Home » Geen categorie » Waar moet ik zijn voor leuke vogelgebieden

Waar moet ik zijn voor leuke vogelgebieden

Leuk voor als je even niet naar buiten kunt, maar wel alvast nieuwe gebieden wilt verkennen, of al je kennis over vogelgebieden wil delen:

Onze website https://www.birdingplaces.eu groeit als kool. In heel korte tijd zijn er al meer dan 1000 vogelgebieden door vogelaars opgezet, waarvan 147 in Nederland! Al die gebieden zijn voorzien van accurate vogelinformatie inclusief de vogels die je er kunt zien en een gedetailleerde kaart van het gebied inclusief wandelroute. In het gebied zelf kun je met je telefoon exact de aanbevolen wandelroute langs de mooiste vogelpunten op de kaart volgen. Vogelaars kunnen ook heel gemakkelijk hun eigen favoriete gebieden op de kaart zetten en zo ‘eigenaar’ worden van ‘hun’ eigen vogelgebied.

Nieuw is sinds deze week de NL-vertaalmodus. Birdingplaces was geheel Engelstalig, maar om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten worden sinds deze week alle praktische info en vogelnamen automatisch in het Nederlands vertaald. Dat maakt het voor Nederlandse bezoekers gemakkelijker en toegankelijker.

Op Birdingplaces.eu staan dus de beste vogelplekken van Europa allemaal bij elkaar op één plek. Met bij elke vogelplek de juist informatie om een paar uur lekker vogels te kijken. Zo vind je in Nederland ook buiten je eigen regio heel snel de leuke vogelgebieden. Begin dit jaar werd de website – een Nederlands initiatief – gelanceerd en sindsdien gaat het hard. Elke dag komen er nieuwe vogelgebieden bij. Lees ook het achtergrondartikel wat op Nature Today is verschenen https://www.naturetoday.com/nl/nl/nature-reports/message/?msg=25972 .

Birdingplaces is gemaakt voor en door vogelaars en blinkt uit in eenvoud. Klik op ‘Vind een vogelgebied’ en op een grote kaart van Europa zijn alle gebieden in één oogopslag te zien. Daarna kun je inzoomen. Na het aanklikken van een gebied verschijnt er een detailbeschrijving van het gebied. Met daarin alle vogels die je er kunt zien en een kaart met daarop de beste plekken, waar je kunt parkeren, waar de vogelkijkhutten of uitzichtpunten zich bevinden en wat de beste wandelroute is. Wie later in het gebied zelf de kaart op mobiele telefoon opent, kan direct de wandelroute volgen en de interessante plekken vinden. Met één klik worden ook alle interessante vogelgebieden in een straal van tien, twintig, vijftig of honderd kilometer getoond.

Deze pagina is 35 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2021

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

dec
10
za
08:00 excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
excursie: Arkemheen/Oostvaarders...
dec 10 @ 08:00 – 17:00
Zaterdag 10 december, Arkemheen/Oostvaardersplassen, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 8 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Gert van der … Lees verder
jan
12
do
20:00 Lezing: Planktonium
Lezing: Planktonium
jan 12 @ 20:00 – 22:00
Locatie : De Papaver – Delft Datum : donderdag 12 januari 2023 Aanvang : 20:00 (tot ongeveer 22:00) Fotograaf en filmmaker Jan van IJken verzamelde op diverse plekken in Nederland plankton uit zowel zout-als zoet … Lees verder
jan
14
za
08:00 excursie: De Kwade Hoek/Stellend...
excursie: De Kwade Hoek/Stellend...
jan 14 @ 08:00 – 16:00
Zaterdag 14 januari 2023, De Kwade Hoek, auto-excursie Start: Korftlaan tegenover de Papaver om 8.00 uur Kosten € 0,07 per kilometer Informatie en aanmelden op donderdagavond 12 januari tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij … Lees verder
feb
9
do
20:00 Lezing: De campus als proeftuin
Lezing: De campus als proeftuin
feb 9 @ 20:00 – 22:00
Locatie : De Papaver – Delft Datum : donderdag 9 februari 2023 Aanvang : 20:00 (tot ongeveer 22:00) De campus zou een proeftuin moeten zijn voor de steden van de toekomst. De stad heeft al … Lees verder
mrt
9
do
20:00 Lezing: De Groenzoom
Lezing: De Groenzoom
mrt 9 @ 20:00 – 22:00
Locatie : De Papaver – Delft Datum : donderdag 9 maart 2023 Aanvang : 20:00 (tot ongeveer 22:00) In 2010 werd begonnen met het omvormen van een agrarisch landschap naar een natuur- en recreatiegebied: De … Lees verder

Thank you for your upload