Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Afsluiting broedseizoen

Afsluiting broedseizoen

Leo Meewisse

Terwijl de inventariseerders alle waarnemingen uitwerken is het eerste onderhoud voor het volgend broedseizoen al weer van start. De oeverzwaluwwand aan de Korftlaan en het er naast gelegen zand depot is onder al handen genomen. Oorzaak was de de puber koeien van onze bio boer een baldadige bui hadden en zich hebben uitgeleefd op het hek om de leemzand hoop. Daar zijn we zuinig op want dat spul is lastig te verkrijgen en aan te voeren. Het gaas en het prikkeldraad vond ik terug op een klit en doorgroeit met stekels. Het vernielde hout zat er nog aan. Ik kon het uit elkaar trekken en er toch nog weer wat van maken.

Inmiddels is de oeverzwaluwwand ook onder handen genomen. Een tiental broedgangen heb ik weer gevuld. Waarschijnlijk hebben de zwaluwtjes er niet in gebroed en zijn vertrokken naar onze andere versere wanden. Bovenop was een zware klus want er stond een pruik op met diepe penwortels en vooral spul dat niet erg populair is bij de honing zoekende insecten. De middenstrook, die ik vorig jaar kaal gemaakt en ingezaaid heb stond vol met klavers. Was niet wat het plaatje op het doosje zaad beloofde, maar toch nuttig. Legt wel stikstof vast! Groenbemester voor de bloemetjes van volgend jaar. Op kale grond komen altijd pionier bloemen op heb ik geleerd, maar misschien voeg ik nog wel wat leuks aan toe voor de honing consumenten.

Deze pagina is 5 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2022

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

dec
9
za
08:00 Excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
Excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
dec 9 @ 08:00 – 17:00
Zaterdag 9 december, Arkemheen/Oostvaardersplassen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 7 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Gert van der … Lees verder
dec
14
do
20:00 Natuurlezing “Into the Arctic”
Natuurlezing “Into the Arctic”
dec 14 @ 20:00 – 22:00
Natuurlezing "Into the Arctic"
Drie Delftse Natuurverenigingen, IVN-Delft, Natuurlijk Delfland en Vogelwacht Delft, organiseren ieder jaar in de wintermaanden 6 lezingen over een natuuronderwerp. Spreker: Kees Mostert Waar: De Papaver, Korftlaan 6, 2616 LJ Delft Wanneer: 14 december 2023, … Lees verder
jan
20
za
08:00 De Kwade Hoek
De Kwade Hoek
jan 20 @ 08:00 – 17:00
Zaterdag 20 januari 2024, De Kwade Hoek, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 18 januari tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij … Lees verder
feb
8
do
20:00 Natuurlezing en workshop Botanis...
Natuurlezing en workshop Botanis...
feb 8 @ 20:00 – 22:00
Natuurlezing en workshop Botanisch tekenen
Drie Delftse Natuurverenigingen, IVN-Delft, Natuurlijk Delfland en Vogelwacht Delft, organiseren ieder jaar in de wintermaanden 6 lezingen over een natuuronderwerp. Janneke van Laar vertelt voor de pauze over botanische kunst, wat wordt er onder verstaan … Lees verder
feb
10
za
08:00 Excursie: Schouwen Duiveland, St...
Excursie: Schouwen Duiveland, St...
feb 10 @ 08:00 – 17:00
Zaterdag 11 februari , 8.00 uur, Schouwen Duiveland, Stellendam, Brouwersdam, Plan Tureluurs, Koudekerkse inlaag. auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver Kosten: € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdag 9 februari tussen 19:00 en … Lees verder

Thank you for your upload