Home » Werkgroepen » Lepelaars » Lepelaars vervolg

Lepelaars vervolg

Leo Meewisse

Mijn laatste bericht was van 27 april en toen waren de langsnavels druk bezig met zelf nesten te bouwen op een lagere en meer beschutte plek. De slimmeriken die wel gebruik maakten van de door ons geplaatste prefab nesten konden eerder van start met de gewenste voortplanting.

Ze hebben inmiddels een aanzienlijk groter verspreidingsgebied. Dat natuurlijk niet zo leuk is voor de bewonderaars die de laatste jaren vanaf het Linnaeuspad de mooiste foto’s konden maken. Ook het tellen vanaf dit fietspad is niet meer mogelijk ondanks ons snoeiwerk.

Gelukkig hebben we ook nog inventariseerders en vroeg ik vroeg ik Anthony hoever hij was gekomen met het tellen. Zijn reactie was dat hij hetzelfde probleem had bij het tellen van de lepelaars. De hoogste aantal telde hij op 29 april, hierna werd het zeer moeilijk, zo niet onmogelijk om alle nesten te zien. Minstens vier nesten in de dennenbomen en 13 bij de bocht in het fietspad. In beide gevallen denkt hij net als ik dat er meer waren. Minimaal dus 17 maar in werkelijkheid waarschijnlijk een stuk meer.

Wellicht zijn sommige paren pas na 29 april begonnen met broeden? Ik meende er in de grove dennen er mogelijk wel zes te zien. Er is daar nu ook schade waar te nemen door de neerdalende witte shit. Aalscholvers zijn nog wel beter in om bomen dood te schijten op de rustplaats.

Altijd wat te beleven met de vogels! 😉 Foto weer van Jan (complete naam bekend bij de schrijver) met lepelaar die neerstrijkt op de grove dennen.

Deze pagina is 14 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2022

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

dec
9
za
08:00 Excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
Excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
dec 9 @ 08:00 – 17:00
Zaterdag 9 december, Arkemheen/Oostvaardersplassen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 7 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Gert van der … Lees verder
dec
14
do
20:00 Natuurlezing “Into the Arctic”
Natuurlezing “Into the Arctic”
dec 14 @ 20:00 – 22:00
Natuurlezing "Into the Arctic"
Drie Delftse Natuurverenigingen, IVN-Delft, Natuurlijk Delfland en Vogelwacht Delft, organiseren ieder jaar in de wintermaanden 6 lezingen over een natuuronderwerp. Spreker: Kees Mostert Waar: De Papaver, Korftlaan 6, 2616 LJ Delft Wanneer: 14 december 2023, … Lees verder
jan
20
za
08:00 De Kwade Hoek
De Kwade Hoek
jan 20 @ 08:00 – 17:00
Zaterdag 20 januari 2024, De Kwade Hoek, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 18 januari tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij … Lees verder
feb
8
do
20:00 Natuurlezing en workshop Botanis...
Natuurlezing en workshop Botanis...
feb 8 @ 20:00 – 22:00
Natuurlezing en workshop Botanisch tekenen
Drie Delftse Natuurverenigingen, IVN-Delft, Natuurlijk Delfland en Vogelwacht Delft, organiseren ieder jaar in de wintermaanden 6 lezingen over een natuuronderwerp. Janneke van Laar vertelt voor de pauze over botanische kunst, wat wordt er onder verstaan … Lees verder
feb
10
za
08:00 Excursie: Schouwen Duiveland, St...
Excursie: Schouwen Duiveland, St...
feb 10 @ 08:00 – 17:00
Zaterdag 11 februari , 8.00 uur, Schouwen Duiveland, Stellendam, Brouwersdam, Plan Tureluurs, Koudekerkse inlaag. auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver Kosten: € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdag 9 februari tussen 19:00 en … Lees verder

Thank you for your upload