Home » Geen categorie » Vlotje voor broedende meerkoeten

Vlotje voor broedende meerkoeten

Hans Zweekhorst

Naar aanleiding van een signaal over de broedende meerkoeten onder een fontein van het Agnetapark, is advies ingewonnen bij de verantwoordelijk assetbeheerder en onze stadsecoloog Diny Tubbing. Onderstaand het resultaat:

Ze lijken er niet zoveel last van hebben. De fontein spuit niet door het nest. Het water valt bovendien in een cirkel om het nest heen en vormt zelfs een natuurlijke barrière. De vraag is dan ook of hier sprake is van verstoring. Zeker gezien ze op het nest gingen zitten nadat de fontein aan ging. Diny Tubbing gaat er van uit dat van verstoring van het nest hier geen sprake is. Los daarvan is het van groot belang dat de fontein echt aan moet staan vanwege de grote hoeveelheden aan muggen in de buurt. Afgelopen jaar was zowel de fontein uit als ook de pomp in de vijver. Het stilstaande  lage water heeft mede geleid tot de huidige muggenoverlast. Het advies is dan ook om de fontein aan te laten en buiten de invloedsfeer van de fontein nu direct een vlotje te plaatsen. Diny Tubbing heeft hiervoor contact gelegd met de Vogelwacht.  

foto Hans Zweekhorst

Er is een vlotje geplaatst. In het nest liggen al eieren.  De meerkoeten hebben geen last van de fontein. Ze zwemmen gewoon tussen de druppels van de fontein door, aldus Hans Zweekhorst.

Deze pagina is 10 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2023

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

jun
15
za
07:00 Wandelexcursie Tanthofkade/ Abts...
Wandelexcursie Tanthofkade/ Abts...
jun 15 @ 07:00 – 12:00
Tanthofkade Zaterdag 15 juni, 7.00 uur, wandelexcursie Start Partycentrum Onder Ons (tegenover zwembad Kerkpolder) Informatie en aanmelden op donderdag 13 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Pieter Aaldring, Tel: telefoonnr De Tanthofkade kent … Lees verder
jun
20
do
20:00 Algemene Ledenvergadering
Algemene Ledenvergadering
jun 20 @ 20:00 – 22:00
Het bestuur van de Vogelwacht Delft en Omstreken nodigt alle leden uit om de Algemene Ledenvergadering 2024 bij te wonen. De vergadering vindt plaats op donderdag 20 juni 2024 in de Natuurschuur, Linnaeuspad 3 te … Lees verder
jun
22
za
07:00 Voornes Duin, Breedewater
Voornes Duin, Breedewater
jun 22 @ 07:00 – 16:00
Voornes Duin Breedewater Zaterdag 22 juni, 7.00 uur auto-excursie Start Korftlaan tegenover de Papaver. Informatie en aanmelden op donderdag 20 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Hans Zweekhorst, Tel: telefoonnr . Voornes Duin … Lees verder
aug
24
za
07:00 Auto-excursie Brabantse Biesbosch
Auto-excursie Brabantse Biesbosch
aug 24 @ 07:00 – 16:00
Biesbosch, zaterdag 24 augustus, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 7.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 22 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Telnr.: telefoonnr … Lees verder

Thank you for your upload