Home » Vereniging » plannen Groene Keijzer, voorheen compensatiegebied N470

plannen Groene Keijzer, voorheen compensatiegebied N470

Hans ZweekhorstIn de Zuidpolder van Delfgauw ligt de Groene Keijzer, voorheen compensatiegebied N470. Het is een natuurgebied bedoeld m.n. voor weidevogels. Al zijn er ook best wat moerasvogels (zie inventarisatieverslag in de Vogelstreken). Dit gebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Natuur en Milieu Pijnacker-Nootdorp en de Vogelwacht werken daar nauw mee samen.

Het grootste deel wordt verpacht met beperking. Dat betekent dat de boer zich aan de natuur moet aanpassen, dus vogels gaan voor. Enkele delen zijn voor de boer minder interessant en het idee is geboren om de bestaande bloemenstrook aan de westkant uit te breiden. Die weststrook was een succes, mens en dier genoten ervan. En we zijn ervan overtuigd dat een uitbreiding aan de noord-oost kant ook succesvol zal zijn.

Zo’n bloem/kruidenrijk kavel kan uitstekend kuikenland voor weidevogels zijn en bedient ook de zaadeters. Het kavel ligt hoger, de grond is lemiger. Ik heb er foto’s van gemaakt en opgestuurd naar een zaadwinningsbedrijf. Zij stellen aan de hand van de foto’s vast welk mengsel hier zou aanslaan. Het zal wel inheems moeten zijn. De kosten worden door de Vogelwacht gedragen, al zullen wij proberen co-sponsors te vinden. Het project valt ruim binnen de doelstellingen van onze vereniging.
Persoonlijk ben ik zeer benieuwd of er door dit project ook nieuwe soorten hier tot broeden komen. Maar op bezoek mag ook. Stiekem hoop ik dat de patrijs dit ontdekt.

Deze pagina is 464 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2022

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

mrt
25
za
07:00 Voorjaarswandelingen in de Delft...
Voorjaarswandelingen in de Delft...
mrt 25 @ 07:00 – 11:00
Data: Zes zaterdagen van 25 maart t/m 29 april, 07.00 uur Aanmelden: is niet nodig. Start: Korftlaan tegenover de Papaver Met de komst van de lente worden er in De Delftse Hout zes wandelingen georganiseerd door … Lees verder
08:00 Duinen van Castricum en Pier van...
Duinen van Castricum en Pier van...
mrt 25 @ 08:00 – 17:00
25 maart, 8.00 uur, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver Kosten: € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdag 23 maart tussen 19:00 en 21:00 uur, door Gert van der Horn. Tel: telefoonnr Het … Lees verder
apr
1
za
07:00 Voorjaarswandelingen in de Delft...
Voorjaarswandelingen in de Delft...
apr 1 @ 07:00 – 11:00
Data: Zes zaterdagen van 25 maart t/m 29 april, 07.00 uur Aanmelden: is niet nodig. Start: Korftlaan tegenover de Papaver Met de komst van de lente worden er in De Delftse Hout zes wandelingen georganiseerd door … Lees verder
apr
2
zo
08:00 Zondag fiets- en wandelexcursie ...
Zondag fiets- en wandelexcursie ...
apr 2 @ 08:00 – 12:00
Zondag 2 april, 8.00 uur- 12.00 uur, fiets- en wandelexcursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver. Informatie en aanmelden op donderdag 30 maart tussen 19:00 en 21:00 uur bij Peter Elfferich, Tel: telefoonnr De Groenzoom is … Lees verder
apr
5
wo
19:30 Voorjaarscursus Vogels kijken
Voorjaarscursus Vogels kijken
apr 5 @ 19:30 – 22:00
De voor- en najaarscursussen van de Vogelwacht kunnen al vele jaren rekenen op een grote belangstelling. Dat is niet in het minst te danken aan de kennis en het enthousiasme van onze ‘leraren’ Peter Elfferich … Lees verder

Thank you for your upload