Home » Vereniging » plannen Groene Keijzer, voorheen compensatiegebied N470

plannen Groene Keijzer, voorheen compensatiegebied N470

Hans ZweekhorstIn de Zuidpolder van Delfgauw ligt de Groene Keijzer, voorheen compensatiegebied N470. Het is een natuurgebied bedoeld m.n. voor weidevogels. Al zijn er ook best wat moerasvogels (zie inventarisatieverslag in de Vogelstreken). Dit gebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Natuur en Milieu Pijnacker-Nootdorp en de Vogelwacht werken daar nauw mee samen.

Het grootste deel wordt verpacht met beperking. Dat betekent dat de boer zich aan de natuur moet aanpassen, dus vogels gaan voor. Enkele delen zijn voor de boer minder interessant en het idee is geboren om de bestaande bloemenstrook aan de westkant uit te breiden. Die weststrook was een succes, mens en dier genoten ervan. En we zijn ervan overtuigd dat een uitbreiding aan de noord-oost kant ook succesvol zal zijn.

Zo’n bloem/kruidenrijk kavel kan uitstekend kuikenland voor weidevogels zijn en bedient ook de zaadeters. Het kavel ligt hoger, de grond is lemiger. Ik heb er foto’s van gemaakt en opgestuurd naar een zaadwinningsbedrijf. Zij stellen aan de hand van de foto’s vast welk mengsel hier zou aanslaan. Het zal wel inheems moeten zijn. De kosten worden door de Vogelwacht gedragen, al zullen wij proberen co-sponsors te vinden. Het project valt ruim binnen de doelstellingen van onze vereniging.
Persoonlijk ben ik zeer benieuwd of er door dit project ook nieuwe soorten hier tot broeden komen. Maar op bezoek mag ook. Stiekem hoop ik dat de patrijs dit ontdekt.

Deze pagina is 380 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2021

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

aug
20
za
hele dag Jubileumactiviteit: sluitingsdat...
Jubileumactiviteit: sluitingsdat...
aug 20 hele dag
Op 20 augustus sluit de inzendingstermijn voor de fotowedstrijd. Zie https://www.vogelwachtdelft.nl/home/?p=11306
aug
27
za
07:00 Auto-excursie Brabantse Biesbosch
Auto-excursie Brabantse Biesbosch
aug 27 @ 07:00 – 16:00
Zaterdag 27 augustus 2022, 07:00 – 17:00 uur Start Korftlaan tegenover de Papaver. Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 25 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter, Tel: … Lees verder
aug
28
zo
14:00 Jubileum bijeenkomst
Jubileum bijeenkomst
aug 28 @ 14:00 – 20:00
Jubileum bijeenkomst
Het programma van deze dag: 14.30: Aftrap van de middag met een openingswoord door de voorzitter Pieter Aaldring. 15.30: Een lezing over vogels door Michel Kuijpers 16.15: Bekendmaking van de winnaars van de fotowedstrijd en … Lees verder
sep
10
za
07:00 fietsexcursie: Westlandse plasse...
fietsexcursie: Westlandse plasse...
sep 10 @ 07:00 – 15:00
excursieleider: Gert vd Horn details volgen

Thank you for your upload