Home » Vereniging » Wildopvang Zuid-Holland sluit deuren

Wildopvang Zuid-Holland sluit deuren

Van onze vrienden van de Wildopvang Zuid-Holland ontvingen we onderstaand bericht:

Beste collega/partner/vriend van onze opvang,

We hebben helaas slecht nieuws. We hebben besloten om de deuren van onze opvang per 31 december 2022 definitief te sluiten. Het afgelopen jaar is zeer zwaar geweest met een interne uitbraak van de vogelgriep, een brute inval van de NVWA, het uitblijven van werkbare wet- en regelgeving, sterk afnemende donaties door de ongunstige economische situatie, uitblijvende subsidies, een enorme toename van kosten (energieprijs x5). De koek is op, we zijn moe(deloos) gestreden.

We hebben dit besluit niet over 1 nacht ijs genomen. We hebben veel alternatieve oplossingen bedacht, uitgewerkt, doorgerekend en we komen er niet uit. We zijn verdrietig maar we zien echt dat dit de enige oplossing is.

Concreet houdt het in dat we per 10 oktober a.s. geen nieuwe dieren meer aan kunnen nemen. We hebben een totale opnamestop. De dieren in de opvang krijgen nog gewoon hun verzorging totdat ze veilig vrijgelaten kunnen worden. Mocht herstel langer duren dan brengen we ze naar een collega opvang.
De komende maanden worden intensief en intens verdrietig. Dank alvast voor de samenwerking de afgelopen 3 jaar (en langer met mijn collega’s).

Groetjes, Willeke, Aad en Charissa (bestuur Wildopvang Zuid-Holland)
ps op onze website staat meer informatie te lezen over het waarom en hoe.
https://www.wildopvangzuidholland.nl/home-gesloten/

Deze pagina is 34 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2021

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

dec
1
do
20:00 Lezing: Zestig jaar Vogelwacht i...
Lezing: Zestig jaar Vogelwacht i...
dec 1 @ 20:00 – 22:00
Lezing: Zestig jaar Vogelwacht in Delft en omstreken!
Locatie : De Papaver – Delft Datum : donderdag 1 december 2022 Aanvang : 20:00 (tot ongeveer 22:00) Toegang gratis, Ook online te bekijken, kijk voor de link op de websites van Vogelwacht Delft, IVN-Delft, … Lees verder
dec
10
za
08:00 excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
dec 10 @ 08:00 – 17:00
Zaterdag 10 december, Arkemheen/Oostvaardersplassen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 8 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Gert van der … Lees verder
jan
12
do
20:00 Lezing: Planktonium
Lezing: Planktonium
jan 12 @ 20:00 – 22:00
Locatie : De Papaver – Delft Datum : donderdag 12 januari 2023 Aanvang : 20:00 (tot ongeveer 22:00) Fotograaf en filmmaker Jan van IJken verzamelde op diverse plekken in Nederland plankton uit zowel zout-als zoet … Lees verder
jan
14
za
08:00 excursie: De Kwade Hoek/Stellend...
excursie: De Kwade Hoek/Stellend...
jan 14 @ 08:00 – 16:00
Zaterdag 14 januari 2023, De Kwade Hoek, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 12 januari tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij … Lees verder
feb
9
do
20:00 Lezing: De campus als proeftuin
Lezing: De campus als proeftuin
feb 9 @ 20:00 – 22:00
Locatie : De Papaver – Delft Datum : donderdag 9 februari 2023 Aanvang : 20:00 (tot ongeveer 22:00) De campus zou een proeftuin moeten zijn voor de steden van de toekomst. De stad heeft al … Lees verder

Thank you for your upload