Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Scouting in actie!

Scouting in actie!

Leo Meewisse

Recent heb ik samen met de enthousiaste Nootdorpse scouting groep de laatste 10 NMP nestkastjes schoongemaakt. Na een korte uitleg over wat beheer nestgelegenheid allemaal inhoud, gingen we het bosgebied aan de Oudeweg in voor een speurtocht om de 10 nestkastjes te vinden.

Vorig jaar heb ik met een lokale vrijwilliger drie kastjes geplaatst met de benodigde instructies en hij heeft het afgemaakt. Deze man was niet meer beschikbaar en vandaar onze speurtocht. Gelukkig zijn scouts daar erg goed in en hebben we ze allemaal spoedig gevonden en schoongemaakt.

Tot ons genoegen was de score 100%. Het was niet moeilijk om de drukke kinderen (volgens een begeleider) bij de les te houden, want ze vonden het allemaal interessant. Ik heb er zelf ook veel plezier aan beleefd en volgens Joost, die een van de begeleiders is, of zelfs de “Hopman”, kunnen ze het volgend jaar helemaal zelf regelen en verslag uitbrengen. Mooi! šŸ˜ Allemaal bedankt!

Van de 30 Nootdorpse nestkastjes waren er 21 gebruikt. De 18 stuks op Tolhek slechts drie en hier dus 10. Van de 58 door de opgeheven vogelvereniging geschonken nestkastje zijn dus al 34 gevonden door de meesjes. Mooie score in het eerste jaar!

Deze pagina is 6 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2022

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

apr
1
za
07:00 Voorjaarswandelingen in de Delft...
Voorjaarswandelingen in de Delft...
apr 1 @ 07:00 ā€“ 11:00
Data: Zes zaterdagen van 25 maart t/m 29 april, 07.00Ā uur Aanmelden: is niet nodig. Start: Korftlaan tegenover de Papaver Met de komst van de lente worden er in De Delftse Hout zes wandelingen georganiseerd door … Lees verder
apr
2
zo
08:00 Zondag fiets- en wandelexcursie ...
Zondag fiets- en wandelexcursie ...
apr 2 @ 08:00 ā€“ 12:00
Zondag 2 april, 8.00 uur- 12.00 uur, fiets- en wandelexcursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver. Informatie en aanmelden op donderdag 30 maart tussen 19:00 en 21:00 uur bij Peter Elfferich, Tel: telefoonnr De Groenzoom is … Lees verder
apr
5
wo
19:30 Voorjaarscursus Vogels kijken
Voorjaarscursus Vogels kijken
apr 5 @ 19:30 ā€“ 22:00
De voor- en najaarscursussen van de Vogelwacht kunnen al vele jaren rekenen op een grote belangstelling. Dat is niet in het minst te danken aan de kennis en het enthousiasme van onze ā€˜lerarenā€™ Peter Elfferich … Lees verder
apr
8
za
07:00 Excursie bij vogelcursus
Excursie bij vogelcursus
apr 8 @ 07:00 ā€“ 11:00
Bij de cursus “Vogels kijken” worden vier excursies gehouden op de zaterdagochtend. (De tijdstippen zijn nog niet zeker)
07:00 Fietsexcursie De Ruigte, gebied ...
Fietsexcursie De Ruigte, gebied ...
apr 8 @ 07:00 ā€“ 16:00
Zaterdag 8 april, 7.00 uur, fietsexcursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver Informatie en aanmelden op donderdag 6 april tussen 19.00 en 21.00 uur bij Toine Andernach. Tel: telefoonnr Alfred is mede- organisator en gidst mee. … Lees verder

Thank you for your upload