Home » Geen categorie » Waar moet ik zijn voor leuke vogelgebieden

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Waar moet ik zijn voor leuke vogelgebieden

Leuk voor als je even niet naar buiten kunt, maar wel alvast nieuwe gebieden wilt verkennen, of al je kennis over vogelgebieden wil delen:

Onze website https://www.birdingplaces.eu groeit als kool. In heel korte tijd zijn er al meer dan 1000 vogelgebieden door vogelaars opgezet, waarvan 147 in Nederland! Al die gebieden zijn voorzien van accurate vogelinformatie inclusief de vogels die je er kunt zien en een gedetailleerde kaart van het gebied inclusief wandelroute. In het gebied zelf kun je met je telefoon exact de aanbevolen wandelroute langs de mooiste vogelpunten op de kaart volgen. Vogelaars kunnen ook heel gemakkelijk hun eigen favoriete gebieden op de kaart zetten en zo ‘eigenaar’ worden van ‘hun’ eigen vogelgebied.

Nieuw is sinds deze week de NL-vertaalmodus. Birdingplaces was geheel Engelstalig, maar om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten worden sinds deze week alle praktische info en vogelnamen automatisch in het Nederlands vertaald. Dat maakt het voor Nederlandse bezoekers gemakkelijker en toegankelijker.

Op Birdingplaces.eu staan dus de beste vogelplekken van Europa allemaal bij elkaar op één plek. Met bij elke vogelplek de juist informatie om een paar uur lekker vogels te kijken. Zo vind je in Nederland ook buiten je eigen regio heel snel de leuke vogelgebieden. Begin dit jaar werd de website – een Nederlands initiatief – gelanceerd en sindsdien gaat het hard. Elke dag komen er nieuwe vogelgebieden bij. Lees ook het achtergrondartikel wat op Nature Today is verschenen https://www.naturetoday.com/nl/nl/nature-reports/message/?msg=25972 .

Birdingplaces is gemaakt voor en door vogelaars en blinkt uit in eenvoud. Klik op ‘Vind een vogelgebied’ en op een grote kaart van Europa zijn alle gebieden in één oogopslag te zien. Daarna kun je inzoomen. Na het aanklikken van een gebied verschijnt er een detailbeschrijving van het gebied. Met daarin alle vogels die je er kunt zien en een kaart met daarop de beste plekken, waar je kunt parkeren, waar de vogelkijkhutten of uitzichtpunten zich bevinden en wat de beste wandelroute is. Wie later in het gebied zelf de kaart op mobiele telefoon opent, kan direct de wandelroute volgen en de interessante plekken vinden. Met één klik worden ook alle interessante vogelgebieden in een straal van tien, twintig, vijftig of honderd kilometer getoond.

Deze pagina is 2 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

jun
11
do
20:00 Algemene Ledenvergadering 2020
Algemene Ledenvergadering 2020
jun 11 @ 20:00 – 22:00
Delft, 24 februari 2019 Geachte lezer, Het bestuur van de Vogelwacht nodigt alle leden uit om de Algemene Ledenvergadering 2020 bij te wonen. De vergadering vindt plaats op donderdag 11 juni 2020 in de Natuurschuur, … Continue reading
jun
12
vr
19:00 Excursie : Plas-dras Korftlaan, ...
Excursie : Plas-dras Korftlaan, ...
jun 12 @ 19:00 – 21:00
Eventueel  geschikt voor scootmobiel en mensen die slecht ter been zijn. LET Op : de datum is gewijzigd !! Start Korftlaan tegenover de Papaver Informatie en aanmelden op donderdag 11 juni tussen 19.00 en 21.00 … Continue reading
jun
20
za
07:00 Excursie : Tanthofkade
Excursie : Tanthofkade
jun 20 @ 07:00
Start Partycentrum Onder Ons (tegenover zwembad Kerkpolder) Informatie en aanmelden op donderdag 18 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Pieter Aaldring, tel. Klik hier De Tanthofkade kent een rijke geschiedenis. Als sinds de … Continue reading
aug
22
za
07:00 Excursie : Brabantse Biesbosch
Excursie : Brabantse Biesbosch
aug 22 @ 07:00 – 16:00
Start Korftlaan tegenover de Papaver. Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 22 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Tel – telefoon klik hier –. Was het Nationale … Continue reading