Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Verhuizing steenuil

Verhuizing steenuil

Leo Meewisse

Het steenuiltje broedt en woont al jaren in het ketelhuis aan de Oude Bovendijk en is de meest gefotografeerde uil van heel Rotterdam. Hij zit vaak heerlijk in de luwte achter een raampje van de bouwval die nog enigszins overeind wordt gehouden met twee gevulde watertanks met spanbanden. Een club vrijwilligers, die zich inzet voor dit “natuurmonument”, heeft de bouw van de nieuwe accommodatie voortvarend ter hand genomen.

Op 24 oktober heeft John Kleijweg het uiltje uit de kast genomen en heb ik die in een donker zakje veilig gesteld. De oude uilenkast, een nog prima VWD exemplaar, is verhuisd en vakkundig geplaatst in het nieuwe bouwwerk. Ook zijn er drie nieuw ontworpen veranda’s aangebracht zodat de uiltjes weer heerlijk voor een raampje kunnen zitten. Na de onvermijdelijke fotosessie heeft John het vogeltje weer in z’n eigen kast op de nieuwe locatie geplaatst en die lijkt er heel tevreden mee. We vragen ons wel af of het steenuiltje morgen na de nachtelijke foerageertocht nog in het ketelhuis naar zijn kast gaat zoeken.

Nog wel even de kast erin hangen.

Documentaire

De hele happening werd met camera’s vastgelegd door twee journalisten. Het wordt onderdeel van een documentaire die gemaakt wordt over het onderwerp: “Vrijwilligers die de natuur beschermen”. Er worden nog meer opnamen gemaakt. Het team was ook met John op het Kraaiennest aan het werk. Waarschijnlijk is deze documentaire tegen het eind van het jaar te zien op TV Rijnmond.

Deze pagina is 44 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2022

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

dec
9
za
08:00 Excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
Excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
dec 9 @ 08:00 – 17:00
Zaterdag 9 december, Arkemheen/Oostvaardersplassen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 7 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Gert van der … Lees verder
dec
14
do
20:00 Natuurlezing “Into the Arctic”
Natuurlezing “Into the Arctic”
dec 14 @ 20:00 – 22:00
Natuurlezing "Into the Arctic"
Drie Delftse Natuurverenigingen, IVN-Delft, Natuurlijk Delfland en Vogelwacht Delft, organiseren ieder jaar in de wintermaanden 6 lezingen over een natuuronderwerp. Spreker: Kees Mostert Waar: De Papaver, Korftlaan 6, 2616 LJ Delft Wanneer: 14 december 2023, … Lees verder
jan
20
za
08:00 De Kwade Hoek
De Kwade Hoek
jan 20 @ 08:00 – 17:00
Zaterdag 20 januari 2024, De Kwade Hoek, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 18 januari tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij … Lees verder
feb
8
do
20:00 Natuurlezing en workshop Botanis...
Natuurlezing en workshop Botanis...
feb 8 @ 20:00 – 22:00
Natuurlezing en workshop Botanisch tekenen
Drie Delftse Natuurverenigingen, IVN-Delft, Natuurlijk Delfland en Vogelwacht Delft, organiseren ieder jaar in de wintermaanden 6 lezingen over een natuuronderwerp. Janneke van Laar vertelt voor de pauze over botanische kunst, wat wordt er onder verstaan … Lees verder
feb
10
za
08:00 Excursie: Schouwen Duiveland, St...
Excursie: Schouwen Duiveland, St...
feb 10 @ 08:00 – 17:00
Zaterdag 11 februari , 8.00 uur, Schouwen Duiveland, Stellendam, Brouwersdam, Plan Tureluurs, Koudekerkse inlaag. auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver Kosten: € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdag 9 februari tussen 19:00 en … Lees verder

Thank you for your upload