Home » Actviteiten » Excursies » Avondexcursie naar de Vockestaert op 26 april

Avondexcursie naar de Vockestaert op 26 april

Jannie de Jong

Met 9 enthousiaste liefhebbers, om 19 uur op de fiets naar de Vockestaert, het was een prachtige avond, weinig wind en zon en wolken wisselden elkaar af. Na even gestopt te zijn om een boerenzwaluw op een paaltje goed te bekijken door met onze zoektocht . Aangekomen op de goede plek, hoorden we hem al snel en konden hem ook zien, weliswaar tussen de rietstengels door en van de zijkant, maar duidelijk het blauwe keeltje/ borst.

De meeste zang kwam van de rietzangers, die volop aanwezig zijn, Cetti’s zanger, rietgors en een kleine karekiet. We hebben er geruime tijd rond gekeken en nogmaals een blauwborst gezien. Het is een beetje “mager”, met de blauwborsten dit jaar, doordat het riet gedeeltelijk gemaaid is en alle boompjes verwijderd zijn. Ineens ziet iemand een fel blauwe vogel in een rietpluim, een ijsvogel die zich prachtig liet zien, hij ging zelfs even een visje vangen. Prachtig in het avondlicht.

Nog even gekeken in de plasjes daar, met kievit, tureluur, wilde eend krakeend, grauwe- en Canadese gans en een witte kwikstaart. Boerenzwaluwen volop aan het foerageren en later kwamen er een aantal oeverzwaluwen over. Tot slot gekeken in het aangrenzende weiland, zouden de kieviten al jongen hebben? En warempel redelijk dichtbij 4 pullen, druk aan het scharrelen en een waakzame ouder in de buurt, prachtig te zien.

De grutto’s zitten nog op de eieren waarschijnlijk ! Verderop nog een kievit met gespreide vleugels, om haar kuikens op te warmen. Hier nog slob- en bergeenden en was het tegen 21 uur, tijd om naar huis te gaan. Onderweg nog overvliegende lepelaars ( richting Ackerdijk?). De zoektocht naar de blauwborst is weer een mooie excursie geworden.

Deze pagina is 4 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2023

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

mei
25
za
hele dag Dag/weekend excursie Texel
Dag/weekend excursie Texel
mei 25 – mei 26 hele dag
Dag/Weekend excursie Texel Zaterdag 25 en zondag 26 mei 2024 Verzamelen: vertrek om 7.00 uur, boot van 9.00 uur Start: Korftlaan tegenover de Papaver Excursieleiders: Toine Andernach en Kees Mostert Kosten: € 0,07 per kilometer … Lees verder
jun
8
za
07:00 Fietsexcursie Kraaiennest
Fietsexcursie Kraaiennest
jun 8 @ 07:00 – 15:00
Kraaiennest, Zaterdag 8 juni, fietsexcursie Start: Onder Ons/Zwembad Kerkpolder om 7.00 uur Informatie en aanmelden op donderdag 6 juni tussen 19.00 en 21.00 uur bij Gert van der Horn, Tel: telefoonnr Een aangepaste (halve dag) … Lees verder
jun
15
za
07:00 Wandelexcursie Tanthofkade/ Abts...
Wandelexcursie Tanthofkade/ Abts...
jun 15 @ 07:00 – 12:00
Tanthofkade Zaterdag 15 juni, 7.00 uur, wandelexcursie Start Partycentrum Onder Ons (tegenover zwembad Kerkpolder) Informatie en aanmelden op donderdag 13 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Pieter Aaldring, Tel: telefoonnr De Tanthofkade kent … Lees verder
jun
22
za
07:00 Voornes Duin, Breedewater
Voornes Duin, Breedewater
jun 22 @ 07:00 – 16:00
Voornes Duin Breedewater Zaterdag 22 juni, 7.00 uur auto-excursie Start Korftlaan tegenover de Papaver. Informatie en aanmelden op donderdag 20 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Hans Zweekhorst, Tel: telefoonnr . Voornes Duin … Lees verder
aug
24
za
07:00 Auto-excursie Brabantse Biesbosch
Auto-excursie Brabantse Biesbosch
aug 24 @ 07:00 – 16:00
Biesbosch, zaterdag 24 augustus, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 7.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 22 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Telnr.: telefoonnr … Lees verder

Thank you for your upload