Home » Werkgroepen » Nestgelegenheid » Verhuizing steenuilen succesvol

Verhuizing steenuilen succesvol

Leo Meewisse

Eind vorig jaar is er voor de steenuilen in het bouwvallige ketelhuis aan de Oude Bovendijk in Berkel een nieuw onderkomen gebouwd. Op deze website heeft u dat kunnen volgen. En dan maar in spanning afwachten of de uiltjes het accepteren.

Op 18 april was er al een melding dat de uiltjes gezien waren in de nieuwe voorziening. John had begin juni al twee uiltjes gezien waarvan een op de houthoop er onder. Het andere uiltje zat op drie eieren.

Inmiddels toont een foto van Raymond van der Ham, genomen van grote afstand om niet te verstoren, het keiharde bewijs dat de verhuizing gelukt is. Dat is een groot compliment voor de initiatiefnemer en de uitvoerders.

Deze pagina is 11 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2023

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

aug
24
za
07:00 Auto-excursie Brabantse Biesbosch
Auto-excursie Brabantse Biesbosch
aug 24 @ 07:00 – 16:00
Biesbosch, zaterdag 24 augustus, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 7.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 22 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Telnr.: telefoonnr … Lees verder

Thank you for your upload