Home » Geen categorie » Geslaagde recordpoging Delftse Natuurwacht

Geslaagde recordpoging Delftse Natuurwacht

Leo Meewisse

De laatste jaren worden er steeds vijf tot zeven prefab lepelaar nesten gemaakt door de jeugd van de Delftse natuurwacht. Deze keer ging ik voor minimaal acht stuks. De reden is dat de lepelaarkolonie elk jaar weer weer wat groter wordt. Ook worden broedpogingen waargenomen buiten de oorspronkelijke en grootste locatie.

Het is zo dat nesten uit voorgaande jaren deels of soms geheel leeg geplunderd worden. Ja, bijvoorbeeld kraaien en eksters zijn befaamde “boven in de boom nestbouwers”. Jammer dat ze onze lepelaar nesten niet respecteren, want waar het materiaal vandaan komt, dat maakt ze niets uit.
Het jeugdige enthousiasme was echter zo groot dat de score vlot naar 10 stuks ging. Deze keer hebben we de nesten verstevigd met enkele stukjes elektriciteitsdraad. Dat wordt lastig te demonteren voor de kleptomanen. šŸ˜

Deze pagina is 5 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2022

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

apr
1
za
07:00 Voorjaarswandelingen in de Delft...
Voorjaarswandelingen in de Delft...
apr 1 @ 07:00 ā€“ 11:00
Data: Zes zaterdagen van 25 maart t/m 29 april, 07.00Ā uur Aanmelden: is niet nodig. Start: Korftlaan tegenover de Papaver Met de komst van de lente worden er in De Delftse Hout zes wandelingen georganiseerd door … Lees verder
apr
2
zo
08:00 Zondag fiets- en wandelexcursie ...
Zondag fiets- en wandelexcursie ...
apr 2 @ 08:00 ā€“ 12:00
Zondag 2 april, 8.00 uur- 12.00 uur, fiets- en wandelexcursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver. Informatie en aanmelden op donderdag 30 maart tussen 19:00 en 21:00 uur bij Peter Elfferich, Tel: telefoonnr De Groenzoom is … Lees verder
apr
5
wo
19:30 Voorjaarscursus Vogels kijken
Voorjaarscursus Vogels kijken
apr 5 @ 19:30 ā€“ 22:00
De voor- en najaarscursussen van de Vogelwacht kunnen al vele jaren rekenen op een grote belangstelling. Dat is niet in het minst te danken aan de kennis en het enthousiasme van onze ā€˜lerarenā€™ Peter Elfferich … Lees verder
apr
8
za
07:00 Excursie bij vogelcursus
Excursie bij vogelcursus
apr 8 @ 07:00 ā€“ 11:00
Bij de cursus “Vogels kijken” worden vier excursies gehouden op de zaterdagochtend. (De tijdstippen zijn nog niet zeker)
07:00 Fietsexcursie De Ruigte, gebied ...
Fietsexcursie De Ruigte, gebied ...
apr 8 @ 07:00 ā€“ 16:00
Zaterdag 8 april, 7.00 uur, fietsexcursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver Informatie en aanmelden op donderdag 6 april tussen 19.00 en 21.00 uur bij Toine Andernach. Tel: telefoonnr Alfred is mede- organisator en gidst mee. … Lees verder

Thank you for your upload