Home » Actviteiten » Excursies » Excursie verslag van 13 mei

Excursie verslag van 13 mei

Hans Zweekhorst

Grijs is een kenmerkende kleur bij vogelaars. Niet karakteristiek maar de kleur van haar en hem. Dat ook jonge mensen geïnteresseerd zijn in vogels is maar eens duidelijk gebleken op 13 mei j.l.
In colonne kwamen ze aanfietsen om vervolgens het verkeerde pad in te slaan. Gelukkig, ze kwamen weer terug. Zestien jonge mensen die aan de Technische Universiteit studeren. En de voertaal is engels. Geen groot probleem alleen de namen van de vogels moesten er wel even ingeramd worden. Het spieklijstje hield ik bij de hand.

Heel gedisciplineerd en zachtjes liepen ze mee door de verschillende biosferen, eerst lepelaars, het bos en de overgang naar weide. De verschillende vogelsoorten die erbij hoorden en waarom heb ik uitgebreid uitgelegd. Het grotere plaatje is o zo belangrijk.

De weide zelf was voor enkele deelnemers erg spannend, omdat de koeien (pinken) heeeeel dichtbij kwamen, nieuwsgierig als ze zijn. Langzaamaan kwamen ook de vragen los, bleven ze ook wat langer staan. Ze waren ook onder indruk dat er nog mooie plekjes bestaan in deze drukke randstad. Verder richting krekengebied werd de vogelpopulatie weer anders, moeras en waterrijk.

En zo werd de wandeling afgerond met een kijkje op de Korftlaan. Er is zelfs een groepsfoto met EEN gids gemaakt. Met 45 soorten geen topper maar wel leerzaam en leuk.

Deze pagina is 9 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2023

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

mrt
14
do
20:00 Natuurlezing: Mooie Vogelwoorden
Natuurlezing: Mooie Vogelwoorden
mrt 14 @ 20:00 – 22:00
In zijn nieuwe boek Het mooie vogelwoordenboek zet Toine Andernach bijzonder vogeljargon, vergeten vogelwoorden, maar ook nieuwe woorden in de schijnwerpers. Wat is een geitenmelker? Waar zit de gonysvlek? En van wie profiteert een pelagische … Lees verder
mrt
23
za
08:00 Excursie: Hollandse Duinen
Excursie: Hollandse Duinen
mrt 23 @ 08:00 – 17:00
23 maart, 8.00 uur, Hollandse Duinen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver Kosten: € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdag 21 maart tussen 19:00 en 21:00 uur, door Gert van der Horn. Tel: telefoonnr … Lees verder
mrt
30
za
07:00 Voorjaarswandeling in Delftse Hout
Voorjaarswandeling in Delftse Hout
mrt 30 @ 07:00 – 10:00
Data: Vijf zaterdagen van 30 maart t/m 27 april, 07.00 uur Aanmelden: is niet nodig. Start: Korftlaan tegenover de Papaver Met de komst van de lente worden er in De Delftse Hout vijf wandelingen georganiseerd door … Lees verder
apr
3
wo
19:30 Cursus “Vogels kijken voor begin...
Cursus “Vogels kijken voor begin...
apr 3 @ 19:30 – 22:00
De cursus voor 2024 is al helemaal vol. Eventuele aanmeldingen komen op de wachtlijst. Na de enthousiast bezochte cursus Vogels kijken voor beginners in het voorjaar van 2023, pikken Toine Andernach en Hans de Winter … Lees verder
apr
6
za
07:00 Excursie bij de cursus “Vogels k...
Excursie bij de cursus “Vogels k...
apr 6 @ 07:00 – 10:00
Excursie voor de deelnemers aan de cursus “Vogels kijken voor beginners”.

Thank you for your upload