Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Ondankbare spechten

Ondankbare spechten

Leo Meewisse

Trouwe volgers van VWD nieuws weten dat ik best wel wat waardering heb voor de grote bonte spechten en maak daar wel eens een bericht over. Helaas lijkt dit niet wederzijds. In de zeven speciale spechten kasten hebben we nog steeds geen broedgeval gesignaleerd. Ook zijn het notoire nestkast vernielers, maar die tweestrijd ga ik met plezier aan.

Op de Rijswijkse golfclub hebben we 15 spreeuwenkasten met een nog onbeschermde invliegopening van 40 mm. Dat vinden ze natuurlijk te krap en hakken het gat met gemak een stukje wijder. Ook de wandbekleding binnenin valt niet in de smaak bij deze vogels en passen die naar hartenlust aan. Helaas gaan er toch niet in broeden! In het arboretum hebben we ook zo’n kast waar een koolmees dankbaar gebruik maakt van de veel grotere ruimte. We troffen daarin een fraai design nest aan. Dat is wel weer waardering.

Deze pagina is 49 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2023

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

mrt
14
do
20:00 Natuurlezing: Mooie Vogelwoorden
Natuurlezing: Mooie Vogelwoorden
mrt 14 @ 20:00 – 22:00
In zijn nieuwe boek Het mooie vogelwoordenboek zet Toine Andernach bijzonder vogeljargon, vergeten vogelwoorden, maar ook nieuwe woorden in de schijnwerpers. Wat is een geitenmelker? Waar zit de gonysvlek? En van wie profiteert een pelagische … Lees verder
mrt
23
za
08:00 Excursie: Hollandse Duinen
Excursie: Hollandse Duinen
mrt 23 @ 08:00 – 17:00
23 maart, 8.00 uur, Hollandse Duinen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver Kosten: € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdag 21 maart tussen 19:00 en 21:00 uur, door Gert van der Horn. Tel: telefoonnr … Lees verder
mrt
30
za
07:00 Voorjaarswandeling in Delftse Hout
Voorjaarswandeling in Delftse Hout
mrt 30 @ 07:00 – 10:00
Data: Vijf zaterdagen van 30 maart t/m 27 april, 07.00 uur Aanmelden: is niet nodig. Start: Korftlaan tegenover de Papaver Met de komst van de lente worden er in De Delftse Hout vijf wandelingen georganiseerd door … Lees verder
apr
3
wo
19:30 Cursus “Vogels kijken voor begin...
Cursus “Vogels kijken voor begin...
apr 3 @ 19:30 – 22:00
De cursus voor 2024 is al helemaal vol. Eventuele aanmeldingen komen op de wachtlijst. Na de enthousiast bezochte cursus Vogels kijken voor beginners in het voorjaar van 2023, pikken Toine Andernach en Hans de Winter … Lees verder
apr
6
za
07:00 Excursie bij de cursus “Vogels k...
Excursie bij de cursus “Vogels k...
apr 6 @ 07:00 – 10:00
Excursie voor de deelnemers aan de cursus “Vogels kijken voor beginners”.

Thank you for your upload