Home » Leden » Ledenblog » Frankrijk komt naar je toe deze zomer

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Frankrijk komt naar je toe deze zomer

Alfred PellemansWe gaan dit jaar allemaal in eigen land op vakantie. Dat is geen enkel probleem natuurlijk: Nederland bevat nog voldoende gebieden waar we nooit zijn geweest, en zeker dit jaar, komt het weer erg Mediterraan over: de zon maak overuren, de wolken zijn werkloos, de plassen en meren drogen op.

Maar we missen wel onze jaarlijkse vogelsoorten. Na een weekje Frankrijk heb je al snel diverse wouwen, arenden, bijeneters en gieren te pakken. Gelukkig hebben de vogels daar wat op gevonden: ze komen gewoon naar ons toe zodat we zelf niet meer op reis hoeven. Wie dat geregeld heeft, verdient een veer. Zo worden de vogelaars langs de kust zo nu en dan verblijdt met bijeneters en hebben we in Delft en omgeving al diverse wouwen van allerlei kleuren gezien.

Sinds afgelopen week kunnen we daar nu de vale gier bijschrijven. Normaliter zien we die met wat geluk in het zuiden van Frankrijk en zeker in Spanje en Griekenland. Afgelopen week deed een groep van zo’n 14 vale gieren Delft en omstreken aan. Mocht u het gemist hebben: gelukkig hebben we de foto’s nog. Dit exemplaar zat in de Duifpolder bij Schipluiden, en vloog bij het opvliegen nog even langs mij.

 

 

Deze pagina is 1 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

aug
22
za
07:00 Excursie : Brabantse Biesbosch
Excursie : Brabantse Biesbosch
aug 22 @ 07:00 – 16:00
Start Korftlaan tegenover de Papaver. Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 20 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Tel – telefoon klik hier –. Denk aan de … Continue reading