Home » Nieuws » Nieuwe webcams in Slechtvalkenkast

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Nieuwe webcams in Slechtvalkenkast

door Bart VastenhouwDe nieuwe slechtvalk-camHet afgelopen jaar hebben we kunnen genieten van de slchtvalken in de broedkast op de TU. Helaas waren de beelden niet zo goed. De plannen om nieuwe webcams te installeren zijn in een vergevorderd stadium. Er is een HD Dome-camera besteld (foto) voor in de nestkast en een HD buitencamera voor buiten de nestkast. Ook is een nieuwe webserver aangeschaft die de beelden naar internet zal gaan streamen.
Beide webcams gaan gebruik maken van POE (Power Over Ethernet via een UTP-kabel) en zullen dus ook geen last meer hebben van elektromagnetische storing.
De komende tijd wordt gekeken naar de montage, de installatie en de netwerkinfrastructuur.
Ook wordt de nieuwe webserver ingericht en geconfigureerd met Public Domain software zoals Ubuntu, Apache, MySql, Drupal en Zoneminder.
De bedoeling is dat de camera’s in februari 2014 online gaan. Vergeleken met de huidige webcam zal dat een grote verbetering geven in beeldkwaliteit, zodat de slechtvalken optimaal kunnen worden gevolgd via Internet.

Een lekker technisch verhaal, maar dat mag je verwachten van een toonaangevende Technische Universiteit (red.).

Deze pagina is 135 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

dec
14
za
08:00 Excursie: Arkemheense Polder, Oo...
Excursie: Arkemheense Polder, Oo...
dec 14 @ 08:00 – 16:00
Start Korftlaan tegenover de Papaver om 8:00 uur. Informatie en aanmelden op donderdag 12 december tussen 19:00 en 21:00 uur Gert van der Horn, – telefoon klik hier – Arkemheen is een graslandgebied aan het … Continue reading
jan
9
do
20:00 Lezing: Meeuwen
Lezing: Meeuwen
jan 9 @ 20:00 – 22:00
Merijn Loeve, mede- auteur van het in april 2019 verschenen boek: ‘ De Nederlandse Meeuwengids’ Meeuwen zijn misschien wel de lastigste vogelfamilie om op naam – en op leeftijd- te brengen. Niet alleen hebben we in … Continue reading
jan
18
za
08:00 Excursie: Schouwen Duiveland/ S...
Excursie: Schouwen Duiveland/ S...
jan 18 @ 08:00 – 16:00
Start:Korftlaan tegenover de Papaver Kosten: € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdag 16 januari  tussen 19:00 en 21:00 uur, door Herco Christerus – telefoon klik hier –. De Tureluur kun je het hele … Continue reading
feb
13
do
20:00 Lezing: Natuurlijk inclusief bouwen
Lezing: Natuurlijk inclusief bouwen
feb 13 @ 20:00 – 22:00
Ireen Muller, gemeente Den Haag Er heerst een grote bouwwoede in Nederland, de druk op de natuur wordt daardoor steeds groter. Om deze druk niet groter te laten zijn is het thema Natuurlijk inclusief bouwen ontstaan. Irene Mulder … Continue reading
mrt
12
do
20:00 Lezing: De regenworm
Lezing: De regenworm
mrt 12 @ 20:00 – 22:00
Jeroen Onrust, onderzocht het belang van regenwormen op de vruchtbaarheid van agrarisch land en voor de voedselvoorziening van weidevogels. “Ik vind het belangrijk om voor de worm op te komen, dat brengt onze wereld verder”, aldus Jeroen … Continue reading