Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Voorbereidingen voor een voorspoedig voorjaar

Voorbereidingen voor een voorspoedig voorjaar

Leo Meewisse

Op zaterdag 17 februari zijn Hans en ik met een heleboel spullen naar het vogeleiland getogen om de lepelaars een warm welkom te bezorgen. Acht meter ladder, een kruiwagen, diverse zagen, tangen, binddraad, lang en kort snoeigereedschap en maar liefst 13 prefab nesten. Deze zijn geproduceerd door de Delftse Natuurwacht.

In de omgevallen bomen, achterin de bekende zichtlocatie, ontdekten we minstens zes flinke houtproppen. Dit zijn onmiskenbaar door de lepelaars zelf gebouwde nesten. De overgebleven eierschalen lagen er onder als bewijs van het succes. (zie foto).

De omgevallen boomkruin bevat veel gevorkte takken wat een ideale ondergrond is om verder op te bouwen. Takken liggen er voor het oprapen. Onze prefab nesten hebben we zoveel mogelijk geplaatst op zichtlocaties zodat de lepelaar-fans naar hartenlust foto’s kunnen schieten.

Terwijl ik hoog op de ladder stond zag Hans vier lepelaars overvliegen. Even later kwam Arnoud vd Berg langs en wist te melden dat hij die ochtend er ook vier had zien overvliegen. Hij had er ook drie gezien in het bosje grove dennen. Zie de bijgevoegde foto. Het voorjaar is begonnen!

Deze pagina is 5 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2023

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

apr
24
wo
19:30 Cursus “Vogels kijken voor begin...
Cursus “Vogels kijken voor begin...
apr 24 @ 19:30 – 22:00
De cursus voor 2024 is al helemaal vol. Eventuele aanmeldingen komen op de wachtlijst. Na de enthousiast bezochte cursus Vogels kijken voor beginners in het voorjaar van 2023, pikken Toine Andernach en Hans de Winter … Lees verder
apr
26
vr
19:00 Avondexcursie Vockestaert: Op zo...
Avondexcursie Vockestaert: Op zo...
apr 26 @ 19:00 – 21:00
Rondje Vockestaert, op zoek naar de blauwborst Vrijdagavond 26 april, fiets- wandelexcursie Start: Begin fietspad langs Abtswoude (kruising Abtswoude met Nieuwe Mantjeskade) van 19.00 uur tot 21.00 uur. Informatie en aanmelden op donderdagavond 25 april … Lees verder
apr
27
za
07:00 Excursie bij de cursus “Vogels k...
Excursie bij de cursus “Vogels k...
apr 27 @ 07:00 – 10:00
Excursie voor de deelnemers aan de cursus “Vogels kijken voor beginners”.
07:00 Fietsexcursie Broekpolder/Vlietl...
Fietsexcursie Broekpolder/Vlietl...
apr 27 @ 07:00 – 15:00
De Ruigte, gebied in de Broekpolder Zaterdag 27 april, 7.00 uur, fietsexcursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver Informatie en aanmelden op donderdag 25 april tussen 19.00 en 21.00 uur bij Alfred Pellemans. Tel: telefoonnr De … Lees verder
07:00 Voorjaarswandeling Delftse Hout
Voorjaarswandeling Delftse Hout
apr 27 @ 07:00 – 10:00
Data: Vijf zaterdagen van 30 maart t/m 27 april, 07.00 uur Aanmelden: is niet nodig. Start: Korftlaan tegenover de Papaver Met de komst van de lente worden er in De Delftse Hout vijf wandelingen georganiseerd door … Lees verder

Thank you for your upload