Home » Actviteiten » Excursies » Dag-/Weekendexcursie Texel

Dag-/Weekendexcursie Texel

Toine Andernach

Dag/weekendexcursie zaterdag 9 en zondag 10 november 2024
Verzamelen: vertrek om 6.30 uur, boot van 8.30 uur
Vertreklocatie: Korftlaan tegenover de Papaver
Excursieleiders: Toine Andernach en Kees Mostert
Kosten: € 0,07 per kilometer per persoon, en € 42,50 voor de overtocht per auto. 
Informatie en aanmelden: kan nu al bij Toine Andernach, tel: telefoonnr

Let op: we houden een maximum van 32 deelnemers aan.
 
Na een record van 113 waargenomen soorten in het voorjaarsweekend met als hoogtepunt twee bijeneters en veel gezelligheid, is het nu weer tijd voor de najaarsexcursie. Om optimaal van het daglicht te profiteren gaan we om 8.30 uur met de boot vanuit Den Helder. Tickets kopen we vooraf online op kenteken. We zorgen voor zo min mogelijk auto’s (4 personen per auto dus).
Texel is in alle jaargetijden een van de rijkste vogelgebieden van Nederland. We zullen naast de jaarvogels ook wintergasten en doortrekkers zien. En de kans op zeldzaamheden is op Texel erg groot. In de Slufter hopen we bijvoorbeeld weer sneeuwgorzen en strandleeuweriken te zien.

We rijden dit weekend ‘met de klok mee’ over het eiland en gaan op zaterdag langs de westkant via de Petten, de Mokbaai, de noordzeekust bij Paal 15 en de Slufter richting de Cocksdorp waar we de Eierlandse duinen, de Tuintjes en de Robbenjager aandoen.
De deelnemers die niet blijven overnachten nemen om 17.00 uur de boot terug vanuit Texel ‘t Horntje. De overblijvers overnachten in een zelf te bepalen hotel op Texel.
Op zondag zullen we onder andere de ‘Vogelboulevard’ langs de Waddendijk tussen Oudeschild en de Schorren, de Horsmeertjes en de NIOZ-steiger aandoen. Na een intensief vogelweekend nemen we om 17.00 uur de boot terug.
Tip: Als je al weet dat je het hele weekend meegaat, boek dan snel een kamer want B&B’s en hotels zitten snel vol op Texel! Het is het handigst als je een overnachtingsadres in (of vlakbij) de Cocksdorp boekt, want daarvandaan vertrekken we weer op zondagochtend.

Deze pagina is 38 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2023

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

aug
24
za
07:00 Auto-excursie Brabantse Biesbosch
Auto-excursie Brabantse Biesbosch
aug 24 @ 07:00 – 16:00
Biesbosch, zaterdag 24 augustus, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 7.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 22 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Telnr.: telefoonnr … Lees verder

Thank you for your upload