Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Happening aan de Korftlaan!

Happening aan de Korftlaan!

Leo Meewisse

Inmiddels is de oeverzwaluwwand al weer gereed gemaakt voor het volgende broedseizoen. Deze keer niet met een kraanmachinist, maar met de Delftse Jeugd Natuurwacht. Op foto1 zien jullie een deel van de benodigde spullen met in het midden een aantal stalen staven. Dat heeft te maken met een experiment. We kunnen niet jaarlijks een kraanbedrijf inhuren want dan is onze vereniging op enige termijn wel failliet.

Die staven steken we in de broedgang zodat je de richting voelt. De vogeltjes graven lang niet altijd rechtdoor. Met het platte stukje kan je vaak nog wat ongerechtigheid er uit trekken over de bodem van de gang. Vervolgens haal je de heleboel overhoop om zoveel mogelijk leemzand te mengen met stekende en draaiende bewegingen. Natuurlijk niet zo goed als uitgraven met een kraan maar vermoedelijk wel voldoende om de pioniersvogels tevreden te stellen. De volgende actie is het weer vullen met een in de gaten passende pvc buis waar de bovenkant van af is gezaagd een stuk trapleuning om het zand er in te schuiven. Ze eisen een verse broedgang en die krijgen ze dus!

Gelukkig werkte het weer mee, maar het was wel erg drassig met diverse plassen. Ik maakte mij er wat zorgen over en had daarom riet gemaaid en twee lange planken meegebracht. Zo stonden de jeugdige werkers niet iedere keer vast gezogen in de modder en kan alle energie in de broedgangen worden gestoken. Maar ja…zo’n plas water bleek ook wel een attractie. (foto3) Je ziet dat ze genoten hebben.

Deze pagina is 22 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2021

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

dec
10
za
08:00 excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
dec 10 @ 08:00 – 17:00
Zaterdag 10 december, Arkemheen/Oostvaardersplassen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 8 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Gert van der … Lees verder
jan
12
do
20:00 Lezing: Planktonium
Lezing: Planktonium
jan 12 @ 20:00 – 22:00
Locatie : De Papaver – Delft Datum : donderdag 12 januari 2023 Aanvang : 20:00 (tot ongeveer 22:00) Fotograaf en filmmaker Jan van IJken verzamelde op diverse plekken in Nederland plankton uit zowel zout-als zoet … Lees verder
jan
14
za
08:00 excursie: De Kwade Hoek/Stellend...
excursie: De Kwade Hoek/Stellend...
jan 14 @ 08:00 – 16:00
Zaterdag 14 januari 2023, De Kwade Hoek, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 12 januari tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij … Lees verder
feb
9
do
20:00 Lezing: De campus als proeftuin
Lezing: De campus als proeftuin
feb 9 @ 20:00 – 22:00
Locatie : De Papaver – Delft Datum : donderdag 9 februari 2023 Aanvang : 20:00 (tot ongeveer 22:00) De campus zou een proeftuin moeten zijn voor de steden van de toekomst. De stad heeft al … Lees verder
mrt
9
do
20:00 Lezing: De Groenzoom
Lezing: De Groenzoom
mrt 9 @ 20:00 – 22:00
Locatie : De Papaver – Delft Datum : donderdag 9 maart 2023 Aanvang : 20:00 (tot ongeveer 22:00) In 2010 werd begonnen met het omvormen van een agrarisch landschap naar een natuur- en recreatiegebied: De … Lees verder

Thank you for your upload