Home » Actviteiten » Cursussen » Workshop “Braakballen van uilen pluizen”

Workshop “Braakballen van uilen pluizen”

Marian Koning

In het kader van de tentoonstelling “60 jaar vogels in Delft” zijn er in de papaver diverse activiteiten rondom vogels. Dankzij de braakballen van onze uilenexpert John Kleijweg, kon er een workshop braakballen pluizen georganiseerd worden. De workshop zat al snel vol.

Na een inleidend verhaal en een powerpoint gingen de kinderen uitpluizen wat een uil zoal eet. Geconcentreerd en voorzichtig, haalden ze met behulp van satéprikkers en een pincet de uilenballen uit elkaar en spoelden ze de gevonden botjes en schedeltjes schoon. Daarna probeerden ze met hulp van de zoekkaart uit te vogelen wat ze gevonden hadden. Prachtig om te zien hoe zorgvuldig en geduldig de kinderen te werk gingen.

Voor de activiteit “Fantasievogel tekenen” op woensdag 21 februari zijn er nog plaatsen. Meld je aan op de website van de Papaver!

Foto’s uilenballen pluizen van Lotty Sonnenberg

Deze pagina is 17 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2023

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

apr
24
wo
19:30 Cursus “Vogels kijken voor begin...
Cursus “Vogels kijken voor begin...
apr 24 @ 19:30 – 22:00
De cursus voor 2024 is al helemaal vol. Eventuele aanmeldingen komen op de wachtlijst. Na de enthousiast bezochte cursus Vogels kijken voor beginners in het voorjaar van 2023, pikken Toine Andernach en Hans de Winter … Lees verder
apr
26
vr
19:00 Avondexcursie Vockestaert: Op zo...
Avondexcursie Vockestaert: Op zo...
apr 26 @ 19:00 – 21:00
Rondje Vockestaert, op zoek naar de blauwborst Vrijdagavond 26 april, fiets- wandelexcursie Start: Begin fietspad langs Abtswoude (kruising Abtswoude met Nieuwe Mantjeskade) van 19.00 uur tot 21.00 uur. Informatie en aanmelden op donderdagavond 25 april … Lees verder
apr
27
za
07:00 Excursie bij de cursus “Vogels k...
Excursie bij de cursus “Vogels k...
apr 27 @ 07:00 – 10:00
Excursie voor de deelnemers aan de cursus “Vogels kijken voor beginners”.
07:00 Fietsexcursie Broekpolder/Vlietl...
Fietsexcursie Broekpolder/Vlietl...
apr 27 @ 07:00 – 15:00
De Ruigte, gebied in de Broekpolder Zaterdag 27 april, 7.00 uur, fietsexcursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver Informatie en aanmelden op donderdag 25 april tussen 19.00 en 21.00 uur bij Alfred Pellemans. Tel: telefoonnr De … Lees verder
07:00 Voorjaarswandeling Delftse Hout
Voorjaarswandeling Delftse Hout
apr 27 @ 07:00 – 10:00
Data: Vijf zaterdagen van 30 maart t/m 27 april, 07.00 uur Aanmelden: is niet nodig. Start: Korftlaan tegenover de Papaver Met de komst van de lente worden er in De Delftse Hout vijf wandelingen georganiseerd door … Lees verder

Thank you for your upload