Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Kwaliteitsperikelen nestkasten

Kwaliteitsperikelen nestkasten

Leo Meewisse

Al meer dan 30 jaar gebruiken we watervast multiplex van de Hornbach. Was altijd prima in orde, maar sinds enkele jaren niet meer. Het probleem doet zich vooral voor bij de veranda’s voor de steenuilenkasten. Dit omdat de zaagkanten niet opgesloten zitten met een streep montagekit.

De oplossing heb ik inmiddels gevonden. Hergebruik van afgedankt materiaal is een altijd goede keuze. Ik kan eenvoudig beschikken over overbodige reclameplaten van trespa. Zeer duurzaam materiaal van 6 mm dik. Met twee verzinkte metalen hoekjes simpel te monteren aan de steenuilenkast. Deze veranda’s hebben zeker een heel lange levensduur. Ik denk zelfs dat ze mij zullen overleven terwijl mijn perspectieven echt nog wel heel goed zijn.

Ook voor de uilenkasten heb ik een oplossing gevonden. Van Arnaud, een vogelbeschermer (IVN) uit Oostvoorne heb ik een grote partij gebruikte betonplexplaten thuis afgeleverd gekregen. Beter watervast weet ik. Bovendien breng ik nu consequent montagekit aan op alle zaagkanten van alle nestkasten. Advies van ons bestuurslid die een ervaren aannemer is. Weer diverse innovaties dus! 🙂

Deze pagina is 15 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2023

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

mrt
14
do
20:00 Natuurlezing: Mooie Vogelwoorden
Natuurlezing: Mooie Vogelwoorden
mrt 14 @ 20:00 – 22:00
In zijn nieuwe boek Het mooie vogelwoordenboek zet Toine Andernach bijzonder vogeljargon, vergeten vogelwoorden, maar ook nieuwe woorden in de schijnwerpers. Wat is een geitenmelker? Waar zit de gonysvlek? En van wie profiteert een pelagische … Lees verder
mrt
23
za
08:00 Excursie: Hollandse Duinen
Excursie: Hollandse Duinen
mrt 23 @ 08:00 – 17:00
23 maart, 8.00 uur, Hollandse Duinen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver Kosten: € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdag 21 maart tussen 19:00 en 21:00 uur, door Gert van der Horn. Tel: telefoonnr … Lees verder
mrt
30
za
07:00 Voorjaarswandeling in Delftse Hout
Voorjaarswandeling in Delftse Hout
mrt 30 @ 07:00 – 10:00
Data: Vijf zaterdagen van 30 maart t/m 27 april, 07.00 uur Aanmelden: is niet nodig. Start: Korftlaan tegenover de Papaver Met de komst van de lente worden er in De Delftse Hout vijf wandelingen georganiseerd door … Lees verder
apr
3
wo
19:30 Cursus “Vogels kijken voor begin...
Cursus “Vogels kijken voor begin...
apr 3 @ 19:30 – 22:00
De cursus voor 2024 is al helemaal vol. Eventuele aanmeldingen komen op de wachtlijst. Na de enthousiast bezochte cursus Vogels kijken voor beginners in het voorjaar van 2023, pikken Toine Andernach en Hans de Winter … Lees verder
apr
6
za
07:00 Excursie bij de cursus “Vogels k...
Excursie bij de cursus “Vogels k...
apr 6 @ 07:00 – 10:00
Excursie voor de deelnemers aan de cursus “Vogels kijken voor beginners”.

Thank you for your upload