Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » De lepelaars worden weer uitgenodigd

De lepelaars worden weer uitgenodigd

Hans Zweekhorst

In de dennenbomen zaten op een gegeven moment 10 blauwe reigers en het vogeleiland zag er goed beheerd uit. Tijd om aan de slag te gaan.

Het jaarlijkse fatsoeneren van oude nesten en het plaatsen van nieuwe gaat vaak gepaard met roepende voorbijgangers. “Wanneer komen ze?’ en “zijn ze al gezien?”, “kun je die tak ook weghalen voor de mooiere foto’s?”.

Deze welkome geluiden op slechts 15 meter vanaf de bovenkant van de ladder. Jawel, ze mogen weer komen.

Een grote boom met 4 nesten was om gevallen, houtrot zullen we maar denken. Als alternatief zijn twee nieuwe nestbomen aangewezen en ingericht. Deze staan iets verder van het pad. Keuze dus voor privacygevoelige vogels.

De klus was binnen een paar uur geklaard met de voorgemaakte nesten van de Delftse Natuurwacht en natuurlijk Leo Meewisse, de lange die bijna zonder ladder kan werken.

Deze pagina is 86 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2023

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

jun
20
do
20:00 Algemene Ledenvergadering
Algemene Ledenvergadering
jun 20 @ 20:00 – 22:00
Het bestuur van de Vogelwacht Delft en Omstreken nodigt alle leden uit om de Algemene Ledenvergadering 2024 bij te wonen. De vergadering vindt plaats op donderdag 20 juni 2024 in de Natuurschuur, Linnaeuspad 3 te … Lees verder
jun
22
za
07:00 Voornes Duin, Breedewater
Voornes Duin, Breedewater
jun 22 @ 07:00 – 16:00
Voornes Duin Breedewater Zaterdag 22 juni, 7.00 uur auto-excursie Start Korftlaan tegenover de Papaver. Informatie en aanmelden op donderdag 20 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Hans Zweekhorst, Tel: telefoonnr . Voornes Duin … Lees verder
aug
24
za
07:00 Auto-excursie Brabantse Biesbosch
Auto-excursie Brabantse Biesbosch
aug 24 @ 07:00 – 16:00
Biesbosch, zaterdag 24 augustus, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 7.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 22 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Telnr.: telefoonnr … Lees verder

Thank you for your upload