Home » Actviteiten » Excursies » 1e Voorjaarswandeling

1e Voorjaarswandeling

Ruim op tijd op een grauwe en winderige zaterdagochtend bij de Papaver. Ik verwachtte drie deelnemers, maar het waren er zeven. Na de inleiding maar gauw op weg het Heempark in met roodborst, veel reigers, grote bont specht en zanglijster. Natuurlijk ook een tjiftjaf en zelfs een sperwer.

Met de wind in de rug naar het plasdras gebiedje. Best veel kieviten, 4 tureluurs en 3 kleine pleviertjes, waar er natuurlijk een van moet afvallen. De parende kieviten gaven hoop voor de toekomst. En het paartje scholeksters was luidruchtig aanwezig. Onderweg nog geen oeverzwaluw gezien. Aan het eind van de Korftlaan wel een Cetti’s zanger.

Rechtsaf richting het Kerkepad geen mus, geen tortel of heggenmus te zien. Het zal de wind wel zijn. Voor de deelnemers wel mooi de verschillen tussen canadees, nijl- en grauwe gans. Ook de zilvermeeuw en de kokmeeuw nog even uitgelegd, terwijl de ooievaar zich goed liet zien.

Linksaf over het fietspad richting lepelaars, met weer de grauwe klanken van de reigers boven ons. Er stonden maar 2 fotografen bij de lepelaars. Niet gek bij deze windkracht, ze zaten veel lager, meer in de beschutting. Nog net voor het einde een buizerd vlakbij tussen de bomen door.

Met precies 40 soorten een mooie aftrap voor de wandelingenreeks. Volgende week komen er soorten bij als rietzanger, zwartkop en wat zwaluwen.

Sperwer (archief)
Deze pagina is 3 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2022

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

jun
3
za
07:00 Fietsexcursie Kraaiennest
Fietsexcursie Kraaiennest
jun 3 @ 07:00 – 14:00
Zaterdag 3 juni, fietsexcursie Start: Onder Ons/Zwembad Kerkpolder om 7.00 uur Informatie en aanmelden op donderdag 1 juni tussen 19.00 en 21.00 uur bij Gert van der Horn, Tel: telefoonnr Een aangepaste (halve dag) fietsexcursie … Lees verder
jun
17
za
07:00 Wandelexcursie Tanthofkade
Wandelexcursie Tanthofkade
jun 17 @ 07:00 – 11:00
Zaterdag 17 juni, 7.00 uur, wandelexcursie Start Partycentrum Onder Ons (tegenover zwembad Kerkpolder) Informatie en aanmelden op donderdag 15 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Pieter Aaldring, Tel: telefoonnr Peter Jacobs is mede- … Lees verder
jun
24
za
09:00 Fietsrondje Zuidpolder Delfgauw
Fietsrondje Zuidpolder Delfgauw
jun 24 @ 09:00 – 13:00
Zaterdag 24 juni, fietsexcursie Start Zuideindseweg bij de N470 om 9.00 uur Informatie en aanmelden op donderdagavond 1 oktober tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Hans Zweekhorst, Tel: telefoonnr . De Zuidpolder van Delfgauw … Lees verder
aug
26
za
07:00 Auto- excursie Brabantse Biesbosch
Auto- excursie Brabantse Biesbosch
aug 26 @ 07:00 – 17:00
Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 7.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 24 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Telnr.: telefoonnr Al 13 jaar lang is … Lees verder

Thank you for your upload