Home » Nieuwsbrief » Nieuwjaarsgroet 2020 Bestuur

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Nieuwjaarsgroet 2020 Bestuur

Beste Leden en vrienden van de Vogelwacht Delft en Omstreken.

Het afgelopen jaar domineerden twee onderwerpen het debat over de natuur: de stikstofproblematiek en, in mindere mate, het gevaar van loslopende katten voor (jonge) vogels. Discussies, betogingen, beschuldigingen en ontkenningen gingen en gaan over een weer; volgens mij niet de weg om tot oplossingen te komen.

Op ons lokale niveau hebben we laten zien dat we tot veel in staat zijn. Er zijn, in samenwerking met sponsoren, overheden en partnerorganisaties, maar liefst 4 oeverzwaluwwanden gerealiseerd. Daarnaast is er voor het gebied Buytenhout-West door heel veel betrokkenen een hele mooie gebiedsvisie neergelegd. Wij hebben, als Vogelwacht ook hier ons steentje aan bij mogen dragen.

Met deze voorbeelden wil ik maar aangeven dat, als we gezamenlijk onze schouders ergens onder zetten, er hele mooie dingen voor vogels en onze natuurlijke omgeving gerealiseerd kunnen worden. In overleg en met respect voor elkaars standpunten. Ook voor 2020 staan weer interessante en leuke initiatieven op stapel. Dit naast ons uitgebreide programma van o.a. vogel-excursies, lezingen en cursussen.

Hierbij wil ik jullie namens het Bestuur een heel gezond, voorspoedig en vogelrijk 2020 toe wensen.

Met gevleugelde groet,

Pieter Aaldring
Voorzitter Vogelwacht Delft en Omstreken

Deze pagina is 25 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

apr
4
za
07:00 AFGELAST – Ochtendwandeling Delf...
AFGELAST – Ochtendwandeling Delf...
apr 4 @ 07:00 – 11:00
Aanmelden: is niet nodig. Start: Bij de Papaver aan de Korftlaan Met de komst van de lente worden er in de Delftse Hout zes wandelingen georganiseerd Een wandeling duurt ongeveer 2-3 uur. Om 7.00 uur … Continue reading
apr
5
zo
08:00 AFGELAST – excursie : Groenzoom,...
AFGELAST – excursie : Groenzoom,...
apr 5 @ 08:00 – 12:00
Zondagse fiets- en wandelexcursie , 5 april 2020, 8.00 uur- 12. 00 uur Start: Korftlaan tegenover de Papaver. Informatie en aanmelden op donderdag 2 april tussen 19:00 en 21:00 uur bij Peter Elfferich  Tel. – … Continue reading
apr
8
wo
19:30 AFGELAST: Beginnerscursus Vogels...
AFGELAST: Beginnerscursus Vogels...
apr 8 @ 19:30 – 22:00
Update 20 maart : De cursus is afgelast vanwege het Corona-virus. Update 8 maart : De cursus zit helaas vol. In het voorjaar van 2020 organiseert de Vogelwacht Delft en omstreken weer een cursus “Vogels … Continue reading
apr
9
do
20:00 AFGELAST: De biologische boer ve...
AFGELAST: De biologische boer ve...
apr 9 @ 20:00 – 22:00
Update : Vanwege het Coronavirus is de lezing afgelast. Arie van den Berg, van biologische veehouderij Hoeve Ackerdijk, Schipluiden Arie is een biologische boer die vanuit zijn jarenlange ervaring zal vertellen. Hij zal de volgende vragen beantwoorden: … Continue reading
apr
11
za
07:00 AFGELAST – Ochtendwandeling Delf...
AFGELAST – Ochtendwandeling Delf...
apr 11 @ 07:00 – 11:00
Aanmelden: is niet nodig. Start: Bij de Papaver aan de Korftlaan Met de komst van de lente worden er in de Delftse Hout zes wandelingen georganiseerd Een wandeling duurt ongeveer 2-3 uur. Om 7.00 uur … Continue reading