Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Lepelaars gearriveerd!

Lepelaars gearriveerd!

Leo Meewisse

Al zo lang we lepelaars hebben op onze populaire locatie strijken ze altijd neer in de laatste week van februari. Dit jaar werd mijn geduld behoorlijk op de proef gesteld door het voortdurende slechte weer. Ik begon te vrezen dat ze deze keer zouden kiezen voor België of nog zuidelijker om te broeden, maar daar zijn natuurlijk niet de faciliteiten die wij de lepelsnavels bieden. 😉

Vandaag op 17 maart was het eindelijk zo ver en de supporters waren er ook onmiddellijk bij met de geavanceerde camera’s. Na enig rondkijken legde ik contact met een mevrouw met een degelijke camera omdat die combinatie er serieus uitzag. Ik had natuurlijk wel naar huis kunnen rennen om mijn eigen spul op te halen, maar zo kon het mogelijk beter en zeker sneller. De foto’s zijn een selectie uit wat Lenie Kaptein-Ton mij vanmiddag stuurde. Hartelijk dank daar voor.

Op een van de foto’s zien we drie lepelaars die nog wat bakkeleien om een mooi prefabnest. Gelukkig hebben we er genoeg beschikbaar met dank aan de Delftse Natuurwacht. Op de andere foto zien we twee ijdele exemplaren die druk aan het poetsen zijn om er vooral goed uit te zien. Het wordt vast weer mooi komend jaar!

Deze pagina is 151 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2023

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

jun
20
do
20:00 Algemene Ledenvergadering
Algemene Ledenvergadering
jun 20 @ 20:00 – 22:00
Het bestuur van de Vogelwacht Delft en Omstreken nodigt alle leden uit om de Algemene Ledenvergadering 2024 bij te wonen. De vergadering vindt plaats op donderdag 20 juni 2024 in de Natuurschuur, Linnaeuspad 3 te … Lees verder
jun
22
za
07:00 Voornes Duin, Breedewater
Voornes Duin, Breedewater
jun 22 @ 07:00 – 16:00
Voornes Duin Breedewater Zaterdag 22 juni, 7.00 uur auto-excursie Start Korftlaan tegenover de Papaver. Informatie en aanmelden op donderdag 20 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Hans Zweekhorst, Tel: telefoonnr . Voornes Duin … Lees verder
aug
24
za
07:00 Auto-excursie Brabantse Biesbosch
Auto-excursie Brabantse Biesbosch
aug 24 @ 07:00 – 16:00
Biesbosch, zaterdag 24 augustus, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 7.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 22 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Telnr.: telefoonnr … Lees verder

Thank you for your upload