Home » Actviteiten » Excursies » Verslag excursie Tiengemeten

Verslag excursie Tiengemeten

door Hans Zweekhorst

TiengemetenGele kwikstaartNatuurlijk was het koud, een wind die door de vezels drong. Gelukkig ging er een extra pont en konden we direct naar de overkant. Tussen de gebouwen door kon het spotten beginnen. Over de eerste dijk de volle wind, maar ook tientallen Talingen, Pijlstaarten en nog meer Slobeenden. Een overvloed aan waterwild met ook Kwikstaarten in twee kleuren en een Leeuwerik op stem.

Aan het eind linksom naar de Vliedberg met Bonte Strandlopers, Bontbekken en Grutto's, ook daar weer veel Wintertalingen. De Brandganzen waren niet te tellen, wel die ene Wilde Zwaan. Het was laag water en dus grote slikplaten als overladen eettafels. Niet alle gasten waren aangezeten. De algemene koude hield nog diverse soorten tegen zoals Boerenzwaluw, Zomertaling en Groenpootruiters. Die ene Huiszwaluw durfde wel, evenals verschillende Veldleeuweriken, helaas wat minder aanwezig dan andere jaren. Gelukkig werd het weer iets zonniger zodat het uit de wind zelfs aangenaam werd.

Middelste zaagbekEen mooie spot zijn de Brilduikers en de middelste Zaagbekken, natuurlijk de Bruine Kiek als man en vrouw, Kemphanen, die ene Rietgors en het Witgatje (of was het toch de Bosruiter?)

Met 61 soorten een mooi resultaat met gezellige mensen en een goede kop koffie in de nieuwe herberg.

Ons viel het op dat het erg druk was op het eiland, blijkbaar heeft dit nieuwe stuk unieke natuur veel mensen weten te bereiken. De pont moest zelfs 2 maal achtereen varen.

In ieder geval reden wij wat rozig en voldaan naar een warm huis.

Soorten (61)

Aalscholver, Bergeend, Blauwe Reiger, Bontbekplevier, Bonte Strandloper, Brandgans, Brilduiker, Bruine Kiekendief, Buizerd, Ekster, Fazant, Fuut, Gele Kwikstaart, Graspieper, Grauwe Gans, Grote Canadese Gans, Grote Zilverreiger, Grutto, Holenduif, Houtduif, Huismus, Huiszwaluw (!), Kauw, Kemphaan, Kleine Mantelmeeuw, Kleine Plevier, Knobbelzwaan, Kokmeeuw, Koolmees, Krakeend, Kuifeend, Meerkoet, Merel, Middelste Zaagbek, Nijlgans, Pijlstaart, Rietgors, Roodborst, Scholekster, Slobeend, Smient, Sperwer, Spreeuw, Stormmeeuw, Tafeleend, Tjiftjaf, Torenvalk, Tureluur, Veldleeuwerik, Vink, Waterhoen, Watersnip, Wilde Eend, Wilde Zwaan, Wintertaling, Witgat, Witte Kwikstaart, Wulp, Zilvermeeuw, Zwarte Kraai.

Deze pagina is 251 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2021

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

okt
2
zo
09:00 fietsexcursie: Rondje Zuidpolder
fietsexcursie: Rondje Zuidpolder
okt 2 @ 09:00 – 13:00
Zondag 2 oktober, de Zuidpolder van Delfgauw, fietsexcursie Start : Zuideindseweg bij de N470 om 9.00 uur Informatie en aanmelden op donderdagavond 29 september tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Hans Zweekhorst, telefoonnummer: Tel. … Lees verder
okt
15
za
08:00 Driemanspolder: fietsexcursie
Driemanspolder: fietsexcursie
okt 15 @ 08:00 – 16:00
Zaterdag 15 oktober, Driemanspolder, fietsexcursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Informatie en aanmelden op donderdag 13 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur bij Alfred Pellemans, Tel. telefoonnr Op fietsafstand van Delft ligt … Lees verder
nov
5
za
hele dag Dagje of weekendje Texel
Dagje of weekendje Texel
nov 5 – nov 6 hele dag
Zaterdag 5 en zondag 6 november, vertrek zaterdag om 7.00 uur, auto-excursie. Vertrek : Korftlaan tegenover de Papaver Excursieleiders: Hans de Winter en Toine Andernach Kosten € 0,07 per kilometer en € 37,- voor de … Lees verder
nov
12
za
08:00 excursie: Strijen/Korendijkse Sl...
excursie: Strijen/Korendijkse Sl...
nov 12 @ 08:00 – 16:00
Zaterdag 12 november, Oude land van Strijen/Korendijkse Slikken, auto- excursie Start Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 10 november tussen 19.00 uur en 21.00 … Lees verder
dec
10
za
08:00 excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
dec 10 @ 08:00 – 17:00
Zaterdag 10 december, Arkemheen/Oostvaardersplassen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 8 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Gert van der … Lees verder

Thank you for your upload