Home » Nieuws » Beroemde Delftse speurtocht De Kerstballentocht bijna weer van start

Beroemde Delftse speurtocht De Kerstballentocht bijna weer van start

Thema dit jaar: VOGELS

Delft, 4 december 2023 – Kerstvakantie betekent natuurlijk Kerstballentocht! Van 16 december 2023 tot en met 7 januari 2024 is de beroemdste speurtocht van Delft en omgeving weer te lopen. Met 30 vragen verspreid over de Delftse Hout heb je met de Kerstballentocht een heerlijk uitje in de buitenlucht te pakken.

Kerstballen sinds 1986
De ballen die in de bomen hangen, worden dit jaar voor de 37e keer gebruikt, sinds 1986. Na al die jaren trouwe dienst is een aantal ballen aan vervanging toe. Wil je bijdragen aan het vervangen van de ballen? Dat kan door een vrijwillige bijdragen voor deze speurtocht te geven of door Vriend van De Papaver te worden. Op die manier kunnen we de Kerstballentocht ook volgend jaar weer gratis organiseren! Hier kun je je aanmelden als Vriend.

Thema vogels
De vragen staan dit jaar in het teken van vogels. Dit in verband met de huidige expositie van De Papaver: ‘De vogels van Delft en omgeving.’ De vragen worden afgewisseld met vragen over winter en Kerst en zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De speurtocht is 4 km en duurt ongeveer 1,5 uur.

Hoe werkt het?
De Kerstballentocht is een speurtocht, naar je raadt het al, kerstballen! In De Delftse Hout zijn 30 kerstballen opgehangen. Op de kerstbal staan 3 keuze-antwoorden. Lees de bijbehorende vraag, kies het goede antwoord en schrijf de letter(s) die voor dit antwoord staat (staan) op het antwoordformulier. De letters vormen samen een zin. Het vragenformulier kun je downloaden op de website van De Papaver. Het antwoordformulier kun je ophalen bij locaties langs de route: De Papaver, Het Rieten Dak of Knus. Zijn de antwoordformulieren op, dan kun je ze hier downloaden.

Kans maken op een prijs
Ben je tussen de 6 en 12 jaar en wil je kans maken op een prijs? Bedenk dan een origineel tweede deel van de zin. Stop het formulier in de brievenbus van De Papaver. Of maak een scan en mail die naar receptie@papaverdelft.nl. De prijsuitreiking vindt plaats op 14 januari 2024.

De Kerstballentocht wordt mede mogelijk gemaakt door Groen Doet Goed, Het Rieten Dak, Knus en vele vrijwilligers van De Papaver.

Deze pagina is 21 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2023

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

mrt
14
do
20:00 Natuurlezing: Mooie Vogelwoorden
Natuurlezing: Mooie Vogelwoorden
mrt 14 @ 20:00 – 22:00
In zijn nieuwe boek Het mooie vogelwoordenboek zet Toine Andernach bijzonder vogeljargon, vergeten vogelwoorden, maar ook nieuwe woorden in de schijnwerpers. Wat is een geitenmelker? Waar zit de gonysvlek? En van wie profiteert een pelagische … Lees verder
mrt
23
za
08:00 Excursie: Hollandse Duinen
Excursie: Hollandse Duinen
mrt 23 @ 08:00 – 17:00
23 maart, 8.00 uur, Hollandse Duinen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver Kosten: € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdag 21 maart tussen 19:00 en 21:00 uur, door Gert van der Horn. Tel: telefoonnr … Lees verder
mrt
30
za
07:00 Voorjaarswandeling in Delftse Hout
Voorjaarswandeling in Delftse Hout
mrt 30 @ 07:00 – 10:00
Data: Vijf zaterdagen van 30 maart t/m 27 april, 07.00 uur Aanmelden: is niet nodig. Start: Korftlaan tegenover de Papaver Met de komst van de lente worden er in De Delftse Hout vijf wandelingen georganiseerd door … Lees verder
apr
3
wo
19:30 Cursus “Vogels kijken voor begin...
Cursus “Vogels kijken voor begin...
apr 3 @ 19:30 – 22:00
De cursus voor 2024 is al helemaal vol. Eventuele aanmeldingen komen op de wachtlijst. Na de enthousiast bezochte cursus Vogels kijken voor beginners in het voorjaar van 2023, pikken Toine Andernach en Hans de Winter … Lees verder
apr
6
za
07:00 Excursie bij de cursus “Vogels k...
Excursie bij de cursus “Vogels k...
apr 6 @ 07:00 – 10:00
Excursie voor de deelnemers aan de cursus “Vogels kijken voor beginners”.

Thank you for your upload