Home » Leden » Ledenblog » Incident bij onze huiszwaluwen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u niets missen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Onze sponsors

Incident bij onze huiszwaluwen

Leo MeewisseHet broedseizoen is weer voortvarend van start gegaan onder onze zwaluwvriendelijke overstekken. Aan de achterzijde vier stuks en de eerder vermelde ringmus. Allemaal in kunstnesten. Aan de voorzijde 5 stuks in vier in kunstnesten en één is een door de zwaluwen opgebouwd nest op een door mij ooit aangebrachte ondersteuning. Het zelfstandig maken van de nesten verloopt steeds moeizamer of bijna niet meer. Ik denk gebrek aan de juiste specie (grond met voldoende kleidelen). Ik overweeg meer kunstnesten aan te brengen en misschien ook bij de buren als ze instemmen.

Bij het nest dat ze wel met succes hebben afgemaakt was het van de week een drukte van belang. Ik dacht getuige te zijn van een langdurige paring, maar daar heb wellicht geen verstand van. Later op de dag constateerde ik iets in zwart-wits dat aan de opening van het nest hing. De ladder gepakt en uitgeschoven om poolshoogte te nemen. Een overleden zwaluw hing aan de opening met zijn/haar pootje muurvast in het opgedroogde metselwerk. Ze hebben dus wel goed spul om te metselen, maar als je in je nieuwe nestje gaat overnachten moet je niet je pootje in de verse wand drukken. R.I.P. zwaluwtje. Zie foto met het gebroken pootje over de duim.

Deze pagina is 3 keer bezocht
Naar Geluiden

Bijzondere waarnemingen in regio

Activiteiten

aug
22
za
07:00 Excursie : Brabantse Biesbosch
Excursie : Brabantse Biesbosch
aug 22 @ 07:00 – 16:00
Start Korftlaan tegenover de Papaver. Kosten € 0,07 per kilometer. Informatie en aanmelden op donderdag 20 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur bij Hans de Winter. Tel – telefoon klik hier –. Denk aan de … Continue reading