Home » Leden » Ledenblog » Vogelgraptogram

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Vogelgraptogram

Gert van der HornVandaag een vogelgraptogram als schrale troost voor de Ooijpolder-excursie die helaas niet door mocht gaan. Wie wel eens de achterkant van de Volkskrant leest is vast bekend met de woordgraptogram die daar regelmatig verschijnt (maandageditie, geloof ik). Je krijgt beschrijvingen die slaan op een niet bestaand woord dat bestaat uit een grappige samenvoeging of samensmelting van twee andere woorden. Uit de laatste woordgraptogram een voorbeeld dat toevallig ook in het thema vogels valt. Beschrijving: “Lief koerende wijnvruchtjes”, oplossing: “Torteldruifjes”. Voor onderstaande puzzel geldt het thema uiteraard voor elke beschrijving. Nog een zelfbedacht voorbeeld. Beschrijving: “Grote parmantige vogel die van temperatuurgeregeld water houdt” oplossing: “Thermostaatkraanvogel”. Met deze melige bagage kun je de puzzel vast oplossen. In de oranje vakjes ontstaat dan van boven naar beneden een nieuw woord met uiteraard een vogelsoort erin. Zoals in veel puzzels wordt de lange ij als één letter geteld en in één hokje geschreven. De oplossing volgt een volgende keer.

1. Luie roofvogel zit liever voor de televisie (10)
2. Orkestlid en eigenwijs zangertje met gele borst (12)
3. Hoog zwevende roofvogel op zoek naar dood zuivelproduct (8)
4. De Koningsdagtraditie met blinddoek onder klokvogels (13)
5. Feministisch opinieblad met kuif (5)
6. Terreuruil in voetbalstadion (10)
7. Klok in de wei om horendol van te worden (12)
8. Wendbare roofvogel met stoere helm en boot (8)
9. Algemene tuinvogel is druk met dozen in de weer (10)
10. 75% akkervogel (11)
11. Vogel van de duinen die desnoods baldadige gasten uit de club zet (12)

 

Deze pagina is 28 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

jun
11
do
20:00 Algemene Ledenvergadering 2020
Algemene Ledenvergadering 2020
jun 11 @ 20:00 – 22:00
Delft, 24 februari 2019 Geachte lezer, Het bestuur van de Vogelwacht nodigt alle leden uit om de Algemene Ledenvergadering 2020 bij te wonen. De vergadering vindt plaats op donderdag 11 juni 2020 in de Natuurschuur, … Continue reading
jun
12
vr
19:00 Excursie : Plas-dras Korftlaan, ...
Excursie : Plas-dras Korftlaan, ...
jun 12 @ 19:00 – 21:00
Eventueel  geschikt voor scootmobiel en mensen die slecht ter been zijn. LET Op : de datum is gewijzigd !! Start Korftlaan tegenover de Papaver Informatie en aanmelden op donderdag 11 juni tussen 19.00 en 21.00 … Continue reading
jun
20
za
07:00 Excursie : Tanthofkade
Excursie : Tanthofkade
jun 20 @ 07:00
Start Partycentrum Onder Ons (tegenover zwembad Kerkpolder) Informatie en aanmelden op donderdag 18 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij Pieter Aaldring, tel. Klik hier De Tanthofkade kent een rijke geschiedenis. Als sinds de … Continue reading
aug
22
za
07:00 Excursie : Brabantse Biesbosch
Excursie : Brabantse Biesbosch
aug 22 @ 07:00 – 16:00
Start Korftlaan tegenover de Papaver. Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 22 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Tel – telefoon klik hier –. Was het Nationale … Continue reading