Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Lepelaars-2

Lepelaars-2

Leo Meewisse

Mijn laatste bericht was van 19 februari over het plaatsen van de prefab nesten. Inmiddels hebben de vogels plaatsgenomen op de bekende plek op het vogeleiland. De grote meerderheid is echter neergestreken op de omgevallen bomen achterin. Het is daar eenvoudig nesten bouwen op de horizontaal liggende takken en het is eenvoudig hout sprokkelen want dat ligt er pal voor.

Kennelijk stellen ze ook wel prijs op enige privacy, maar niet als het op paren uitkomt! Het is echter lastig om er een goede foto van te maken. Daarom heb ik de hulp ingeroepen van Arnaud v d Berg. Die weet er wel raad mee en heeft er een aantal gestuurd waar ik er één van heb gekozen.

Uiteraard ga ik ook regelmatig kijken. Vandaag (23 maart) waren er meer lepelaar fans aanwezig met mooie lenzen. Ik kreeg contact met Lenny Paul en zij stelde spontaan ook wat foto’s beschikbaar. Beide foto’s verdienen de hoofdprijs, want er wordt duidelijk gewerkt aan de voorplanting. Foto 1 van Arnaud op de takkenhoop en foto 2 van Lenny op een prefab nest. Hartelijk dank beiden!

Deze pagina is 114 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2023

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

apr
24
wo
19:30 Cursus “Vogels kijken voor begin...
Cursus “Vogels kijken voor begin...
apr 24 @ 19:30 – 22:00
De cursus voor 2024 is al helemaal vol. Eventuele aanmeldingen komen op de wachtlijst. Na de enthousiast bezochte cursus Vogels kijken voor beginners in het voorjaar van 2023, pikken Toine Andernach en Hans de Winter … Lees verder
apr
26
vr
19:00 Avondexcursie Vockestaert: Op zo...
Avondexcursie Vockestaert: Op zo...
apr 26 @ 19:00 – 21:00
Rondje Vockestaert, op zoek naar de blauwborst Vrijdagavond 26 april, fiets- wandelexcursie Start: Begin fietspad langs Abtswoude (kruising Abtswoude met Nieuwe Mantjeskade) van 19.00 uur tot 21.00 uur. Informatie en aanmelden op donderdagavond 25 april … Lees verder
apr
27
za
07:00 Excursie bij de cursus “Vogels k...
Excursie bij de cursus “Vogels k...
apr 27 @ 07:00 – 10:00
Excursie voor de deelnemers aan de cursus “Vogels kijken voor beginners”.
07:00 Fietsexcursie Broekpolder/Vlietl...
Fietsexcursie Broekpolder/Vlietl...
apr 27 @ 07:00 – 15:00
De Ruigte, gebied in de Broekpolder Zaterdag 27 april, 7.00 uur, fietsexcursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver Informatie en aanmelden op donderdag 25 april tussen 19.00 en 21.00 uur bij Alfred Pellemans. Tel: telefoonnr De … Lees verder
07:00 Voorjaarswandeling Delftse Hout
Voorjaarswandeling Delftse Hout
apr 27 @ 07:00 – 10:00
Data: Vijf zaterdagen van 30 maart t/m 27 april, 07.00 uur Aanmelden: is niet nodig. Start: Korftlaan tegenover de Papaver Met de komst van de lente worden er in De Delftse Hout vijf wandelingen georganiseerd door … Lees verder

Thank you for your upload