Home » Actviteiten » Excursies » Excursie verslag van 13 mei

Excursie verslag van 13 mei

Hans Zweekhorst

Grijs is een kenmerkende kleur bij vogelaars. Niet karakteristiek maar de kleur van haar en hem. Dat ook jonge mensen geïnteresseerd zijn in vogels is maar eens duidelijk gebleken op 13 mei j.l.
In colonne kwamen ze aanfietsen om vervolgens het verkeerde pad in te slaan. Gelukkig, ze kwamen weer terug. Zestien jonge mensen die aan de Technische Universiteit studeren. En de voertaal is engels. Geen groot probleem alleen de namen van de vogels moesten er wel even ingeramd worden. Het spieklijstje hield ik bij de hand.

Heel gedisciplineerd en zachtjes liepen ze mee door de verschillende biosferen, eerst lepelaars, het bos en de overgang naar weide. De verschillende vogelsoorten die erbij hoorden en waarom heb ik uitgebreid uitgelegd. Het grotere plaatje is o zo belangrijk.

De weide zelf was voor enkele deelnemers erg spannend, omdat de koeien (pinken) heeeeel dichtbij kwamen, nieuwsgierig als ze zijn. Langzaamaan kwamen ook de vragen los, bleven ze ook wat langer staan. Ze waren ook onder indruk dat er nog mooie plekjes bestaan in deze drukke randstad. Verder richting krekengebied werd de vogelpopulatie weer anders, moeras en waterrijk.

En zo werd de wandeling afgerond met een kijkje op de Korftlaan. Er is zelfs een groepsfoto met EEN gids gemaakt. Met 45 soorten geen topper maar wel leerzaam en leuk.

Deze pagina is 2 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2022

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

jun
3
za
07:00 Fietsexcursie Kraaiennest
Fietsexcursie Kraaiennest
jun 3 @ 07:00 – 14:00
Zaterdag 3 juni, fietsexcursie Start: Onder Ons/Zwembad Kerkpolder om 7.00 uur Informatie en aanmelden op donderdag 1 juni tussen 19.00 en 21.00 uur bij Gert van der Horn, Tel: telefoonnr Een aangepaste (halve dag) fietsexcursie … Lees verder
jun
17
za
07:00 Wandelexcursie Tanthofkade
Wandelexcursie Tanthofkade
jun 17 @ 07:00 – 11:00
Zaterdag 17 juni, 7.00 uur, wandelexcursie Start Partycentrum Onder Ons (tegenover zwembad Kerkpolder) Informatie en aanmelden op donderdag 15 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Pieter Aaldring, Tel: telefoonnr Peter Jacobs is mede- … Lees verder
jun
24
za
09:00 Fietsrondje Zuidpolder Delfgauw
Fietsrondje Zuidpolder Delfgauw
jun 24 @ 09:00 – 13:00
Zaterdag 24 juni, fietsexcursie Start Zuideindseweg bij de N470 om 9.00 uur Informatie en aanmelden op donderdagavond 1 oktober tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Hans Zweekhorst, Tel: telefoonnr . De Zuidpolder van Delfgauw … Lees verder
aug
26
za
07:00 Auto- excursie Brabantse Biesbosch
Auto- excursie Brabantse Biesbosch
aug 26 @ 07:00 – 17:00
Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 7.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 24 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Telnr.: telefoonnr Al 13 jaar lang is … Lees verder

Thank you for your upload