Home » Actviteiten » Excursies » Nationale vogelweek, Rondje Ackerdijk – Opwinding in de hut!

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Nationale vogelweek, Rondje Ackerdijk – Opwinding in de hut!

Ieke de Leeuw en Peter Jacobs

9 Blauwborst HermanZo mooi hebben we het nog niet eerder gehad met de Nationale Vogelweek. En dan hebben we natuurlijk over het weer. Het beloofde 24 °C te worden, een fijn vooruitzicht.

We waren met een grote groep, zo’n twintig man op de fiets. Leuk dat deze excursie zoveel mensen trekt, ook van buiten Delft. De deelnemers konden zich opgeven via de landelijke website van de  Nationale Vogelweek of via de e-mail.

4 ganzen LiaDe tocht ging vanuit de Papaver, via de Noordeindse- en Zuideindseweg naar de vogelhut aan het Ackerdijkse pad. Onderweg bij een ruig gebiedje naast een grote loods hoorden we al veel zang, een mooi moment om te luisteren. Het viel niet mee om in de kakofonie aan vogelgeluiden uit te leggen welke vogels we hoorden. Maar de grasmus werd gespot, dat was al leuk.

3 Kneu PeterVeel zang kwam er ook uit het riet bij het pad naar de vogelhut. We konden al makkelijk de rietzanger zien. Maar ook de blauwborst liet zich af en toe zien. Eenmaal in de vogelhut was de opwinding groot toen de blauwborst zich meerdere keren liet zien en door de goede aanwijzingen van Lia door iedereen gezien werd. Teruglopend naar de fietsen nog een kneu gespot. Hoe omschrijf je al het moois dat de natuur te bieden heeft, moeilijk,  maar een korte opsomming geeft wat van de sfeer weer: jonge gansjes waggelend door het gras met hun ouders, een rietzanger aan een rietstengel, een zanglijster in een meidoorn, veel geluiden in de lucht, bloeiende bermen en bomen, Nederland op z’n mooist! De deelnemers waren enthousiast over de fietsroute en de bezochte gebiedjes, die voor veel deelnemers onbekend waren.

11 Spotvogel PeterWe zijn naar het restaurant Schielicht gefietst voor heerlijke koffie op het terras. Hierna gingen enkele mensen weer huiswaarts. Met een kleine groep hebben we nog Heerlijkheid de Tempel bezocht. Bij de Kandelaarbrug kregen we nog een spotvogel in de kijker en ook de zang hebben we goed kunnen horen.

Dit was zo’n dag waarop je eigenlijk niet wilt stoppen met vogels kijken. We hebben rond de 40 vogelsoorten gezien, met in de top 3 de blauwborst, kneu en spotvogel.

Dank aan alle mensen die belangstelling hebben getoond voor deze excursie en het werk van de Vogelwacht Delft.

Dank ook aan de assistent-gidsen Marian en Lia.

IMG_5059-1

Deze pagina is 145 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

nov
4
do
19:30 Cursus Vogels Kijken 2021
Cursus Vogels Kijken 2021
nov 4 @ 19:30 – 22:00
In november 2021 organiseert de Vogelwacht Delft en omstreken weer een cursus “Vogels kijken voor beginners”. Tijdens deze cursus wordt volop aandacht besteed aan het herkennen en op naam brengen van vogels. Eén avond is … Lees verder
nov
6
za
08:00 Excursie: Oude land van Strijen...
Excursie: Oude land van Strijen...
nov 6 @ 08:00 – 16:00
Zaterdag 6 november, Oude land van Strijen/Korendijkse Slikken, auto- excursie Start Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 4 november tussen 19.00 uur en 21.00 … Lees verder
nov
11
do
19:30 Cursus Vogels Kijken 2021
Cursus Vogels Kijken 2021
nov 11 @ 19:30 – 22:00
In november 2021 organiseert de Vogelwacht Delft en omstreken weer een cursus “Vogels kijken voor beginners”. Tijdens deze cursus wordt volop aandacht besteed aan het herkennen en op naam brengen van vogels. Eén avond is … Lees verder
20:00 Lezing: Groenzoom (bij Pijnacker)
Lezing: Groenzoom (bij Pijnacker)
nov 11 @ 20:00 – 21:00
In 2010 werd begonnen met het omvormen van een agrarisch landschap met verspreid staande kassen naar een natuur- en recreatiegebied: De Groenzoom. Het is 560 hectare groot en verbindt Midden Delfland (Ackersdijkse Plassen) met het … Lees verder
nov
18
do
19:30 Cursus Vogels Kijken 2021
Cursus Vogels Kijken 2021
nov 18 @ 19:30 – 22:00
In november 2021 organiseert de Vogelwacht Delft en omstreken weer een cursus “Vogels kijken voor beginners”. Tijdens deze cursus wordt volop aandacht besteed aan het herkennen en op naam brengen van vogels. Eén avond is … Lees verder