Home » Nieuwsbrief » Nieuwjaarsgroet 2020 Bestuur

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Nieuwjaarsgroet 2020 Bestuur

Beste Leden en vrienden van de Vogelwacht Delft en Omstreken.

Het afgelopen jaar domineerden twee onderwerpen het debat over de natuur: de stikstofproblematiek en, in mindere mate, het gevaar van loslopende katten voor (jonge) vogels. Discussies, betogingen, beschuldigingen en ontkenningen gingen en gaan over een weer; volgens mij niet de weg om tot oplossingen te komen.

Op ons lokale niveau hebben we laten zien dat we tot veel in staat zijn. Er zijn, in samenwerking met sponsoren, overheden en partnerorganisaties, maar liefst 4 oeverzwaluwwanden gerealiseerd. Daarnaast is er voor het gebied Buytenhout-West door heel veel betrokkenen een hele mooie gebiedsvisie neergelegd. Wij hebben, als Vogelwacht ook hier ons steentje aan bij mogen dragen.

Met deze voorbeelden wil ik maar aangeven dat, als we gezamenlijk onze schouders ergens onder zetten, er hele mooie dingen voor vogels en onze natuurlijke omgeving gerealiseerd kunnen worden. In overleg en met respect voor elkaars standpunten. Ook voor 2020 staan weer interessante en leuke initiatieven op stapel. Dit naast ons uitgebreide programma van o.a. vogel-excursies, lezingen en cursussen.

Hierbij wil ik jullie namens het Bestuur een heel gezond, voorspoedig en vogelrijk 2020 toe wensen.

Met gevleugelde groet,

Pieter Aaldring
Voorzitter Vogelwacht Delft en Omstreken

Deze pagina is 20 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

feb
13
do
20:00 Lezing: Natuurlijk inclusief bouwen
Lezing: Natuurlijk inclusief bouwen
feb 13 @ 20:00 – 22:00
Ireen Muller, gemeente Den Haag Er heerst een grote bouwwoede in Nederland, de druk op de natuur wordt daardoor steeds groter. Om deze druk niet groter te laten zijn is het thema Natuurlijk inclusief bouwen ontstaan. Irene Mulder … Continue reading
mrt
12
do
20:00 Lezing: De regenworm
Lezing: De regenworm
mrt 12 @ 20:00 – 22:00
Jeroen Onrust, onderzocht het belang van regenwormen op de vruchtbaarheid van agrarisch land en voor de voedselvoorziening van weidevogels. “Ik vind het belangrijk om voor de worm op te komen, dat brengt onze wereld verder”, aldus Jeroen … Continue reading
mrt
14
za
07:00 NIEUW: Excursie Rondje Texel
NIEUW: Excursie Rondje Texel
mrt 14 @ 07:00 – 18:00
Start Korftlaan tegenover de Papaver. Kosten € 0,07 per kilometer en de veerkosten per auto. (€ 37,- tarief 2019!). Informatie en aanmelden op donderdag 5 maart 2020 tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de … Continue reading
mrt
21
za
07:00 Ochtendwandeling Delftse Hout
Ochtendwandeling Delftse Hout
mrt 21 @ 07:00 – 11:00
Aanmelden: is niet nodig. Start: Bij de Papaver aan de Korftlaan Met de komst van de lente worden er in de Delftse Hout zes wandelingen georganiseerd Een wandeling duurt ongeveer 2-3 uur. Om 7.00 uur … Continue reading
mrt
28
za
07:00 Ochtendwandeling Delftse Hout
Ochtendwandeling Delftse Hout
mrt 28 @ 07:00 – 11:00
Aanmelden: is niet nodig. Start: Bij de Papaver aan de Korftlaan Met de komst van de lente worden er in de Delftse Hout zes wandelingen georganiseerd Een wandeling duurt ongeveer 2-3 uur. Om 7.00 uur … Continue reading