Home » Actviteiten » Lezingen » Lezing: De stormvloed van 1134

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Lezing: De stormvloed van 1134

Lezing op 8 februari 2018. aanvang : 20:00 uur.

Wateren 800 nChr

Wateren 800 nChr

In 1134 en 1164 is Delfland geteisterd door stormvloeden. Enorme hoeveelheden zand en klei zijn in het Westland en de omgeving van Vlaardingen en Schiedam neergelegd. Door bodemonderzoek en historische bronnen weten we precies tot waar de overstromingen gekomen zijn. In de lezing wordt ingegaan op de ontginningen op de klei, in de wouden en op het hoge veen. Er wordt een beeld gegeven van de vegetatie, het landschap en de veranderingen daarin door menselijk ingrijpen.

De spreker is Cor Nonhof.

Georganiseerd door drie natuurverenigingen in Delft, VWD, IVN en KNNV.
Adres:        Korftlaan 6, 2616 LJ  DELFT
Tijd:            20.00 uur – 22.00 uur
Toegang:   gratis; kom op tijd, vol is vol

 

Deze pagina is 33 keer bezocht

Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

sep
29
za
07:00 Wollebrand en omstreken
Wollebrand en omstreken
sep 29 @ 07:00 – 16:00
We maken een keuze uit diverse vogelplekken in of rond het Westland, en blijven dus lekker dicht bij huis.  Kandidaat zijn bijvoorbeeld de Banken, een plasje langs de kust bij ’s Gravenzande waar zich deze … Lees verder
okt
11
do
20:00 Ecologie van de Eendragtspolder ...
Ecologie van de Eendragtspolder ...
okt 11 @ 20:00 – 22:00
De Eendragtspolder en de naastgelegen Zevenhuizerplas liggen in het gebied tussen Rotterdam, Zevenhuizen en de Rottemeren. Het Hoogheemraadschap werkt hier aan waterberging maar tegelijkertijd ook aan natuurontwikkeling en natuurbehoud. Zo komen hier regelmatig bijzondere soorten vogels voor. Marit Meier van het Hoogheemraadschap … Lees verder
okt
20
za
08:00 Maasvlakte
Maasvlakte
okt 20 @ 08:00 – 16:00
-volgt-
teller