden op donderdag 1 juni tussen 19.00 en 21.00 uur bij Gert van der Horn, Tel: telefoonnr Een aangepaste (halve dag) fietsexcursie … Lees verder
jun
17
za
07:00 Wandelexcursie Tanthofkade
Wandelexcursie Tanthofkade
jun 17 @ 07:00 – 11:00
Zaterdag 17 juni, 7.00 uur, wandelexcursie Start Partycentrum Onder Ons (tegenover zwembad Kerkpolder) Informatie en aanmelden op donderdag 15 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Pieter Aaldring, Tel: telefoonnr Peter Jacobs is mede- … Lees verder
jun
24
za
09:00 Fietsrondje Zuidpolder Delfgauw
Fietsrondje Zuidpolder Delfgauw
jun 24 @ 09:00 – 13:00
Zaterdag 24 juni, fietsexcursie Start Zuideindseweg bij de N470 om 9.00 uur Informatie en aanmelden op donderdagavond 1 oktober tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Hans Zweekhorst, Tel: telefoonnr . De Zuidpolder van Delfgauw … Lees verder
aug
26
za
07:00 Auto- excursie Brabantse Biesbosch
Auto- excursie Brabantse Biesbosch
aug 26 @ 07:00 – 17:00
Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 7.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 24 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Telnr.: telefoonnr Al 13 jaar lang is … Lees verder

Thank you for your upload