Home » Leden » Ledenblog » Poesiealbum (Haiku’s)

Poesiealbum (Haiku’s)

Hans de WinterIk lees graag en wel van alles. Romans, krimi’s (vroeger detectives genaamd), korte verhalen. Maar ook non-fictie over van alles. Natuurlijk (het woord zegt het al 😊) ook over natuur, milieu en vogels. Er bestaat naast proza ook zoiets als poëzie, gedichten. Ook daar kan ik van genieten. Een speciale vorm van dichten is de haiku. Een dichtvorm die ik zelf ook wel eens gebruik om ervaringen of herinneringen vast te leggen. Al heb ik geen poesiealbum. Nooit gehad ook. Ik moet wel gelijk weer aan mijn zussen (toen kleine zusjes) denken.


Wat is een Haiku? Zoals omschreven in Wikipedia: ‘Een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. De haiku drukt, in de klassieke vorm, een ogenblikervaring uit, soms gelinkt aan en geïnspireerd door zen’. De klassieke Japanse haiku kiest in de regel voor vijf onderwerpen: Lente, Zomer, Herfst, Winter, Nieuwjaar. Dat is voor mij een uitnodiging om vogels en de natuur te beschrijven. Bij deze.

Vogels overal
Vergeet niet te genieten
Je hoort de oerknal

Hollandse luchten
Laat het je overkomen
Niets meer te duchten

Zingende vogels
Het lijkt een nieuw beginnen
Wat een frisse start

Altijd weer anders
Nooit verveelt de zon het licht
Een bijzonder zicht

Weg van de drukte
Gaan in het natuurlijke
Los het bedrukte

Deze pagina is 32 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

→ zie kaart

Uit het jaaroverzicht 2021

... meer informatie over het jaaroverzicht ...

Activiteiten

aug
20
za
hele dag Jubileumactiviteit: sluitingsdat...
Jubileumactiviteit: sluitingsdat...
aug 20 hele dag
Jubileumactiviteit: sluitingsdatum fotowedstrijd
Op 30 augustus sluit de inzendingstermijn voor de fotowedstrijd. Zie https://www.vogelwachtdelft.nl/home/?p=11306
aug
27
za
07:00 Auto-excursie Brabantse Biesbosch
Auto-excursie Brabantse Biesbosch
aug 27 @ 07:00 – 16:00
Zaterdag 27 augustus 2022, 07:00 – 17:00 uur Start Korftlaan tegenover de Papaver. Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 25 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter, Tel: … Lees verder

Thank you for your upload