Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Lepelaars gearriveerd!

Lepelaars gearriveerd!

Leo Meewisse

Al zo lang we lepelaars hebben op onze populaire locatie strijken ze altijd neer in de laatste week van februari. Dit jaar werd mijn geduld behoorlijk op de proef gesteld door het voortdurende slechte weer. Ik begon te vrezen dat ze deze keer zouden kiezen voor België of nog zuidelijker om te broeden, maar daar zijn natuurlijk niet de faciliteiten die wij de lepelsnavels bieden. 😉

Vandaag op 17 maart was het eindelijk zo ver en de supporters waren er ook onmiddellijk bij met de geavanceerde camera’s. Na enig rondkijken legde ik contact met een mevrouw met een degelijke camera omdat die combinatie er serieus uitzag. Ik had natuurlijk wel naar huis kunnen rennen om mijn eigen spul op te halen, maar zo kon het mogelijk beter en zeker sneller. De foto’s zijn een selectie uit wat Lenie Kaptein-Ton mij vanmiddag stuurde. Hartelijk dank daar voor.

Op een van de foto’s zien we drie lepelaars die nog wat bakkeleien om een mooi prefabnest. Gelukkig hebben we er genoeg beschikbaar met dank aan de Delftse Natuurwacht. Op de andere foto zien we twee ijdele exemplaren die druk aan het poetsen zijn om er vooral goed uit te zien. Het wordt vast weer mooi komend jaar!

Deze pagina is 47 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2022

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

jun
3
za
07:00 Fietsexcursie Kraaiennest
Fietsexcursie Kraaiennest
jun 3 @ 07:00 – 14:00
Zaterdag 3 juni, fietsexcursie Start: Onder Ons/Zwembad Kerkpolder om 7.00 uur Informatie en aanmelden op donderdag 1 juni tussen 19.00 en 21.00 uur bij Gert van der Horn, Tel: telefoonnr Een aangepaste (halve dag) fietsexcursie … Lees verder
jun
17
za
07:00 Wandelexcursie Tanthofkade
Wandelexcursie Tanthofkade
jun 17 @ 07:00 – 11:00
Zaterdag 17 juni, 7.00 uur, wandelexcursie Start Partycentrum Onder Ons (tegenover zwembad Kerkpolder) Informatie en aanmelden op donderdag 15 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Pieter Aaldring, Tel: telefoonnr Peter Jacobs is mede- … Lees verder
jun
24
za
09:00 Fietsrondje Zuidpolder Delfgauw
Fietsrondje Zuidpolder Delfgauw
jun 24 @ 09:00 – 13:00
Zaterdag 24 juni, fietsexcursie Start Zuideindseweg bij de N470 om 9.00 uur Informatie en aanmelden op donderdagavond 1 oktober tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Hans Zweekhorst, Tel: telefoonnr . De Zuidpolder van Delfgauw … Lees verder
aug
26
za
07:00 Auto- excursie Brabantse Biesbosch
Auto- excursie Brabantse Biesbosch
aug 26 @ 07:00 – 17:00
Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 7.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 24 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Telnr.: telefoonnr Al 13 jaar lang is … Lees verder

Thank you for your upload